Hrozně dlouho krmím, 10denní miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7575
5.5.16 19:12

Ja bych poradila váhu, zvážit před a po kojení, kolik vytáhl. Potom homeopatika, me osobně se nalily prsa tak, že bych mohla kojit i u sousedů. A pokud je to první dítě, tak bych si to uzivala a opravdu kojila a kojila. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
5.5.16 19:15

Taky jsem ze začátku kojila skoro pořád, doktorku neposlouchej. Po šestinedělí se všechno srovná. A s takto malým miminkem bych teda nikde moc necestovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
5.5.16 19:15

Jak píšou ostatní, v šestinedělí je dlouhé kojení normální, těm mým taky vždycky trvalo, než se naučily jíst pořádně, kojily se klidně hodinu a za hodinu a půl znova, trochu na palici, ale těch pár týdnů se to dá vydržet ;) ze začátku jsem to dělala tak, že jak z jednoho pily, tak jsem si zatím z druhého odsála odsávačkou a tím jsem pak rovnou stříkačkou dokrmila potřebné množství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.5.16 19:16

Mě ani to cestování nechybělo - prosakující podprda, pořád jsem hledala záchod, jak jsem se prolévala čajem, čůrala jsem jak na konci těhotenství :roll: navíc rozhozené hormony, pořád někde přebalovat…Lepší být doma v pohodě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.5.16 19:16

První syn po dobu plného kojení měl režim 45min u prsu a pak 4h spánek a tak to měl od porodnice. Ve 3m vynechal jídlo v noci. V tu dobu jsem ho proklínala za těch 45min, i když spoustu jsem toho přečetla :mrgreen: Vědět, co mě čeká u druhého dítěte, užívala bych si to ještě víc. Holčička jedla sice 15min, ale co 2h až do 7m :mrgreen:
Dala bych tomu ale ještě čas, 10 dní je málo na nějaké závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
5.5.16 19:34

A ja v ti tom udelam jeste vetsi zmatek: mam ctyrmesicni ditko. Prvnich par dni jsem jen kojila a u toho brecela. Mala se nemohla prisat, takze jen pres kloboucek. Ja nemohla sedet, taze jedine kojeni v leze. U prsu vydrzela prisata podudlavat dve a pul hodiny a pak rvala jak tur. Takze jsem zavedla kojeni 15min z jednoho+15min z druheho+ dokrm. Doktorka ti poradi, kolik toho mas davat celkem Kup si vahu a vaz pred a po kojeni, pak spocti, kolik ma vypit UM. Porad to delam atejne az na vazeni. Uz vim, kolik toho vypije. Doma jsem s kriklounem byla sama, kamaradi a rodina na pomoc daleko, manzel nemuze v 7 vecer po praci jeste vyvarovat a uklizet. Vylety s mimcem mezi lidi mi zachranili mozek, protoze to bylo fakt na palici… Jak nektere pisou, ze je treba si kojeni uzivat, dokud je. Ja tomu nerozumim. Je to bolestive a hnusne. Pokud bych mela jen kojit, nedelam nic jineho. To dam radeji UM a muzu mit taky chvili pro sebe. Navic, ja teda prso na verejnosti netasim. Vytahnu lahvicku a hotovo. Materstvi je fajn a je treba si to uzivat a ne nervovat se zbytecne nad kazdym problemem, ktery vlastne ani problemem neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.5.16 19:39

@LucianS

Jak nektere pisou, ze je treba si kojeni uzivat, dokud je. Ja tomu nerozumim. Je to bolestive a hnusne. Pokud bych mela jen kojit, nedelam nic jineho. To dam radeji UM a muzu mit taky chvili pro sebe. Navic, ja teda prso na verejnosti netasim. Vytahnu lahvicku a hotovo. Materstvi je fajn a je treba si to uzivat a ne nervovat se zbytecne nad kazdym problemem, ktery vlastne ani problemem neni…

Mám na to úplně stejný názor - hlavně to, jak ti to tlačí všichni do hlavy. Ale jakmile si z toho uděláš problém, problém to bude. Kojila jsem taky jen přes kloboučky, pak jsem o mléko na 2 měsíce příšla úplně - prostě jsem si vytvořila ten problém, který okolí jen přiživovalo a hlavně bývalá pediatra, podle které jsem byla totálně neschopná (díky, fakt). Takže radím všechny poslat do zádele a udělat si to podle sebe. A ruku na srdce, jsem ráda, že už dávám příkrmy a nemusím si pořád počítat hodiny do kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7575
5.5.16 20:47

Tak zakladatelka sama napsala, ze. kojit chce. Já zase kojení úplně zboznuju, ale to je maminka od maminky. U dcery to rozjetí kojení bylo podstatně složitější, ale zvládli jsme to a já si to teď zase užívám. Ale taky nekojim na veřejnosti, to nemám ráda ani u jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
5.5.16 22:27

Já si myslím, že u tak malého je hodinové kojení úplně normální. Ale pokud si nejsi jistá a chceš kojit, tak si objednej domů laktační poradkyni a pujč/kup si váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.16 22:44
@Anonymní píše:
@Heivka kojit chci, ale chtěla bych, aby byl napapaný za kratší dobu, on si tam prsa požužlává, když chce, tak saje, občas i zdřímne.. Trvá to přes hodinu a stejně mu to nestačí. Klidně by pokračoval dál, to jsem ho jednou nechala, až se sám pustil, 1,5h na jenom prsu a měla jsem bradavku krvavou. Dětská dr. říkala, že ho mám nechat max 15min u jednoho prsu a 15min u druhému, že potom už tam nejí.. Poradkyni už jsem doma měla, ale ta by nejraději, abych s miminkem ležela celé šestinedělí v posteli a kojila a kojila. Lahvičku od medely mám, nicméně to z ní teče hrozně rychle a malý potom často blinkal, jak rychle papal.. :-(

Ujasni si, co chceš. Jestli chceš kojit, tak se dočasně vyprdni na nějaké cestování, soustřeď se na rozkojení a oběuj ten čas a asi i částečně určité pohodlí a strav šestinedělí s miminem v poteli. Pokud Ti dítě visí přes hodinu na prsu a ještě ho máš do krve, tak je tam evidentně něco špatně s technikou. Žádný učený z nebe nespadl, kojit se učíš jak ty, tak o dítě a je tomu holt potřeba věnovat nějaké úsilí, čas, něco obětovat, než se to rozjede.
Pokud dopěješ k názoru, že potřebuješ pohodlnou cestu (jedno za pro tebe nebo pro díě), tak přejdi na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.16 22:52
@MisaHanuska píše:
První syn po dobu plného kojení měl režim 45min u prsu a pak 4h spánek a tak to měl od porodnice. Ve 3m vynechal jídlo v noci. V tu dobu jsem ho proklínala za těch 45min, i když spoustu jsem toho přečetla :mrgreen: Vědět, co mě čeká u druhého dítěte, užívala bych si to ještě víc. Holčička jedla sice 15min, ale co 2h až do 7m :mrgreen:
Dala bych tomu ale ještě čas, 10 dní je málo na nějaké závěry.

To jsi ještě břídil, malá jedla přes den nejpozději po hodině a půl od cca 2 měsíců do 6. Pak občas vydržela i 2-3 hodiny, ale zase měla mezi 8-10. měsícem periody, kdy potřebovala prso třeba 7× za noc. A přes léto měla odobí, kdy se kojila každých 45 minut. V podstatě do 7,5 měsíce byla kojené plně, kojení jsem ukončila v 11 měsících.
Když se chce, tak to jde. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.5.16 22:57

@Svistice Tak ona by to ta naše určitě vydržela i déle. Jenže chytla 6tou nemoc a jak jsme do ní rvali ty léky na teplotu horem dolem, tak naprosto odmítla prso a vzala na milost už jen láhev :mrgreen: Pak si ještě občas cucla, ale v 9m jsem to zabalila. Nejlepší na kojení bylo třetí dítko. To jedlo tak nějak tabulkově. Přes den po 2-3h a v noci s jednou delší pauzou 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
6.5.16 18:52
@Svistice píše:
Ujasni si, co chceš. Jestli chceš kojit, tak se dočasně vyprdni na nějaké cestování, soustřeď se na rozkojení a oběuj ten čas a asi i částečně určité pohodlí a strav šestinedělí s miminem v poteli. Pokud Ti dítě visí přes hodinu na prsu a ještě ho máš do krve, tak je tam evidentně něco špatně s technikou. Žádný učený z nebe nespadl, kojit se učíš jak ty, tak o dítě a je tomu holt potřeba věnovat nějaké úsilí, čas, něco obětovat, než se to rozjede.
Pokud dopěješ k názoru, že potřebuješ pohodlnou cestu (jedno za pro tebe nebo pro díě), tak přejdi na UM.

Přesně jak píšeš - souhlasím. Já jsem strašně netrpělivá osoba, takže kojení a vůbec rozkojení byl vrchol mého netrpělivého ducha :lol: a proto jsem si z toho udělala zábavu (knížky kolem)…Já jsem teda kojila přes kloboučky asi první měsíc, takže prsa do krve neznám, bolelo to ano - ale zas tak moc ne, spíš pak už jen tahalo :hug: Upřímně - víc práce je s UM - vymývat sklenice nebo láhve, něco se musí vyvařovat pořád něco zase vůbec (ty bez BPA), pořád myslet na teplotu jídla, mít to připravené…Prso je furt k dispozici 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová