Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Parninas píše:
Ne, s tímhle ti h. jóga nepomůže.
Já jsem právě četla, že hormonální jóga zvyšuje produkci ženských hormonů, tedy estrogenu, kterého mám méně. Navíc mi pomohla hormonální antikoncepce.Tak jsem měla trošku naději…
@Anonymní píše:
Já jsem právě četla, že hormonální jóga zvyšuje produkci ženských hormonů, tedy estrogenu, kterého mám méně. Navíc mi pomohla hormonální antikoncepce.Tak jsem měla trošku naději…
Jako takhle, já za jógu lobuju kde můžu, ale zase nechci slibovat až takové účinky. Ale zkusit to můžeš. ![]()
A nebylo by lepší ke cvičení jogy (s tím nepřestávat, to zlepšuje spoustu dalších věcí) zajít na hormonální panel a pokud příčiny obtíží jsou fyziologické, tak to řešit efektivně?
@Ou píše:
A nebylo by lepší ke cvičení jogy (s tím nepřestávat, to zlepšuje spoustu dalších věcí) zajít na hormonální panel a pokud příčiny obtíží jsou fyziologické, tak to řešit efektivně?
Já už s tím byla u doktorky, prognóza je, že je to genetické a víc než laser, antikoncepce a depilace s tím nejde dělat. S přibývajícími léty se to zlepšuje. Lékařka mi řekla, že po přechodu to možná bude plně v normě. Ale s tím moc nepočítám. I když babička s tím taky měla problém a teď nikde nic.Ale do 70 ti se mi čekat nechce.To z toho možná dřív skočím z okna.
@Anonymní píše:
Já už s tím byla u doktorky, prognóza je, že je to genetické a víc než laser, antikoncepce a depilace s tím nejde dělat. S přibývajícími léty se to zlepšuje. Lékařka mi řekla, že po přechodu to možná bude plně v normě. Ale s tím moc nepočítám. I když babička s tím taky měla problém a teď nikde nic.Ale do 70 ti se mi čekat nechce.To z toho možná dřív skočím z okna.
Jo, tak tím pádem bych na to že bude mít joga přímý vliv nespoléhala. Ale hormonální joga jako taková je fajn, protože pomáhá srovna záda a pánev.
Nefunguje to tak, že kdo cvičí, tomu se hned zvýší estrogeny a slezou chlupy. Spíš se díky úpravě svalových dysbalancí (podobně jako při cvičení podle mojžíšové) umožní lepší přirozená funkce reprodukčních orgánů. Pokud ale přirozená funkce je díky dědičnosti taková, že tedy produkuje hormony tak, že roste všechno, tak to se pochopitelně neomezí.
Jako v případě že tedy máš vyšší produkci testosteronu (a máš vyloučené PCOS) nebo podobných hormonů, tak můžeš zkusit nějaké úpravy které k tomu cvičení přidáš.
Hlídat si hladinu sacharidů v krvi, tedy limitovat sladké a když už, tak ho jíst i s bílkovinami, aby ti co nejméně skákaly hladiny krevního cukru - tzv. gylkemická nálož by měla být co nejnižší. Zároveň jíst co nejvíce přirozené vlákniny (celozrnné obiloviny, luštěniny, ovoce, zelenina, semínka, ořechy, řasy, houby)
A pořádně spát a cvičit tak akorát.
Případná zhoršená funkce inzulinových receptorů, která ještě není tak špatná, aby to zachytilo lékařské vyšetření to může zhoršovat. A obecně to může jen pomoci i se spoustou dalších běžných bolístek způsobený tím, že holt žijeme ve 21. století.
Ale teda úplně bych na to nespoléhala.
Příspěvek upraven 28.08.21 v 10:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám problém s nadměrným ochlupením a chtěla jsem se vás zeptat, jeslí vám to některé pomohlo i proti nadměrnému ochlupení.
Ublížit ti to nemůže, jóga je prospěšná. Na její sílu v tomhle bych nespoléhala, zvlášť ne teda po měsíci cvičení. Jestli by opravdu zabrala nějaká HA, nemáš problém se srážlivostí a nechceš být těhotná, proč to nezkusit. Jindy na kosmetické výhody HA neříkám ano, ale pokud je ochlupení enormní…
@Russet píše:
Ublížit ti to nemůže, jóga je prospěšná. Na její sílu v tomhle bych nespoléhala, zvlášť ne teda po měsíci cvičení. Jestli by opravdu zabrala nějaká HA, nemáš problém se srážlivostí a nechceš být těhotná, proč to nezkusit. Jindy na kosmetické výhody HA neříkám ano, ale pokud je ochlupení enormní…
No ono po porodech se to trochu zlepšilo a t ď další těhu neplánují, ale ona ta HAK taky není žádný zázrak. Navíc když jsem byla malá, tak mě děda sexuálně zneužíval a já se tam dole tak nějak zohavila.Tak jsem s tím byla na plastice, ale bohužel po té plastice mám menší stydké pysky a manžela to tam dole škrábe při sexu. Nikdy si na to nestěžoval, ale teď mám strach aby to nedopadlo ještě rozvodem.
Ahoj holky, mám problém s nadměrným ochlupením a chtěla jsem se vás zeptat, jeslí vám to některé pomohlo i proti nadměrnému ochlupení.