Hubené miminko/batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
14.11.12 17:31

Ted spise mame problem se zimni bundou… kdyz ma dobre rukavy a delku, ma ji silene sirokou, zdedili jsme luxusni od kamosky, ale babca tam musela pripevnit pas na sponu, protoze by ji tam fucelo jak pod sukni! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
14.11.12 17:32

@micelinka a kolik stojí tepláčky v HM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.11.12 17:33

Tak bunda mu nevydrzi ani pres celou zimu, ale my mame problem, ze porad hodne roste, takze na sirku dobre, ale dylka a dylka rukavu je spatna.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
14.11.12 19:26

Lacláče jsou dobrý pro ty prcky, ale jak chodí na záchod doma i ve školce sám, neuměl by si to odepnout

s bundou jsme měli taky problém, měla jsem tu pěkný tři zimní poděděný, loni mu byly velký, letos mu je obleču a ok, jenže u všech krátký rukávy :zed: Pak jsem byla jednou v tescu a měli tam klendr se zlevněnýma bundama na 210 Kč, jako žádná velká krása, jednobarevný s jedním pruhem, vzala jsem ji jenom odhadem, že ji bude mít na zahradu a ona mu je fakt pěkně, dlouhé rukávy s náplety :palec:

• Citovat
  • Upravit
Billi
14.11.12 20:10

Holky a kolik vám děti přibraly během prvního roku?

• Citovat
  • Upravit
2282
14.11.12 20:16

Dcera (9mesicu) je vahove v krivce, ale ma dlouhe nohy a uzky pas, takze ve vetsine obleceni vypada jako klaun :roll:, kalhoty volne v pase ale dost kratke, overaly na spani na tele plandaji, ale pres nohy se nevejde :zed: Koupit obleceni co ji sedi je obcas dost tezke. Jeste ze existuji leginy, jsou dost uzke a dlouhe :-D Teplaky a dziny nenosi vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
14.11.12 20:24

Pěkný večer, přidávám se s naší malou „modelkou“. Porodní míry 2,5kg/48cm, v 1 roce 7,25kg/72cm, v 16měsících 7,85/79cm. Velikost teď nosí 86, v 80 jsou krátké nohavice i rukávy :nevim:, jinak ve všem taky plandá- už jsme koupili i kšandy (ty se naučila sundávat za 3 min po prvním připnutí :jazyk: ). Jinak toho sní málo, ale pořád. Vlastně celý den chce mňam, jak někdo z rodiny jí, tak se přidává…do toho ještě kojím/no, Viki je závislačka… Ale je stále v pohybu ani u jídla neposedí… Do tabulek se nevejde- s váhou i BMI jsme pod křivkou, ale neřeším to. Její starší sestra byla stejná a dnes v 16ti letech má 158cm a 48kg :palec:. Prostě rodinné dispozice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.11.12 21:03

@anemax teď tam byla akce 2ks za 249 kč, barvy lze namíchat dle libosti, některé byly čistě bavlněné, některé bavlněné a uvnitř trochu teplejší, některé vypadaly jako semišové, já jich koupila 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.11.12 21:05

@Billi porodní váha 3,3kg, 4m. 6kg, 12m. 7,8kg, 14,5m 8,2 kg. Ze začátku přibírala strašně rychle až z toho měla dr. hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.11.12 21:10

@micelinka tak to u nás bylo taky. Narodil se 4 kg, ve 4 měsících 7 kg a pak sice přibíral, ale méně.

• Citovat
  • Upravit
13837
15.11.12 07:45

@Billi no a ted chodíme na měsíční převažování, dává stabilně 150g měsíčně. Přijde mi, že jí dost, ale je jak motorová myš, neustále v šíleným pohybu.

Řeší vaši pediatři nízkou váhu/malou výšku nějak? Moje dr. říkala, že začne tehdy až bude pod 3. percentilem a ona se pořád drží mezi 3.-5. Taky říká, že vypadá spokojeně, je aktivní, prostě se jí zdá v pohodě. Mně samotnou nikd žádné vyšetření nenapadlo…Míša má teda i malý obvod hlavičky - 43cm, v březnu měla 42cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.11.12 09:19

Syn je pomer vaha/vyska a 2-5. percentilu a doktorka neresi. I kdyz myslim, ze ted se lehce zakulatim
l, vylezlo mu brisko. Ale ted pujdeme na odbery kvuli chudokrevnosti - ma ji a resi se dietou, tak mam celkem obavy, aby mu nenasadila kapicky, protoze uz tak ma zacpu.

• Citovat
  • Upravit
10819
15.11.12 09:27

@micelinka tak to je dobrá cena :palec:
mě se občas poštěstí kápnout v HM na nějakou pěknou slevičku :lol: naposledy bodyčko za 79 a svetřik za stejnou cenu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
15.11.12 09:34

@Billi PV 2.9/48cm, v 6měsících 5,6/64cm, v roce 8/72cm, v 18měsích 9,3kg
ted má 21měsíců a 10kg :mrgreen:
Vyšetření jsem si u dr vydupala, hospitalizace na gastru…dělány odběry na alergie, celiakii, metabolické vady, CF…vše v pořádku :palec:
Já jsem drobnější, takže asi po mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.11.12 11:23

Naše doktorka mrňavé dítě nijak neřeší, naopak se vždycky raduje, jak je to krásný, vidět po dlouhé době zase miminko, co vypadá jako miminko :lol: Teda, ted už to není zas až tak miminko ;)
Naše doktorka je taky jak za groš kudla, tak je jí to asi sympatické. Obě děti jsou zdravé, akční až hrůza, spokojené, v ničem (kromě váhy) nezaostávají za svými vrstevníky… takže nikdo nevidíme důvod nic řešit :think:
Akorát já si vždycky přijdu jak mastodont, když se na mě někdo podívá a pak se zeptá, jak je možný, že máme tak drobné děti, po kom to mají??? Jsem úplně průměrná, manžel taky, ale je to určitě z jeho strany rodiny, švagrovou já bych přelomila v pase jednou rukou :). Její dcera je pro změnu po tatínkovi, takže v necelých šesti letech ji lidi tipují tak na devítiletou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí