Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám prakticky stejné míry a dva porody úplně bez potíží…
Váha nesouvisí s tím, jak máš tvarovanou pánev. Navíc ta v těhotenství pracuje, rozšiřuje se, uvolňují se vazy. Ke konci těh. jsem měla přes boky i 12cm víc, než na začátku.
Ani mi pánev nikdo neměřil.
@Luca10 Z důvodu úzké pánve ti chtěli porod vyvolávat a nechat tudíž to tělo rodit nepřipravené?
![]()
Mně třeba pánev neměřili vůbec, ale nejsem ani malá, ani hubená, tak asi nebyl důvod.
Jinak znám spoustu příběhů, kdy extrémně malé/vysoké/hubené ženy normálně a bez potíží porodily i větší děti (přes 4kg), když se jim do toho doktoři nemíchali. Ta miminka jsou obvykle velká tak, aby je matky dokázaly porodit a i úzká pánev se před porodem roztáhne a miminko se bez problémů narodí.
@fenny píše:
@Luca10 Z důvodu úzké pánve ti chtěli porod vyvolávat a nechat tudíž to tělo rodit nepřipravené?![]()
Mně třeba pánev neměřili vůbec, ale nejsem ani malá, ani hubená, tak asi nebyl důvod.
Jinak znám spoustu příběhů, kdy extrémně malé/vysoké/hubené ženy normálně a bez potíží porodily i větší děti (přes 4kg), když se jim do toho doktoři nemíchali. Ta miminka jsou obvykle velká tak, aby je matky dokázaly porodit a i úzká pánev se před porodem roztáhne a miminko se bez problémů narodí.
Jo, prý aby dítě za těch pár dnů ještě víc nepřibralo. ![]()
@Luca10 Nejsem zdravotník, ale domnívám se, že je to dost pravděpodobně cesta k akutnímu císaři, ještě že si to rozmysleli ![]()
@fenny píše:
@Luca10 Nejsem zdravotník, ale domnívám se, že je to dost pravděpodobně cesta k akutnímu císaři, ještě že si to rozmysleli
Ja jsem za to taky rada. Ta doktorka, co me prijimala na vyvolani, byla moc mila mlada holka, vse mi vysvetlila a doporucila pockat na prirozeny porod. Chytla jsem ji pak i v prvni dobe porodni, hladila me po zadech a kdyz ji koncila smena, prisla se rozloucit. Pak se o me staraly porodni asistentky a na samotne tlaceni nastoupila ta lekarka, ktera me posilala na vyvolani. Nastrih probehnul, navic mimo kontrakci, takze bolel opravdu hooodne. Ja jsem to nijak neresila, celkove se mi muj porod libil, byl to hezky zazitek, nejsem nijak proti episotomii, ale stejne mi vrta v hlave mala pochybnost, ze si tahle konkretni doktorka asi chtela usnadnit praci, stejne jako s tim vyvolanim. ![]()
@Luca10 Jen víc takových doktorek, jako byla ta první
Jinak já už si o těch jejich praktikách myslím svoje a brzo o tom vyjde deníček ![]()
@fenny píše:
@Luca10 Jen víc takových doktorek, jako byla ta prvníJinak já už si o těch jejich praktikách myslím svoje a brzo o tom vyjde deníček
Tak moje sestra vážila v den porodu 54kg. Je taky jedna z těch co nemůže přibrat a v porodnici jen hlídali zda není miminko obr jinak rodila normálně ale za to skoro 22 hodin ![]()