Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kloktat hodně silný šalvějový čaj a ráno k doktorce pro antibiotika
Bioparox…sprej-antibiotikum volně prodejné v lékárně…dále Priznicův obklad…
Ja mela takovou silenou bolest v zime, vubec jsem nevedela, co je… Naprosto nezname pocity, angina to nebyla, na virozu to tedy byla docela sila.
Tri tydny jsem polykala se slzama v ocich…
Nakonec mi to nedalo a sla jsem k doktorovi. Rikal, ze mam zanet jak krava, dostala jsem penicilin.
Docela me to prekvapilo, vzdycky jsem mela zato, ze v krku jsou jen virozy a angina a ne. ![]()
Takze ja ti radim, pokud mas pocit, ze to neni jen klasicke boleni v krku napr. spojene s nachlazenim, at jdes k lekari, nez abys doma bojovala.
Muzu ti poradit salvejovy sprej do krku - me na chvili pomohl, spis vydesinfikuje…
Ahoj!
Předpokládám, že Orofar nebo Stopangin nebo něco podobného asi doma nemáš???
Při bolesti v krku popíjím obvykle šalvějový čaj, ale asi na akutní bolest to nepomůže.
No vidíš, ten Prisnitz…
Namočit kapesník do studené vody, zavázat na krk a přes to suchý (klidně plínu).
Jinak tady něco málo… http://nemoci.abecedazdravi.cz/…est-v-krku-1
Ten ATB sprej Bioparox nebo co to jsem stříkala 3 dny a nezabral. Dneska jsem už šla k dr. a mám penicilín. Vím že to potrvá než to zabere tak jsem jen něco chtěla abych se mohla alespoň napít bez pocitu že mi to trhá krk ![]()
Měla jsem to asi před rokem, nepomohlo mi vůbec nic. Byla jsem i na ORL, výsledek nula, bolest strašná, při každém polknutí se mi chtělo brečet. Zkoušela jsem pastilky, Bioparox, Tantum Verde, nezlepšilo se to ani o fous. Nakonec jsem si na internetu sama diagnostikovala afty v krku a že by mohly pomoct borůvky. Ulevilo se mi prakticky hnedka po první „dávce“ a za 2 dny bylo po bolesti. Od té doby se mi to stalo ještě párkrát, pokaždé, když jsem to přehnala se sladkým
Takže už teďka vím - nasadím borůvky a je to hnedka pryč.
Mě takhle šíleně bolelo v krku při herpangíně - virové angíně, kdy se dělají v krku jakoby boláky. Pomohlo jíst a pít studené. Jinak nic nezabíralo, za čtyři dny to přešlo samo. Měla jsem ji už dvakrát, podruhé už to bylo snesitelnější. ![]()
Letos v březnu zase nejstarší dcera přinesla nějaký jiný šílený moribundus, taky velké bolesti v krku a vysoké horečky, dle dr. bakteriální faryngitida, takže ona měla deset dní ATB. Pak to chytl manžel a nakonec já, my jsme to teda zvládli bez ATB. Ale bolesti v krku opět strašné a plivaly jsme rezavé hleny, takže fakt nějaký agresivní bacil. ![]()
Takže chci říct, že je potřeba zajít k dr., ať zjistí třeba z CRP, jestli je to virového či bakt. původu, abys zbytečně nebrala ATB. Dceři takhle dr. na podzim nacpala ATB právě na tu virovou angínu.
At ti treba manzel posviti do krku a podiva se jestli tam mas cepy, pokud ano tak bud ten bioparox nebo salvej, popr. zajit pro predpis na celkova ATB. Jestli tam cepy neuvidi, tak se jedna pravdepodobne o virozu a tam ti potom nic z tohoto nezabere-me trosku pomahal coldrex hot drink.
Mně celkem na krk pomáhaly pastilky hexoral a nebo ústní voda Paroex http://www.lekarna.cz/…300ml-b1784/?… Obsahuje stejnou látku, ale je to šetrnější na žaludek, když se to nemusí polykat.
A jestli je to ta herpangína, tak na to ti ATB nepomůžou. Lucka jí teď měla a pomohl jí b-komplex a ty afty mazat herbadentem. Ale ona je měla jenom na jazyku v krku moc ne.
Taky mě to chytlo v krku knedlím bolest jako krááááva mám coldrex pastilky a jox sprey
je pravda že ani jedno nesnáším ale vždy mě to pomohlo no nevím tentokrát ne a ne zabrat manžel už to taky chytá už dokonce šel spát s malým ted ještě aby to chytnul i on a mě opravdu trefí
Ahoj,
znáte nějaký způsob jak ulevit od bolesti bolesti v krku? Teda kromě pastylek ty nezabírají. Při každém polknutí to bolí jako by mi přes krk projely žiletky. Nemluvím jen když je to opravdu nezbytné, bolest je hodně velká. Brufen skoro nezabírá. Poraďte co by mohlo pomoct prosím.