Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ted spise mame problem se zimni bundou… kdyz ma dobre rukavy a delku, ma ji silene sirokou, zdedili jsme luxusni od kamosky, ale babca tam musela pripevnit pas na sponu, protoze by ji tam fucelo jak pod sukni! ![]()
Tak bunda mu nevydrzi ani pres celou zimu, ale my mame problem, ze porad hodne roste, takze na sirku dobre, ale dylka a dylka rukavu je spatna.
Lacláče jsou dobrý pro ty prcky, ale jak chodí na záchod doma i ve školce sám, neuměl by si to odepnout
s bundou jsme měli taky problém, měla jsem tu pěkný tři zimní poděděný, loni mu byly velký, letos mu je obleču a ok, jenže u všech krátký rukávy
Pak jsem byla jednou v tescu a měli tam klendr se zlevněnýma bundama na 210 Kč, jako žádná velká krása, jednobarevný s jedním pruhem, vzala jsem ji jenom odhadem, že ji bude mít na zahradu a ona mu je fakt pěkně, dlouhé rukávy s náplety ![]()
Dcera (9mesicu) je vahove v krivce, ale ma dlouhe nohy a uzky pas, takze ve vetsine obleceni vypada jako klaun
, kalhoty volne v pase ale dost kratke, overaly na spani na tele plandaji, ale pres nohy se nevejde
Koupit obleceni co ji sedi je obcas dost tezke. Jeste ze existuji leginy, jsou dost uzke a dlouhe
Teplaky a dziny nenosi vubec.
Pěkný večer, přidávám se s naší malou „modelkou“. Porodní míry 2,5kg/48cm, v 1 roce 7,25kg/72cm, v 16měsících 7,85/79cm. Velikost teď nosí 86, v 80 jsou krátké nohavice i rukávy
, jinak ve všem taky plandá- už jsme koupili i kšandy (ty se naučila sundávat za 3 min po prvním připnutí
). Jinak toho sní málo, ale pořád. Vlastně celý den chce mňam, jak někdo z rodiny jí, tak se přidává…do toho ještě kojím/no, Viki je závislačka… Ale je stále v pohybu ani u jídla neposedí… Do tabulek se nevejde- s váhou i BMI jsme pod křivkou, ale neřeším to. Její starší sestra byla stejná a dnes v 16ti letech má 158cm a 48kg
. Prostě rodinné dispozice ![]()
@anemax teď tam byla akce 2ks za 249 kč, barvy lze namíchat dle libosti, některé byly čistě bavlněné, některé bavlněné a uvnitř trochu teplejší, některé vypadaly jako semišové, já jich koupila 6.
@Billi porodní váha 3,3kg, 4m. 6kg, 12m. 7,8kg, 14,5m 8,2 kg. Ze začátku přibírala strašně rychle až z toho měla dr. hrůzu.
@micelinka tak to u nás bylo taky. Narodil se 4 kg, ve 4 měsících 7 kg a pak sice přibíral, ale méně.
@Billi no a ted chodíme na měsíční převažování, dává stabilně 150g měsíčně. Přijde mi, že jí dost, ale je jak motorová myš, neustále v šíleným pohybu.
Řeší vaši pediatři nízkou váhu/malou výšku nějak? Moje dr. říkala, že začne tehdy až bude pod 3. percentilem a ona se pořád drží mezi 3.-5. Taky říká, že vypadá spokojeně, je aktivní, prostě se jí zdá v pohodě. Mně samotnou nikd žádné vyšetření nenapadlo…Míša má teda i malý obvod hlavičky - 43cm, v březnu měla 42cm.
Syn je pomer vaha/vyska a 2-5. percentilu a doktorka neresi. I kdyz myslim, ze ted se lehce zakulatim
l, vylezlo mu brisko. Ale ted pujdeme na odbery kvuli chudokrevnosti - ma ji a resi se dietou, tak mam celkem obavy, aby mu nenasadila kapicky, protoze uz tak ma zacpu.
@micelinka tak to je dobrá cena ![]()
mě se občas poštěstí kápnout v HM na nějakou pěknou slevičku
naposledy bodyčko za 79 a svetřik za stejnou cenu ![]()
@Billi PV 2.9/48cm, v 6měsících 5,6/64cm, v roce 8/72cm, v 18měsích 9,3kg
ted má 21měsíců a 10kg ![]()
Vyšetření jsem si u dr vydupala, hospitalizace na gastru…dělány odběry na alergie, celiakii, metabolické vady, CF…vše v pořádku ![]()
Já jsem drobnější, takže asi po mě ![]()
Naše doktorka mrňavé dítě nijak neřeší, naopak se vždycky raduje, jak je to krásný, vidět po dlouhé době zase miminko, co vypadá jako miminko
Teda, ted už to není zas až tak miminko ![]()
Naše doktorka je taky jak za groš kudla, tak je jí to asi sympatické. Obě děti jsou zdravé, akční až hrůza, spokojené, v ničem (kromě váhy) nezaostávají za svými vrstevníky… takže nikdo nevidíme důvod nic řešit ![]()
Akorát já si vždycky přijdu jak mastodont, když se na mě někdo podívá a pak se zeptá, jak je možný, že máme tak drobné děti, po kom to mají??? Jsem úplně průměrná, manžel taky, ale je to určitě z jeho strany rodiny, švagrovou já bych přelomila v pase jednou rukou
. Její dcera je pro změnu po tatínkovi, takže v necelých šesti letech ji lidi tipují tak na devítiletou
![]()