Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak kombinézku mám jednu na celou zimu a když jsem chtěla kvalitní a nepromokavou, dala jsem za ni 1000, ale více bych nedala. CaA má krásné oblečení, ale na to tesco taky nedím dopustit.
@Barca12345 píše:
Ja mam kamosku z porodnice, ma stejne starou holcicku… Kdyz byl holkam jeden rok, byly od sebe vahove skoro sest kilo!!!
To dcera se synovcem na tom budou podobně. ![]()
Potěším?
Syn má 9,5r, 130cm/23kg, i odkladem je nejmenší. Nosí kalhoty 122, svetry a trička 166-122, kraťasy jsme letos vyřazovali 98:-).
V klidu si obleče i trikos krátkým rukávem 92:-)
Evka
My bydlíme v zapadákově, takže značky jako Lindex, CA a HM k nám ještě nedorazily
Kombinézu jsem loni kupovala pro malýho za 250 Kč z nějakého výprodeje za hranicema.. má jí už druhej rok, je super teplá, má reflexní prvky a vypadá pořád jako nová, odnosí ji i druhé dítě.. My bydlíme na vsi, takže dát mu tady na sebe kombinézu za 1000 Kč, to bych asi zešedivěla z toho, kde ji umaže nebo roztrhne ![]()
@anemax píše:
@Elilen 5.60 měl syn v 6 měsících…takže jste na tom lépe
Jinak míry jsem našla, porodní 50 cm a 3,32kg, v 6 měsících 70 cm a 7,46kg, v roce 80cm a 10kg, v 18 měsících 87 cm a 11 kg a ve 3 letech 105cm a 16kg ![]()
@MarieOVMUC Vyzáblina? Dcera má ve skoro 15m. 8,3 kg
. Před pár dny jsem vyřazovala oblečení, co jsem kupovala loni v prosinci (vel.68), vel.74 je jí akorát, v 80 plandá ![]()
Taky se přidám. Ve dvou letech má 86 cm a 11 kilo. Porodní míry viz. podpis.
@madi píše:
My bydlíme v zapadákově, takže značky jako Lindex, CA a HM k nám ještě nedorazilyKombinézu jsem loni kupovala pro malýho za 250 Kč z nějakého výprodeje za hranicema.. má jí už druhej rok, je super teplá, má reflexní prvky a vypadá pořád jako nová, odnosí ji i druhé dítě.. My bydlíme na vsi, takže dát mu tady na sebe kombinézu za 1000 Kč, to bych asi zešedivěla z toho, kde ji umaže nebo roztrhne
Budějovice jsou taky zapadákov. Jen se tváří jako město.
V obchodech tu máme jen to, co nikde jinde nechtějí. ![]()
Já bych za kombinézu 1000Kč nedala, protože by mi bylo líto, že za měsíc už jí to třeba nebude. Ale ve věku vašich dětí už nejsou takové růstové skoky, ne? Kdyby jí měla vydržet aspoň dvě sezóny.
@micelinka Já už mám pro malou nakoupeno spoustu letního oblečení ve vel 74-80. V červenci jí bude rok, tak snad to nebude mít až příští léto. ![]()
@Elilen taky kdyby jí to bylo příští léto, tak by to bylo dobrý, horší by bylo, kdyby jí to bylo příští zimu ![]()
@Elilen píše:
Budějovice jsou taky zapadákov. Jen se tváří jako město.V obchodech tu máme jen to, co nikde jinde nechtějí.
Já bych za kombinézu 1000Kč nedala, protože by mi bylo líto, že za měsíc už jí to třeba nebude. Ale ve věku vašich dětí už nejsou takové růstové skoky, ne? Kdyby jí měla vydržet aspoň dvě sezóny.
tak zimní věci už většinou ty dvě zimy má, ale i tak je to na mě hodně ![]()
@micelinka Nestraš.
Že já věřila výrobcům, že je to oblečení na rok věku. ![]()
@MarieOVMUC píše:
Moje dítě je přímo vyzáblina, má 9 měsíců, 76 cm, 10750g a nosí 86/92
To se ti zdá jako hubeňourek? ![]()
Dcera má 16 měsíců, 75cm, 8,5 kila
. Ale z předchozích diskuzí vím, že tu zdaleka není nejmenší drobek ![]()
Synovi budou čtyři, má 104cm a necelých 13kg…
Osvědčené značky řeším vlastně jen při kupování kalhot, tam prostě MUSÍ být regulační umička v pase - nejlépe se mi osvědčilo CaA a Next, občas Kik.
Bodýčka jsou nejlepší z HM, dlouhá a úzká, a navís mají ty druky na ramínku, takže se nevytahávají u krku.
Tesco je na nic, mají strašně široké střihy, moje děti by se do bodýčka vel. 86 na šířku vešly obě
Občas se dá něco z FaF, ale přímo Tesco už bych nekoupila. Pro kluka obyč tričko na písek jo, to je fuk, že to kolem něj plandá, ale jinak ne… I když kecám, letos jsem mu tam na léto koupila kraťasy, vel. 3-6 měsíců, byly mu úplně perfektně ![]()
@Elilen píše:
@micelinka Já už mám pro malou nakoupeno spoustu letního oblečení ve vel 74-80. V červenci jí bude rok, tak snad to nebude mít až příští léto.
Klárka teď (16 měs) nosí punčocháčky vel. 68, koupila jsem jí tedy ppůvodně na loňskou zimu, ale jsou jí dobře, ještě s rezervou ![]()