Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@madi Jestli nejste v zimě venku celé dny, tak by to bylo stejně zbytečné. ![]()
Mám ráda lidi kteří dokážou uznat, že je na ně něco drahé. Nemám ráda chvástání těch, kteří dávají najevo, že na všechno mají.
Já jsem na mateřské krátce, takže mám ještě pár finančních zásob. Za rok klidně budu psát, jak je kombinéza za 250Kč drahá. ![]()
@bumbinka píše:
I když kecám, letos jsem mu tam na léto koupila kraťasy, vel. 3-6 měsíců, byly mu úplně perfektně
My jsme je dostali jako dárek od někoho, velikost 68 - nosil je celé léto a tipuju, že mu budou i za rok
![]()
@madi
Letos v létě jim bylo holce rok a klukovi tři a půl. Měli dohromady jedny džíny vel. 3-6 měsíců, když bylo hezky, měl je on jako kraťasy, když bylo ošklivo, měla je ona jako dlouhé kalhoty ![]()
@Elilen píše:
@madi Jestli nejste v zimě venku celé dny, tak by to bylo stejně zbytečné.Mám ráda lidi kteří dokážou uznat, že je na ně něco drahé. Nemám ráda chvástání těch, kteří dávají najevo, že na všechno mají.
Já jsem na mateřské krátce, takže mám ještě pár finančních zásob. Za rok klidně budu psát, jak je kombinéza za 250Kč drahá.
No, myslim, ze to neni jen o uznani a neuznani, ale i o selskem rozumu…
Troufam si rict, ze bych nejakou tu kombinezu za 1000 - 1500 Kc utahla, ale je mi to lito, protoze bydlime v RD, mala je hlavne na zahrade a tam dovedi se psem, vse zhned roztrhane, znicene popripade zabarvene (jine veci na ven)… takze ma par peknych kousku do mesta a jinak vse na zahradu. Na zimu ma kombinezu na zahradu a do mesta ma jen zateplene katatka a zimni budicku. Vse z bazarku a zateplene kalhotky za 230 z Polska… ![]()
@bumbinka píše:
@madi
Letos v létě jim bylo holce rok a klukovi tři a půl. Měli dohromady jedny džíny vel. 3-6 měsíců, když bylo hezky, měl je on jako kraťasy, když bylo ošklivo, měla je ona jako dlouhé kalhoty
Tomu rikam vyuziti! ![]()
@Barca12345
JJ, koupila jsem je v sekáči za 50,– a zdály se mi tehdy děsně drahé (je to Next
). No, unosil je kluk jako kalhoty, další dva roky jako tříčtvrťáky, letos oba a ještě jsem je schovala, počítám, že tak dva roky ještě poslouží, pak se ale už určitě rozpadnou ![]()
@Elilen píše:
@madi Jestli nejste v zimě venku celé dny, tak by to bylo stejně zbytečné.Mám ráda lidi kteří dokážou uznat, že je na ně něco drahé. Nemám ráda chvástání těch, kteří dávají najevo, že na všechno mají.
Já jsem na mateřské krátce, takže mám ještě pár finančních zásob. Za rok klidně budu psát, jak je kombinéza za 250Kč drahá.
býváme venku docela dost, i když tuhle zimu budeme mít čerstvé miminko, tak to asi nebude už takové. Ale bude chodit určitě s tátou a ve školce.
My nejsme moc zvyklí na drahý hadry ani pro nás, takže tak nějak rozumně no
Když je miminko, tak to ještě jde, ale jak pak se musí kupovat na zimu i pořádný zimní boty, tak už je to znát ![]()
@bumbinka píše:
@Barca12345
JJ, koupila jsem je v sekáči za 50,– a zdály se mi tehdy děsně drahé (je to Next). No, unosil je kluk jako kalhoty, další dva roky jako tříčtvrťáky, letos oba a ještě jsem je schovala, počítám, že tak dva roky ještě poslouží, pak se ale už určitě rozpadnou
Tssss, za tu cenu schovej pro treti, at uz se to vrati! ![]()
Vidíš, ale já to dělám podobně. Letos nosil takové plátěné kalhoty 74 jako tříčtvrťáky
už jsem je zabalila, ale příští léto by je mohl mít jako kraťasy
![]()
@bumbinka píše:
To se ti zdá jako hubeňourek?![]()
Dcera má 16 měsíců, 75cm, 8,5 kila
. Ale z předchozích diskuzí vím, že tu zdaleka není nejmenší drobek
Synovi budou čtyři, má 104cm a necelých 13kg…Osvědčené značky řeším vlastně jen při kupování kalhot, tam prostě MUSÍ být regulační umička v pase - nejlépe se mi osvědčilo CaA a Next, občas Kik.
Tesco je na nic, mají strašně široké střihy, moje děti by se do bodýčka vel. 86 na šířku vešly obě
Bodýčka jsou nejlepší z HM, dlouhá a úzká, a navís mají ty druky na ramínku, takže se nevytahávají u krku.![]()
Občas se dá něco z FaF, ale přímo Tesco už bych nekoupila. Pro kluka obyč tričko na písek jo, to je fuk, že to kolem něj plandá, ale jinak ne… I když kecám, letos jsem mu tam na léto koupila kraťasy, vel. 3-6 měsíců, byly mu úplně perfektně
Asi to byla inorie, protože přes deset kilo mají holčičky až po roce. ![]()
Myslíš tesco značku cheerokee? Od ní tu mám oblečení jen na sebe. Pro malou mám F&F a bodýčka jsou super. Je to tlusčí bavlna. Aspoň ty, co pro ní mám. Kalhoty 3-6 měsíců pro tříleťáka?? To je nosí jako kraťasy, ne? ![]()
@Elilen píše:
Asi to byla inorie, protože přes deset kilo mají holčičky až po roce.Myslíš tesco značku cheerokee? Od ní tu mám oblečení jen na sebe. Pro malou mám F&F a bodýčka jsou super. Je to tlusčí bavlna. Aspoň ty, co pro ní mám. Kalhoty 3-6 měsíců pro tříleťáka?? To je nosí jako kraťasy, ne?
Ne, tesco myslím značku Tesco, ta je pro hubené děti mizerná. Cherokee se dá občas něco vybrat a FF taky.
Jj, s těma kalhotama jsem to psala…
@Elilen píše:Mně se tokové dítě líbí víc, něž když má půlroční 9kilo.
Ono přijde na to. Když k těm 9 kg má 75 cm, tak to je normální.
@micelinka píše:
@MarieOVMUC Vyzáblina? Dcera má ve skoro 15m. 8,3 kg. Před pár dny jsem vyřazovala oblečení, co jsem kupovala loni v prosinci (vel.68), vel.74 je jí akorát, v 80 plandá
já si dělala legraci, jasně že je malej mišelín. D
Mně nejvíc baví, když syn dědí věci s tím, že už to moc neužije, že oni to vyřazovali brzy, protože to bylo prckům malé v pase
No a moje dítě dané gatě ztrácí ![]()