Hubnoucí jídelníček

1869
6.12.11 08:50

Hubnoucí jídelníček

Ahoj holky, omlouvám se, jestli už tady podobné téma je, ale chtěla bych změnit svůj životní styl. Prosím můžete mi napsat příklad jídelníčku, který vám pomohl shodit přebytečná kila? K tomu přidám samozřejmě pohyb ;)
Jen prostě nemám fantazii co tak jíst a nechci se dostat do kruhu, že budu jíst jen pořád jedny a tytéž věci.
Moc děkuji, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
6.12.11 08:59

http://www.mimibazar.cz/recept.php?… …co zkusit tenhle, chce to ale vůli a přípravu, mě ta vůle zatím chybí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
6.12.11 09:05
  • hodně ovoce a zeleniny, omezit co nejvíce přílohy (rýži, brambory, těstoviny) a pečivo

snídaně - ovoce, musli s jogurtem či chleba s máslem a se sýrem, 5 mandlí či ořechů
svačina - ovoce či zelenina, v případě hladu jogurt
oběd - maso či ryba a zelenina, jako zákusek pokud je to nutné ovoce či kostička tmavé čokolády
svačina - ovoce či zelenina
večeře - maso či ryba a zelenina nebo čistě zeleninové jídlo s nějakou bílkovinou (tofu, seitan, tvaroh, sýr …)

• u každého jídla mít něco z ovoce a zeleniny, dodá to vitamíny a pocit sytosti
  • dobrý je trochu salátu před obědem a večeří, dodá vitamíny a pocit sytosti
  • ovoce spíše dopoledne než večer

Tímto způsobem jedí Francouzky, pokud potřebují hubnout, a vychází jim to. :)

Příspěvek upraven 06.12.11 v 09:14

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
6.12.11 09:12

Důležitá je pestrost, jak z důvodu přísunu všech pro tělo potřebných látek, tak také proto, aby byly chuťové buňky uspokojeny.

Někdy je těžké vynechat přílohy a pečivo, tak je dobré jejich příjem alespoň snížit. Ale talíř těstovin se sýrovou omáčkou nedodá tělu tolik živin jako losos s kopcem zeleniny. Jen ten talíř dodá více kalorií a těžko se po něm hubne.

• Citovat
  • Upravit
14046
6.12.11 09:19

hlavně ne k snidani jogurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
6.12.11 09:25

Ke snídani je vhodnější tmavé pečivo (60g) a k tomu kvalitní šunka (víc jak 90%) a nízkotučné sýry (20-30%). Máslo bych si dala vyjímečně, je to tučný.

Svačina - 1 ks ovoce + bílkovina

K obědu je důležité si dát také sacharidy - brambory/rýže/těstoviny apod…cca 100-150g, 150g masa (ryby/kuřecí/králičí/libové hovězí/panenka) a k tomu tak 200g zeleniny. Za den by měl dospělý člověk sníst aspon 400 - 500g zeleniny.

Svačina - určitě bílkovina a k tomu zelenina, do jogurtu i trošku neslazeného müssli

Večeře - bílkovina (maso, tofu, šmakoun) + zelenina

Mrkni na ten jídelníček od Havlíčka, tam to má docela dobře napsané. Kamarádky máma podle toho zhubla 9 kg za necelé 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
6.12.11 09:28
Klementýnka píše:
Důležitá je pestrost, jak z důvodu přísunu všech pro tělo potřebných látek, tak také proto, aby byly chuťové buňky uspokojeny.Někdy je těžké vynechat přílohy a pečivo, tak je dobré jejich příjem alespoň snížit. Ale talíř těstovin se sýrovou omáčkou nedodá tělu tolik živin jako losos s kopcem zeleniny. Jen ten talíř dodá více kalorií a těžko se po něm hubne.

Kvalitní sacharidy jsou důležité i pro hubnutí, jinak by byla unavená. Sacharidy omezit a večer vůbec nejíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
6.12.11 10:28

Mohu doporučit tyto stránky:
http://www.stobklub.cz/

Podařilo se mi shodit 5kg a cm v pase i přes boky. Tím že jsem si zadávala co jím jsem viděla že mám moc sacharidů a málo bílkovin a zeleniny. Je třeba mít tuky, sacharidy a bílkoviny v optimálním množství, a to se mi díky sebekoučinku celkem dařilo. Je třeba se tam tedy zaregistrovat a pak si sednout a připravit si jídelníček na další den, ale za měsíc, dva už to má člověk celkem zajeté, tak ani není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
6.12.11 10:46
MikaSipa píše:
Mohu doporučit tyto stránky:
http://www.stobklub.cz/Podařilo se mi shodit 5kg a cm v pase i přes boky. Tím že jsem si zadávala co jím jsem viděla že mám moc sacharidů a málo bílkovin a zeleniny. Je třeba mít tuky, sacharidy a bílkoviny v optimálním množství, a to se mi díky sebekoučinku celkem dařilo. Je třeba se tam tedy zaregistrovat a pak si sednout a připravit si jídelníček na další den, ale za měsíc, dva už to má člověk celkem zajeté, tak ani není třeba.

Jj, stob to má dobrý, taky jsem to už zkoušela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
6.12.11 12:12

taky se mi osvědčil stobklub.cz, stáhla jsem bez pocitu hladu 7 kg za 5 měsíců a co je důležité, držím je :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.12.11 14:01
Klementýnka píše:
  • hodně ovoce a zeleniny, omezit co nejvíce přílohy (rýži, brambory, těstoviny) a pečivo

snídaně - ovoce, musli s jogurtem či chleba s máslem a se sýrem, 5 mandlí či ořechů
svačina - ovoce či zelenina, v případě hladu jogurt
oběd - maso či ryba a zelenina, jako zákusek pokud je to nutné ovoce či kostička tmavé čokolády
svačina - ovoce či zelenina
večeře - maso či ryba a zelenina nebo čistě zeleninové jídlo s nějakou bílkovinou (tofu, seitan, tvaroh, sýr …)

• u každého jídla mít něco z ovoce a zeleniny, dodá to vitamíny a pocit sytosti
  • dobrý je trochu salátu před obědem a večeří, dodá vitamíny a pocit sytosti
  • ovoce spíše dopoledne než večer

Tímto způsobem jedí Francouzky, pokud potřebují hubnout, a vychází jim to. :)

Příspěvek upraven 06.12.11 v 09:14

krasne strucne a vystizneee :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
7.12.11 09:54

Holky, díky moc za rady, vyzkouším a uvidíme ;) Sand se to už pohne,a le směrem dolůůů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
26.3.12 12:20

Co takle vyzkoušet Mačingové Zhubnete jednou pro vždy,právě jsem ukončila detox,na objemech dole 3-4 cm a 9 kg.Bez hladovění,vřele doporučuji.

• Citovat
  • Upravit
1869
15.4.12 19:24

Tak to jsem taky v únoru držela a u mě teda jen 2kg dole a to jsem to držela fakt poctivě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.4.12 19:48

Já tedy dala dolů8kg a držím ho znovu,bo opravdu viditelně mizí špeky,což je důležitý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková