Hotový příkrm - v lednici 3 dny?

Lo
6285
18.11.13 18:58

Hotový příkrm - v lednici 3 dny?

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli někdo z vás vařil příkrmy pro dítě tak, že jste vařili na 3 dny? Já zatím na 2 dny, jeden den to měl čerstvé uvařené a pak ještě dojídal 2. den. Ale máte někdo zkušenost s tím, jestli je o. k., když uvařím jeden den a pak jídlo prckovi uskladním ve skleničkách od přesnidávek v lednici a ještě mu to dám 2 dny následující? Vydrží to? Jde o příkrmy maso-zelenina. Zítra chci třeba vařit kuřecí maso s bramborem a kouskem červené řepy. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1396
18.11.13 19:02

@Lo Pokud nebudeš ze skleničky nabírat olíznutou lžičkou tak si myslím že v pohodě…já bych dala i třetí den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.11.13 19:04

Ja varim malemu na dva az tri dny (a nikdy mu nic nebylo, jidlo je vonave a maly zije a je zdravy). Kdyz delam maso, tak to delam max na dva dny (delam ho zvlast) a zeleninku udelam klidne na ty tri dny. Ono je to podle toho, kolik se mi povede uvarit :-) Ale dost casto varim jen na jeden den, protoze neodhadnu mnostvi :mrgreen: Nastesti varim vetsinou jen zeleninu s cervenou cockou a jahlovyma nebo ryzovyma vlockama, takze to je vcelku rychle :-) Maso delam tak 2× tydne a to si mnozstvi pohlidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
18.11.13 19:05

Já bych třetí den nedala, asi tomu nic nebude, ale já sama nesnáším staré jídlo.. když toho navařím víc tak to zamrazím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.11.13 19:06

Jinak pokud si to uchystas tak, ze na kazdy nasledujici den to mas v ciste sklince a neodebiras od toho dalsi den, tak je to uplne v pohode. Ja to chystam do tescoma kelimku :-) nebo do neceho podobne maleho, co mi prijde pod ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
18.11.13 19:07

@michee Porce by byla každá zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.11.13 19:09
@Lo píše:
@michee Porce by byla každá zvlášť.

Tak to by melo byt v pohode, pokud hned po vychladnuti bude ulozeno a vytazeno az na ohrati, tak za me OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
18.11.13 19:12

@michee Samozřejmě to před tím ochutnám. :) Nicméně už mě nebaví dávat malému kupované, zatím to jedl půl na půl, jednou vařené, jednou kupované. Ale co si budem povídat, kupované je docela drahé a už se mi nechce za to zbytečně vyhazovat. :) Takže chci jen vařit, skleničku dát občas. No a tak si to chci i usnadnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.11.13 19:15

@Lo ja jsem jeste malemu nedala kupovanou sklenicku, poctive varim a vymyslim kombinace :-) navic zarazuji lusteniny a ty jsem snad ve sklenickach nevidela :nevim:. Jidlo taky chutnam :-) a kdyz to chutna me, tak malemu to jede taky :-) zatim mi jeste zadne jidlo nevyplivl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
18.11.13 19:40

@Lo já bych to radši dala do mrazáku. Vařila jsem si tahle jídlo do mrazáku pro malého. O víkendu jsem vždy uvařila každý den něco jiného, zamrazila a pak jsem mu to v týdnu na střídačku tahala, občas tam zbylo i něco z předešlého týdne tak měl každý den něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
18.11.13 20:16

Vařila jsem tak dceři i malýmu a nikdy se mi to nezkazilo, vždy to bylo o. k.,nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
18.11.13 21:52

Myslím, že je to ok, pokud to ihned po vychladnutí dáš do lednice a vyndáš to vždy jen na ten konkrétní oběd. Aby to bylo co nejdéle v nízké teplotě, zavřené, nekontaminované použitou lžičkou apod. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko