Horor s ukládáním 18m do postýlky

601
29.10.17 13:47

Horor s ukládáním 18m do postýlky

Ahoj,

syn ma od malička problémové usinani, nicméně před par měsíci se mi konečně podařilo ho naučit nebo spis se to naučil sám, ze přes den v postýlce usnul s nějakým autickem. Ted už přes měsíc je to tak, ze usne v obýváku na sedačce u pohádky… když ho dam na spaní do postýlky, spustí hrozny řev, tečou mu soply a po nějaké době ho proste musím vyndat :( o večerním usinani ani nemluvim, to usina stejně jako odpoledne, s nami v obýváku u televize a usne až tak po 20.h. V postýlce opět hrozny kraval. Po usnuti ho prenesu a spí díky bohu celou noc, ale tahle situace mě ted docela stresuje, protože za měsíc se nám narodí další rostak a ja myslela, ze tohle už bude umět… nechci ho nechávat vyrvat, to nezvladam ani ja, ani on. Nemáte nějaké tipy nebo jak to mate vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3821
29.10.17 13:55

Nechapu co je na tom hororoveho? Bud rada ze aspon nejak usne, ve 20 hod to je krasny, nas maly pred 24 hod nezabere a to ani mimo postylku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
29.10.17 13:57

@mesiah Ja jse obe holky v klidu uspala svou pritomnosti a az spaly tak odesla. Starsi byla schopna jit spat sama po obede po druhem roce, vecer v necelych trech. Mladsi ma ted 1,5 r tak casem zacnu zkouset.Je mi to jedno, kdyz usne do 15 minut, nez se hodinu nervovat s revem.Po 20 mi taky prijde fajn. Urcite bych neuspavala u tv…Proste ritual nejaky, treba prohlidnout knizku, popsat obrazky(cteni bych tomu jeste nerikala) a ted se jde spat.Jo ale ja jsem mozna marna, pac mladsi spi vedle me v posteli a starsi ma postylku prirazenou k letisti :nevim: Proste pockam az dozrajou a pak to jde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.17 14:01

Spí ti od osmi a celou noc… To si myslím že máš v 18 měsících štěstí a je to fajn, takže bych řekla žádný velký problém nevidím… Za měsíc může být zase vše jinak… Zas ho to přejde. U nás taky jeden měsíc tak, druhý tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
29.10.17 14:03

Nase 20m chodi spat v deset s nama do nasi postele:D postylku mame prirazenou k letisti, nekdy ji prendam, nekdy spi celou noc uprostred. takze bych rekla, ze v 20hodin je to jeste dobry:D nezkouseli jste si hrat v posteli, povidat, zpivat a pak lehnout ze se jde spinkat? Usinani u tv v obyvaku mi prijde docela blby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1875
29.10.17 14:05

U nás se dodržuje režim asi takovyhle. Vstavá, uklidim a mala (18m) kouká na pohadky a snídá, ja si dam mezitim kafe, pak si ji posadim na linku (vejde se v pohodě, mame ji velkou :) ) a varim. Kouká mi pod ruce, občas míchá, občas mi ujídá při přípravě. No a pak jak je potřeba, když žehlim tak je se mnou v ložnici a hraje si na posteli nebo kouká z okna, když vytiram, chodi se mnou a „pomáhá mi“ :D když je hezky jdeme chvíli na zahradu. No pak se nají a kolem 10cca si lehneme na gauč v obýváku a koukáme na pohadku, je prikryta a pije čaj, já ji jen držím za ruku(usina takhle uplne v pohodě, zatimco v dětském pokoji by se vztekala.. po hodince se vzbudi a řádíme. Když mam doma i starší, tak je od sebe hodně trhám :D perou se o hračky.. nooo pak dam koupat(5h) nají se a v 6jde spat. Tohle ma naucene uz z porodnice a myslim ze ji to vyhovuje. Podle vseho chodi spat celkem brzy, ale sama si kolikrat v pul seste vezme do jedne ruky lahev, do druhe plysacka a jdeme. Je teda fakt, ze ona nespi v postylce. Nelibilo se ji tam nikdy, takze ma matraci na zemi v rohu a nad ni spi starsi. maji podle me krasne spani, takze s tim neni problem. Je fakt, ze kdyz si jde lehnout vecer, je to delsi. Dame lahev a ona se vrti, pak blbne s dekou a ja vedle ni jen lezim ( fajn cas premyslet, co nas ceka dalsi den :D) no kdyz se vyradi a najde dobrou polohu, da mi ruku, lahev a usina. Kdyz uz lahev poda vim ze je do 5min tuha.To usina pravidelne na vice hodin(asi 6h) Usina jak kdy, nekdy ji to trva 5min, nekdy pul hodiny, ale koukat na ni jak usina je pro me neuveritelne krasny zazitek.. prece jen, za chvili uz to tak nebude, vyroste a bude to jine :D to vidim u starsi, ta kdyz mladsi usne tak se ucime na logo nebo si povidame, v pul osme kouka na pohadky a v pul devate jde spat :).. ale me zas mala nespi celou noc. Budí se hlady :D takze dam kasi nebo presnidavku a spi dal..
omlouvam se za sloh ale jen sem tim chtela rict, ze myslim, ze vsechny povinnosti i vuci domu a chlapovi jsou splneny i tim, ze maji holky pevny rezim.. To dite uz rozumi a musi vedet, ze kdyz mamka /tatka zaveli, je cas jit spat.. Kdyz i mladsi upozornim, ze dela neco co nema, tak toho necha, takže urcite tem zakladnim vecer rozumi(jist, koupat, spat, uklidit hracky, jdeme ven, oblekat) treba jeste priklad, reknu jdeme ven a ona uz si ze skrine taha obleceni a nasazuje cepici a boty :D a uz fakt koncim :D drzim pesti

Příspěvek upraven 29.10.17 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
29.10.17 14:08
@marka123 píše:
Nase 20m chodi spat v deset s nama do nasi postele:D postylku mame prirazenou k letisti, nekdy ji prendam, nekdy spi celou noc uprostred. takze bych rekla, ze v 20hodin je to jeste dobry:D nezkouseli jste si hrat v posteli, povidat, zpivat a pak lehnout ze se jde spinkat? Usinani u tv v obyvaku mi prijde docela blby.

To jsme zkoušeli, dokonce mi tak před časem krasne do 10min usnul, nicméně pak zjistil, ze tam se mnou nemusí ležet, sleze si z postele a jde si kam chce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
29.10.17 15:42

Taky jsem nechtěla nechat vyřvat, ale nakonec jsem k tomu přistoupila zhruba před 2 měsíci (teď má 18 m). Jeden večer jsem prostě řekla, že půjde spát do postýlky, dala jsem mu flašku s mlíkem rovnou do postýlky, ale spustil kravál, Tak jsem tam seděla, mluvila na něho, pustila potichu hudbu a přesvědčovala ho ať si lehne…trvalo to dlouho, ale nakonec se provztekal k tomu, že si z únavy lehl a nakonec i usnul. Další asi 2-3 dny se zkoušel vztekat, když jsem ho dávala do postýlky, ale po chvíli to vzdal a lehl si, hladila jsem ho a zpívala nebo povídala nebo pouštěla hudbu a usnul. A postupně začal usínat sám, už tam nemusím být, akorát někdy chodím podávat dudlík a usínáčka. Ale to mlíko před spaním jsme ještě neodbourali, to až teď poslední týden párkrát šel spát bez mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
29.10.17 19:26

@mesiah bohužel jinak než vyřváním to nepůjde. Pokud nechceš čekat až vyroste.
Nemyslím že ho máš zavřít a odejít ale klidně tam být sním a nebo přicházet v nějakých intervalech. Já dceru vedla k usninani sama zhruba od půl roku vždy jsem u ní stala nebo seděla a hladila, mluvila a nemám problém. usne sama kolem deváté někdy se vzbudí na čaj a budí se kolem deváté, půl desáté ráno. V noci se budila dvakrát na mléko ještě minulý měsíc ( má 15měsíců) ale řekla jsem si dost,
už je to dlouho a v noci se spí… a prostě jsem ji to mléko nedala, seděla jsem u ní než usne, četla pohádku atd. První dva dny kravál a potom už se nebudila. Teď když se vzbudí tak si něco zamumlá a znovu usne. Proto si myslím že je to pro dítě lepší, pár nocí pláče. Než každý den stres jeho i rodičů že se budí, pláče nebo nechce spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
29.10.17 19:28

Ještě dodám že to dite si na to zvykne. Jednoduše zapomene že to bylo někdy jinak, že usinal u televize. Prostě bude po týdnu vědět že se usíná v postýlce. Chce to jen vytrvalost a pevné nervy, přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
29.10.17 19:53
@mesiah
@Korculalala píše:
Ještě dodám že to dite si na to zvykne. Jednoduše zapomene že to bylo někdy jinak, že usinal u televize. Prostě bude po týdnu vědět že se usíná v postýlce. Chce to jen vytrvalost a pevné nervy, přeji hodně štěstí :)
@mesiah píše:
To jsme zkoušeli, dokonce mi tak před časem krasne do 10min usnul, nicméně pak zjistil, ze tam se mnou nemusí ležet, sleze si z postele a jde si kam chce… :think:

To jsme si cca v tomhle věku prošli taky, že chtěl odcházet. Trvala jsem na tom, že z postele se neodchází. I když to nějakou znamenalo brek, i když jsem ho musela plácnout přes zadek, aby mi věřil, že to myslím vážně. Nakonec bylo pochopeno, že je to pravidlo, přes které vlak nejede. Uspávání nám to výrazně nezkrátilo, ale každopádně zklidnilo.

• Citovat
  • Upravit
8
3.11.17 15:32
@mesiah píše:
Ahoj,syn ma od malička problémové usinani, nicméně před par měsíci se mi konečně podařilo ho naučit nebo spis se to naučil sám, ze přes den v postýlce usnul s nějakým autickem. Ted už přes měsíc je to tak, ze usne v obýváku na sedačce u pohádky… když ho dam na spaní do postýlky, spustí hrozny řev, tečou mu soply a po nějaké době ho proste musím vyndat :( o večerním usinani ani nemluvim, to usina stejně jako odpoledne, s nami v obýváku u televize a usne až tak po 20.h. V postýlce opět hrozny kraval. Po usnuti ho prenesu a spí díky bohu celou noc, ale tahle situace mě ted docela stresuje, protože za měsíc se nám narodí další rostak a ja myslela, ze tohle už bude umět… nechci ho nechávat vyrvat, to nezvladam ani ja, ani on. Nemáte nějaké tipy nebo jak to mate vy?

Ahoj mesiah..a já tě určitě pobavím :-D mladší dcera 18měs. vstává okolo 7 cca.. to je ještě v pohodě… přes den spí denně 3 hodiny, chodí spát mezi 10. a 14. hodinou.. to je ještě taky luxus :) ale večer? ještě před 2měsíci cca mi chodila spát večer okolo 20hod. a teď? Před 23.hodinou jen zřídka chrápe. Většinou chodí těžce po 23.hod. někdy i o půlnoci a už šla i v 1 v noci :cert: nějak se nám to pokazilo. Jinak nemám dané že přesně v tolik a tolik obědvá, to vůbec, a obědvá teda až po spinkání. Jednou jsem ji nedala spát přes den, protože mi nechtěla zabrat, tak si říkám nechám ji a večer půjde brzo. Bylo to super. V 18 vytuhla totálně, ale ve 21hod. měla oběd a trajdala tu do půlnoci. :hug: každopádně s usínáním problém já nemám, nakojím a dám do postýlky..spíše s tím v kolik se nám to podaří no… co s tím? :srdce: :srdce: :srdce: taky mě to vysiluje… pak mám ještě 6letou princeznu a ta teda režim má kvůli školce, takže chodí pravidelně spát o několik hodin dříve než ten malý satan :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.11.17 15:52

@Ajvi89
To je krásný sloh Ajvi :) :potlesk: nám se to u té mladší teď tak pokazilo, že už jsem rezignovala na nějaké spaní brzo…ale koukám a pročítám to tady, že nejsem sama..ale třeba včera šla spát v 19.30 jinak chodí i po 23.00 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1875
4.11.17 07:14

@Nikana ono hlavně je to na vás, ten prcek vydrží, to je jasné, ale jeho tělicku to také dává určitě zabrat. Kdyby mladší byla vzhůru do 11 tak by byla hrozně protivna.. Zkusila bych nekompromisně nastavit zas to spínkani kolem osmé. I když u nás mladší nezvládla posun času a teď chodí spát kolem 6 ale vstává v pět ráno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.3.18 13:08

A je to :)

@Ajvi89 píše:
@Nikana ono hlavně je to na vás, ten prcek vydrží, to je jasné, ale jeho tělicku to také dává určitě zabrat. Kdyby mladší byla vzhůru do 11 tak by byla hrozně protivna.. Zkusila bych nekompromisně nastavit zas to spínkani kolem osmé. I když u nás mladší nezvládla posun času a teď chodí spát kolem 6 ale vstává v pět ráno :mrgreen:

Ajvi tak se nam to samo dalo do poradku. Ale teprve asi tyden. Chodime spat po 19 a pres den max hodku a vstavame po 6 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí