Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jarka K píše:
Trochu mimo otázku, ale slyšela jsi o konvičce na prolévání nosu? Možná by to dětem pomohlo. Já se o její existenci dozvěděla před pár měsíci. Syn prolévá nos každý den večer (voda+mořská sůl, lze i kuchyňskou) a řekla bych, že to nějaký efekt má.
Roční dítě to asi nezvládne, ale syn v pěti už si prolejval úplně sám. Jsem ho to naučila, vždycky večer jen připravím roztok a je to.
Jinak my jedem s naším chcípákem do Chorvatska. Na hory jezdíme průběžně co nejvíc během roku + zimní prázdniny na týden.
ano, máme jí také pár měsíců. Ještě kromě mořské vody, mohu doporučit výluh z přesličky a anýzu. Ten používám já.
@Giann tak super. Já že to moc lidí nezná.
Dozvěděla ses o tom od dr nebo náhodou od někoho? My chodíme na ORL, k dětský a na alergologii každou chvíli a o konvičce mi neřekl ani jeden z nich ![]()
tak ať jsou ty naše děti konečně zdravý
u nás už se to lepší a druhý kousek na cestě, tak asi budeme začínat od znovu ![]()
@Jarka K Ne to víš, že od dr. ne. Nic proti nim, ale ty naši většinou znají jedny léky, co píšou pořád dokola. Myslím, že jsem na to tenkrát narazila na netu.
@Gerberka píše:
Zvolila bych hory. Byla jsem v podobné situaci před 5 lety - věčně nemocné školkové dítě, katastrofa…začala jsem s ním jezdit do „obyčejných“ Beskyd do soukromí k jedněm hodným lidem, na těch 14 dnů, týden je málo…byli jsme takto 4× a efekt to určitě mělo. Jak to šlo, tak jsme chodili v co nejvyšší nadmořské výšce, nachodili jsme hodně kilometrů, byli jsme pořád venku…u moře jsme byli taky, ale jenom na týden a já osobně bych tam už nejela…horko, dlouhá cesta, mně osobně se u moře špatně dýchá, nevím, je to věc názoru…já jsem spíš pro ty hory
já jsem jezdila roky k moři na 2 týdny. ted poslední 2 roky zjištuji, že to již žádný zdravotní efekt nemá. akorát je tam vedro a to se pak nedá kolikrát ani nic dělat. takže za mě doporučuji hory-Šumava mi také pomohla.
@cverunka píše:
Já bych volila hory vs. moře. Termály s ročním dítětem jsou nic moc. Do spousty bazénů malé děti nesmí navíc 2 týdny v termálech by pro mě osobně byli až až. Severní moře bych na léčbu nevolila, sice je tam mořský vzduch, ale neustále tam fouká, je tam chladněji… Chorvatsko naprosto ideální. Mořský vzduch, navíc všude borovice s tím, že se děcka prohřejí na sluníčku…Vyjela bych na noc, děcka cestu většinou prospí a je zaručené, že tam ty 2 týdny vydrží. Moře je moře.
ano Chorvatsko je nejlepší, kombinace borovic ta nádherná vůně a to prosolené moře. to asi nejlépe léčí. mě vždy pomohlo.ale pozor na nastydnutí v buse či letadle o klimatizace, takhle jsem nastydla a přišla totálně o hlas a žádné moře mi nepomohlo.