Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky a kdyby to bylo od zubů-což je také možné-měli by mu zeď růst stoličky, Boleslav by ho pusinka? bylo by to nějak jinak také znát nebo může být jen ta teplota?
Moji hoši mívají dvoudenní období s horečkami. Dva dny vždy čekám, nejpozději 4. den jdu k lékaři.
Přesně stejně to máme teď my se synkem, 26 měsíců. Jsme také na dovolené a syn zničehonic včera horečky přes 39°C. Byli jsme raději na pohotovosti a má prý rudý celý krk, angína. A koukám, že je nás tu víc co o ní píše a že angíny řádí. Udělali mu výtěr a zítra budou výsledky. Ještě v noci měl horečky přes 39 a dávali jsme Panadol čípky na střídačku s Nurofen sirupem, dle MUDr. Dnes už jsem mu dávala jen 2× za den a teplota max. 38,5°C. Takže to doufám rychle odezní. Dnes jsem se mu mrkla do krku a mazec tedy. Nechce skoro nic sníst a to je jinak jedlík perfektní. Bolí ho v krku. Taky je jinak bez rýmy, kašle.
@AnnaP Já nevím, asi neexistuje rada, jak poznat, že to jsou zuby. Já už mám zkušenot, tak vím. Strká si prsty do pusy, dudlík kouše až vzadu., slintá víc, nechce moc jíst, je protivnější, popudlivý, hned ho všechno rozhodí. je to s ním o nervy. Snad nám to ale brzo skončí, čekáme na tři poslední pětky. lezou mu brzo, mrchy.
Myslím, že zuby jsou zcela různorodé, jeden syn měl horečku a hodně spal, druhý horečku, hodně buzení a cpal si ruce do pusy a naříkal „neci bolí“, takže toho to asi dost potrápilo, naštěstí zabral vždy čípek.
U obou kysele čpavý průjem. První normálně jedl, druhý jedl minimálně a skoro výhradně nekousací studené věci (jogurt, pudink, pil mléko a ředěný džus a to bylo více méně vše).
No my jsme teď prodělali jakousi jednodenní virózu, kluci jeden po druhém vždycky 1 celý den horečka kolem 39, žádné jiné příznaky, nic je nebolelo (jen jednoho bolela hlava), dva z nich se 1× poblili, a druhej den už jim vůbec nic nebylo, naprosto zdraví. K doktorce kvůli každé kravině nechodíme, takže ani nevím co to bylo, ale různá takováto svinstva má teď strašně moc známejch, všichni nemocní. Tak přeji ať je malej v pořádku a nic vážného to není ![]()
Může to být cokoliv. bezejmenná viróza, 6. nemoc, angína..já u dětí zažila všechny rozuzlení
@AnnaP píše:
Ahoj holky, prosím poradíte. jsme už 4 den na dovče v Krkonoších. dnes malý (2roky) dostal teplotu a teď večer mu stoupla na 39,2.nic jiného mu není. Žádná rýma ani kašel. Nevíte co by mohlo takhle vysokou teplotu způsobit? zítra pokud se teplota bbude držet pojedeme na pohotovost, ale jsem z toho teď na nervy. malý měl taky před dvěma dny klíště- manžel má strach aby to nebylo z toho, ale zdá se mi to moc brzy a hlavně v tom místě kde bylo nic není. Poraďte prosím. Děkuji
A nemůže být prostě utahaný, oslabenější a tudíž chytl nějakou virózu? tělo se s tím pere, proto teplota? klíště tohle neudělalo, to je brzo.
Jestli chodíte na nějaké tůry, změna prostředí, zvýšená aktivita, třeba to fakt odezní samo ![]()
Jste s ním na dovolené poprvé? U nás to bylo něco podobného. S dcerkou 1,5 roku jsme tehdy jeli na naši první společnou dovču v Jeseníkách. Pár dnů pohoda, pak z ničeho nic vysoká teplota a ledové ruce i nohy. Ještě, že existuje internet a skype. Kamarádka (dcera od dětské sestřičky) mě uklidňovala, že to může být i reakce na první delší pobyt mimo domov - stesk, plus únava. Druhý den ráno, jako by se mi to jen všechno zdálo. Opět pohoda, na dcerce žádné známky čehokoliv podobného. Vyspala se a bylo dobře. Dovolená byla jinak krásná. Tak snad to bude u vás taky tak.
Holky tak jsme byli dnes na pohotovosti-malý má anginu. takže máme antibiotika. udělali mu také výtěr krku. chtěla jsem se vás ještě zeptat- všimli jsme si teď, že má malý výražku po těle. sem tam červené malé ťupičky (jak kopřivka).může to být k té angíně? A myslíte, že můžeme s malým alespoň ven před hotel? nebo raději být jen doma? Děkuji