Hotový příkrm - v lednici 3 dny?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hotový příkrm - v lednici 3 dny?
Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli někdo z vás vařil příkrmy pro dítě tak, že jste vařili na 3 dny? Já zatím na 2 dny, jeden den to měl čerstvé uvařené a pak ještě dojídal 2. den. Ale máte někdo zkušenost s tím, jestli je o. k., když uvařím jeden den a pak jídlo prckovi uskladním ve skleničkách od přesnidávek v lednici a ještě mu to dám 2 dny následující? Vydrží to? Jde o příkrmy maso-zelenina. Zítra chci třeba vařit kuřecí maso s bramborem a kouskem červené řepy. Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lo Pokud nebudeš ze skleničky nabírat olíznutou lžičkou tak si myslím že v pohodě…já bych dala i třetí den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja varim malemu na dva az tri dny (a nikdy mu nic nebylo, jidlo je vonave a maly zije a je zdravy). Kdyz delam maso, tak to delam max na dva dny (delam ho zvlast) a zeleninku udelam klidne na ty tri dny. Ono je to podle toho, kolik se mi povede uvarit
Ale dost casto varim jen na jeden den, protoze neodhadnu mnostvi
Nastesti varim vetsinou jen zeleninu s cervenou cockou a jahlovyma nebo ryzovyma vlockama, takze to je vcelku rychle
Maso delam tak 2× tydne a to si mnozstvi pohlidam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych třetí den nedala, asi tomu nic nebude, ale já sama nesnáším staré jídlo.. když toho navařím víc tak to zamrazím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak pokud si to uchystas tak, ze na kazdy nasledujici den to mas v ciste sklince a neodebiras od toho dalsi den, tak je to uplne v pohode. Ja to chystam do tescoma kelimku
nebo do neceho podobne maleho, co mi prijde pod ruku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lo píše:
@michee Porce by byla každá zvlášť.
Tak to by melo byt v pohode, pokud hned po vychladnuti bude ulozeno a vytazeno az na ohrati, tak za me OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michee Samozřejmě to před tím ochutnám.
Nicméně už mě nebaví dávat malému kupované, zatím to jedl půl na půl, jednou vařené, jednou kupované. Ale co si budem povídat, kupované je docela drahé a už se mi nechce za to zbytečně vyhazovat.
Takže chci jen vařit, skleničku dát občas. No a tak si to chci i usnadnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lo ja jsem jeste malemu nedala kupovanou sklenicku, poctive varim a vymyslim kombinace
navic zarazuji lusteniny a ty jsem snad ve sklenickach nevidela
. Jidlo taky chutnam
a kdyz to chutna me, tak malemu to jede taky
zatim mi jeste zadne jidlo nevyplivl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lo já bych to radši dala do mrazáku. Vařila jsem si tahle jídlo do mrazáku pro malého. O víkendu jsem vždy uvařila každý den něco jiného, zamrazila a pak jsem mu to v týdnu na střídačku tahala, občas tam zbylo i něco z předešlého týdne tak měl každý den něco nového.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařila jsem tak dceři i malýmu a nikdy se mi to nezkazilo, vždy to bylo o. k.,nebála bych se toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to ok, pokud to ihned po vychladnutí dáš do lednice a vyndáš to vždy jen na ten konkrétní oběd. Aby to bylo co nejdéle v nízké teplotě, zavřené, nekontaminované použitou lžičkou apod. ![]()
- Citovat
- Upravit