Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
AHOJ prosim mate nekdo recept na korpus??? hrnickovy…prosim moc diky
@Banny píše: Šlehačkové cukroví
2 hrníčky polohrubé mouky
1 kostka rostl. tuku
1 hrníček smetany ke šlehání
moučkový a vanilkový cukr na obaleníDo prosáté mouky nastrouháme tuhý tuk, zaljime tou smetanou a zpracujeme těsto, vyválíme na cca 3mm plát a vykrajujeme různé tvary. Pak se to ještě teplé obaluje v těch cukrech.
Moc prosím, jaký tuk je tam vhodný? Můžu třeba máslovou heru nebo ramu? nebo to je blbost?
díky
@Kamka33 můžeš klidně tu máslovou heru
Držím
, ať se povede.
@Banny díky, zkusím o víkendu a jak dlouho se to peče a na kolik st?? A jak se pozná hotové? díky moc ![]()
@Kamka33
asi klasika 180st a cca 10min., podle toho jakou máš troubu. A to poznáš ![]()
@Banny jo tak to je podobné jak linecké
Tak zítra nebo max pozítří budem vykrajovat, Alička - dcerka, už se nemůže dočkat ![]()
@Kamka33 taky máš pomocnici? My jsme včera s malou dělaly poprvé linecké… Katastrofa
V receptu bylo, že tam mám dát jemný cukr krystal, já tam dala klasický krystal a jak to pěkně křoupá mezi zubama ![]()
Koukám, žes to psala ve tři ráno
Že ty jsi připravovala to těsto ![]()
@Banny ne ne, já jsem šla jen vypnout pc, jsem usnula s dcerou kolem 21hod…
Tak u nás posle těsto linecké taky hrůza.. Dala jsem za úkol ho dodělat muži a nevím, co tam dal, ale lepilo to jak blázen, takže bylo potřeba přidat mouky, ale už jsem neměla hladkou, tak jsem dala celozrnnou a jsou z toho spíš celozrnné sušenky
Malá pomáhá tak, že vykrajuje jen slabě a vše tak nějak pokřížkuje přes sebe, takže výsledek je ten, že máme mřížkované linecké, ale já to neřeším, je to její výtvor, tak co
Ona je z toho vždycky tak radostná, přeci ji to nevezmu!! Když jsme pekly u kámošky, má stejně starou cácorku, tak to byly perníčky taky tak překřížované a co
Sni se to tak jako tak ![]()
Ahoj! Obnovuji diskuzi. Kdysi jsem dostala takovou Hrnickovou kucharku, ktera byla nejenze desne ilustrovana, plna fotek, ktere mne vubec nelakaly podle ni varit, ale jeden recept z kucharky jsem zkusila a byl uzasny. Byl to JABLECNY ZAVIN, ktery se delat z TVAROHOVEHO TESTA. Jedine, co si pamatuji je, ze se tam daval jeden cely 250g mekky tvaroh. Nemate nektera z Vas takovy recept? Zavin byl lehoucky, testo krasne jemne, dobre se s nim pracovalo a vse bylo opravdu rychle pripravene a uz jen nastrouhat jablicka, cukr, skorice, orechy a bylo to fakt delikatni. Budu rada za tipy, diky..
To doma mám, ale je to hodně nepřesný.
To už radši ten hrnek, hlavně to je jednoduchý.