Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
chtěla bych od Vás načerpat inspiraci
Malému teď bylo 10 měsíců a už mi njak dochází inspirace na hraní
stavíme kelímky, vkládáme tvary do vkládaček (u toho se moc nechytáme), učím paci paci, pápá, jak je veliký,ukazujeme na věci a říkáme co to je a tak… a to je pořád dokola…tak když mi napíšete jak zabavujete prcky vy budu ráda ![]()
děkuji
Ahoj, zabavuju asi podobně jako ty - stavím kostky na sebe, malá je bourá, čtu jí knížky (říkanky), některé už z paměti a děláme u toho nějaké cviky ručkama, paci paci už umí, učím jí jak je veliká.
Naštěstí si vyhraje sama - otevřu jí krabice s jejíma hračkama a za chvilku je to všechno vysypaná venku a ona se v tom hrabe.
Teď si oblíbila prádelní koš, otčím jí ho a ona bubnuje.
My stavíme kostky, kalíšky, bouráme. Prohlížíme knížky, nejradši má ale samozřejmě lumpačiny. Vytahování CD a DVD a rozhazování všude. Když mám koš s prádlem, tak než se otočím je půlka venku. Někdy jí i chvíli vydrží hračky, ale asi nejradši má takovou hrazdičku (máme rostoucí) tu jsme jí teď nasavila, že u ní může stát a držet se a tam má různé hejblátka a hraje to a ona to šoupe po pokoji. A taky má svojí malou židličku, tak u té vstává pořád nahoru - dolu - nahoru - dolu. Nebo jí hraju s plyšákama divadlo. A taky má ráda prohlížení časopisů o miminkách. ![]()
Tak děláme to samé co holky - jenom ještě přidám naše oblíbené Berany Berany Duc a hrajem na schovku - to se vždycky řehtá jak blázen ![]()
holky, asi toho moc vymyslet nejde, než to co děláte/děláme. ![]()
My ještě třeba vysypeme košík s hračkama a učíme se je dávat zpátky (zatím to moc nejde, ale musím ho to učit od malička, co se v mládí naučíš…
).
Co se mu moc líbí je pračka, u té vydrží klidně i 15 minut. ![]()
A pak takové ty zvukové hračky - pejsek od FP, klavírek, bubínek (rád do něčeho mlátí) a takový ten jezdící křeček, co dělá zvuky - ten ho vždycky rozesměje. ![]()
A schovka je super - asi nejlepší hra. ![]()
tak vidím že opravdu děláme všichni to samé ![]()
ale děkuji za příspěvky ![]()