Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucenka píše:
Tak já čtu knížky na čtečce a ne mobilu. A dítě dostalo tablet skoro v 7 letech a žádné následky to na něm nezanechalo. Počítač i mobil se naučilo používat dost rychle. Nepotřebovalo kvůli tomu ve školkovém věku hrát hry na tabletu.
No, ale dostalo tablet… Skoro blízko předškolnímu věku a o tomto věku je tu diskuze. Nebavíme se o tříletých. Se teda si shodneme.
@samantafox píše:
No, ale dostalo tablet… Skoro blízko předškolnímu věku a o tomto věku je tu diskuze. Nebavíme se o tříletých. Se teda si shodneme.
Předškolák je i tříleté dítě
moje dítě ho dostalo až když už nechodilo do školky.
Muj triletak tablet ma, nema ho volne k dispozici, nicmene par hodin tydne s nim stravi. Rad s nim foti a fotky nasledne upravuje dokreslovanim, samolepkama. Prohlizi si google maps, fotky. Zavola babicce. Vybere hudbu jako background ke hrani.
A hry? Ovladaci k vlacku duplo, pak dalsi hra s duplo na staveni, predcitaci Booko, nejaky to puzzle a kresleni. Interaktivni nemocnice, supermarket a vareni. Na vsechno si rad hraje i offline-beru to jako doplnek.
Nemyslim, ze by bez toho neprezil, ale jako varianta zabavy proc ne. Lepsi nez pasivne koukat na tv ![]()
@lucenka píše:
Předškolák je i tříleté dítěmoje dítě ho dostalo až když už nechodilo do školky.
Jo, to je vlastně pravda. Nějak jsem si to v hlavě zúžila na ten poslední rok školky.
Holky dekuji za nazory.Ja nikoho nesoudim, jen jsem chtela vedet, jak to mate.Doba je jina, chce to kompromis.Jake hry 5-6letym nechavate hrat?
Moje děti (4 a 5,5) tablet mají. Ovšem mají tam nahrané logopedické aplikace a za odměnu (tj. když děláme školu - čtení, psaní, logopedie a matika u syna a u dcery grafomotorika a hry na zvýšení slovní zásoby) můžou 1/2 hodiny hrát. Podle mě jde o to, CO a JAK DLOUHO jim dovolíš hrát.
Nechtěla jsem dávat mobil, ani tablet ani nic takovýho, ale aby se malej ve škole nesmáli, že je socka, tak jsme k tomu byli taky „donuceni“ ![]()
Telefon má jen na volání, tablet zaheslovanej, takže ji korigujeme jaky hry si do něj stáhne a má dovolenou hodinu denně, je to dobrá věc na dlouhou jizdu autem nebo na zabavení když zlobí ![]()
Neházela bych na rodiče, že děti neumí zabavit, jen proto, že jejich děti mají tablet, je prostě taková doba, kdyby to bylo za nás, tak to taky chceme, jenže my se museli spokojit s konzolí na tetris ![]()
Tak já čtu knížky na čtečce a ne mobilu. A dítě dostalo tablet skoro v 7 letech a žádné následky to na něm nezanechalo. Počítač i mobil se naučilo používat dost rychle. Nepotřebovalo kvůli tomu ve školkovém věku hrát hry na tabletu.