Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
AHOJ
Moc vás všechny zdravím, jsem snažilka, po jednom potratu, můj příběh je napsany „Všem Snažilkám i NeSnažilkám I i II.“ Můj problém je, že po potratu jsem přibrala pár kilo a ráda bych je zhodila do dalšího otěhotnění. Je tu někdo, kdo se chce přidat, ve více lidech to jde vždycky líp. Jsem z Brna, hledám, všechny holky na plavání, posilování… Ozvěte se. JAna ![]()
Ahoj Popilio,já jsem tayk po jednom poratu a mám navrch asi 3 kg.¨Taky nevím,jak se toho zbavit,jím pořád stejně,asi to bude v těch vitamínech ,co do sebe pořád tlačím.Bohužel jsem z Ostravy,takže se k tobě fyzicky nemůžu,ale takle virtuálně ano:)Alespoň víš,že v tom nejsi sama.
Pupula
Ahoj holky,
já jsem měla zamlké těhu vloni (pak kyretáž) a taky jsem něco přibrala, snažila se zhubnout, hodně sportovala..
Pak přišel květen a červen a vysoké teploty, najednou ani nebyl takový hlad (spíš mě přestala honit mlsná, já hodně mlsám). A pak to šlo samo a o prázdninách jsem měla ještě míň než před nepovedeným těhu.
Takže hodně zdaru!!!
AHoj Popilio,
už jsme si tu jednou spolu o něčem psaly. Taky jsem po potratu (leden 05), jsem také z Brna, za mesic a půl mi bude 25. Co ty kolik ti je?
M.
Ahoj vsechny hubnouci,
Hmm tak mam uplne stejny problem, v tehotenstvi jsem pribrala, to mi samozrejmne nevadilo, ale ve 17 tydnu jsem potratila a ted me ty kila proste lezou na nervy - jsou to jenom 3 kila - jenom 3? ale ne se jich zbavit, to by clovek neveril, jak se to projevi na obleceni, kalhoty atd, za mesic se vdavam, tak to snad nejak schodim. Ja si samozrejmne pripadam siiiiilene tlusta, obezni a nechutna, ach jo, ne se toho positu zbavit. Driv jsem mela vzdycky problemy s jidlem, jablko k obedu, kdyz je hlad tak si dam kavu atd - proste jsem se nedokazala normalne najist a mit normalni vahu bylo v mich ocich naprosto nepristupne, ale mit velkou podvyzivu mi pripadalo krasne a jak ma byt - ja vim, asi si budete klepat na hlavu, kdyz jsem otehotnela, byla jsem moc rada a dokonce jsem zacala normalne jist, jenze pak jsem potratila a samozrejmne se citim hrozne vinna - kdybych se takle leta netrapila dietama a normalne jedla, bylo by mozna moje telo v pohode a nic by se nestalo - ale to je vse kdyby, coby. Ted jsem si dala zavazek ze uz proste prestanu blbnout a zacnu normalne jist, ale ta predstava je proste porad tezka. podotykam, nejsem zadny vyzle, mam normalni postavu i ‚kostru‘ - merim asi 178 vazim ted 58 ( driv 55) a nejsem jedna z tech stihlounkych slecen co takhle vazi porad, ja na tom musim pracovat. Rozum mi samozrejmne rika, at se zbytecne nestresuju, ze jsem normalni, nejaka blba vaha prece nakonec nikoho nezajima, ale znate to - tohle pochopi jenom zena. Muj pritel by vubec nepoznal jestli mam kilo nahore nebo dole , ale ja - hmm - na to stavim svet - asi potrebuju poradnou sprchu na probuzeni, co? No vy me snad pochopite.
Sportu a hubnuti zdar
marie
ahoj,
pred tehu som bola aj ja spokojna so svojou postavou. zevraj som vyzerala ako JLo
, to mi tvrdil manzel a vieme ze to je dost neobjektivne. v tehu mi chutilo sladke, no budem si odopierat? ved to poznate. lenze v 29tt som o mimi prisla a zostalo mi 10kg. tiez som sa citila vinna tak som nejedla a neschudla som ani kg. od januara sa stravujem uplne normalne, hlavne ranajky a neveceriam a je maj a 8kg dolu. ale stejne mam pocit ze sa mi zmenila cela postava. mam take brusko jak zele
. ale dosla som na to ze ked chcem schudnut musim jest no a samozrejme aj cvicim. momnetalne lezim s atb v posteli, takze iba jem ![]()
odporucam spinning - stacionarny bycikel s trenerom. myslela som si ze nuda, ale je to super. ![]()
danka
Ahoj Marie,
Já bych to s těmi tvými 3 kily neviděla nijak tragicky. Podle tvé současné výšky a váhy máš BMI 18,3, což spadá do kategorie podváhy. Hele jakou máš velikost oblečení 34? A každý lékař ti řekne, že by jsi měla naopak ještě přibrat. Je tu i diskuse holek, které ač hodně jí, jsou od přírody hubené (nechci se tě nijak dotknout, ale myslím si, že tvoje stravování hraničí s anorexií) a podařilo se jim bez problémů otěhotnět a porodit zdravé miminko.
Proto se netrap tím, že jsi potratila kvůli dietám, které jsi před tím držela. Prostě něco nebylo v pořádku a příroda rozhodla takhle. Ale určitě nehubni. Kup si nějaké nové šmrcovní oblečení na tvoji současnou postavu a diety hoď za hlavu. A taky se zkus zamyslet nad tím, proč na své hubené postavě stavíš svět (jak píšeš). Co si tím dokazuješ? Cítím z tvého příspěvku, že sama víš, že něco není v pořádku, ALE… Každý máme nějakého kostlivce ve skříni a někdy je potřeba ho z té skříně vytáhnout a udělat s ním pořádek.
Mimochodem, já jsem nepřibrala ani po těhu a ani nejsem po potratu, ale 6 kg mám navrch z braní Calibrum Baby Plan. Vitamíny jsem přestala brát a podařilo se mi shodit 3 kg. Měřím 169 cm a teď vážím 64 kg. Mám teď velikost oblečení 40 a jestli zhubnu ještě tak 3 kg, dostanu se na svoji původní velikost -38. A budu maximálně spokojená. Se svým typem postavy budu pořád holka krev a mlíko (prsa i zadek), ale mě se to takhle líbí a jsem spokojená (a manžel taky).
Všem přeji brzy // a zdravá miminka.
Květina
Ahoj Květino,takže je to přece jen pravda,že po těch vitamínech calibrum baby plan se přibývá.Já se s tím taky trápím.Dneska jsem byla u doktora a tam mi řekl,že ty vitamína mám jíst pořád.Zatím jsem calibrum vy:,–(ila na pár dní a jím jen listovku,ale tam je taky béčko.
Vím,že vlastně o nic nejde,ale u mě tři kila navíc´=o číslo větší oblečení.Ale zase raději mít zdravé mimi než opakovat potrat,to je fakt:)
Tak hubnutí zdar.Pupula
Ahoj Pupulo, o přibírání po vitamínech už tu někde diskuse je, bylo nás víc. U mě je to taky tak: 3kg = 1 stupeň velikosti oblečení. Já si ale musím hmotnost hlídat (resp. neměla bych před těhotenstvím přibrat), jelikož mám vrozenou vadu kyčelních kloubů a váha způsobená těhotenstvím bude sama o sobě zátěž. Manžel mě ve zdravém hubnutí podporuje a nedávno přišel s tím, že když je nějaký problém v letadle, tak se taky jako první nasazuje kyslíková maska matce a pak dítěti (ač by se to mohlo zdát divné, je to logické - protože zdravá matka je ta, která se pak o dítě postará). Jinak souhlasím s tebou, že radši pár kilo navíc a zdravé mimčo.
Květina
Marie, promin, ale jak chceš s anorexií (nebo je to bulimie?-kompenzuješ pocity viny z najezení se následnou hladovkou) donosit a porodit zdravé dítě? 178cm, 58 kilo je docela mazec… Víš, kdyby to byla „tvá váha“, tak bys byla OK, ale sama píšeš, že na tom musíš makat, aby sis tu svou podváhu udržela…Maruško, já vím jak se cítíš, prošla jsem si parádní bulimií se záchvaty zvracení, ale poradím ti pouze tolik, abys poslechla ten rozum, o kterém píšeš. Já to udělala a byl (a stále je) to běh na dlouhou trat. Měla jsem větší štěstí - dítě jsem donosila a porodila bez problémů. Potrat samozřejmě s dietama souviset nemusí, ale sama víš, že to s tím také souviset může a to hodně. Držím ti palce a opakuju - vzpamatuj se.
elda
Ahojky,
já jsem teĎ těhulka, takže se mě hubnutí netýká, ale přeci jen pokud chcete opravdu začít hubnout, tak se musíte do toho „zakousnout“ začít chodit cvičit a neohlížet se, zda-li s váma ještě někdo jde.Děláte to pro sebe a nebojte poprvé se člověku samotnému nechce, ale jak se dokopete budete mít pocit takového sebeuspokojení a na příště se už budete těšit a pak začnete chodit častěji-jojo já to znám nakonec jsem chodila 3× týdně a byla jsem pěknej závislák:-)
Hlavně se ze začátku nestresujte, že jste podle váhy těžší, oni totiž svaly váží víc než to nic:-))
Po pravidelném cvičení min. 2× týdně(to je opravdu minimum, aby to mělo efekt, pokud tedy nejezdíte pravidelně na kole atd.)za 3 měsíce uvidíte super výsledky:-)
Držím palečky a papa H+L 21tt
Ahoj holky,
taky jsem po potratu (zamklé těhu) přibrala
Ani né těhotenstvím, ale léčením nervů čokoládičkou a jinema dobrůtkama. Chci něco schodit, ale současně jsem i snažilka, takže papkám vitamínky. Tak nevíc co s tím. Můžu se na to vykašlat, ale když to mimi dlouho nepůjde, tak budu na sebe naštvaná a navíc stále tlustá. Nebo můžu hubnout a třeba něco pokazit. Snažím se jíst zdravě a né moc, a chodím cvičit 1-2×týdně, ale zase se nechci přepínat. A posilování břicha šidím, protože se říkám co by kdyby… No vzhledem k tomu, že jsem byla při těle vždy, teď jsem jen o něco více, tak to není takovej problém - jsem zvyklá, ale štve mě to.:evil:
Krásná těla a zdravá mimča všem ![]()
Zet
Ahoja Marie,
tak to koukám
.Pojem „normální“ je zkrátka velmi relativní.Já měřím 183cm a s váhou tak od 15 let taky docela silně bojuju-za ty roky mi kolísala od 65 do 83.a oba ty extrémy byly pěknej mazec!Kvůli váze jsem odmítala i přestat kouřit,abych nepřibrala a vyváděla jsem i mnohem horší věci,za které bych si dnes docela nafackovala..
A pak mi začaly v 26 letech tikat biologický hodiny,a a hlavě se mi to KONEČNĚ
srovnalo!Přestala jsem kouřit,přibrala z pro mě optimálních 70 na 75,za 3 měsíce otěhotněla,v těhu přibrala asi 14kg,který už mám dole,a hodlám shodit i těch OPRAVDU nadbytečných 5,ale nijak to nehrotím-jím všechno,i sladký,když mám chuť,cvičení zatím nestíhám,ale jsem v klidu!Konečně si uvědomuji,že není důležitý,abych měla plochý bříško a vyrýsovaný svaly na rukou,ale abych byla v pohodě a kotě mělo vysmátou spokojenou matyčku!
Když v těhu váha ukazovala skoro 90,tak je jasný,že jsem nejásala(připadala jsem si jako vykrmený prasátko před zabíjačkou,příliš se blížila ona magická hranice metráku…
ale konečně jsem se smířila s tím,že zkrátka pokud nechci do konce života balancovat na hranici anorexie s 1 jablkem denně,a jíst normálně,tak budu prostě„krev a mlíko“…A svůj velkej zadek jsem se prostě naučila nosit a připádám si sexy
Ale ono asi hodně záleží i na partnerovi(kterýho já mám úplně nejvíc nejlepčejšího na celým světě!
) …to všechno jen pro srovnání,abys viděla,že hubená seš dost.. ![]()
Mojřička +Janeček
Ahoj všemka, našla jsem přípravek, co napomáhá k hubnutí. Objednala jsem ho pár mým známým a nemůžou si ho vynachválit. Jmenuje se Emulips a je s příchutí anýz, citron, skořice, vanilka a natur. Přispívá k udržování správné funkce jater a žlučníku, posiluje činnost trávícího traktu, usnadňuje zažívání, podporu udržování zdravého stavu a funkce srdce a cév, má antioxidační účinky, ale hlavně napomůže upravování tělesné váhy. S DPH stojí jenom 375 Kč 50ml nebo Emulips XXL za 750 Kč 115ml. To jsou normální ceny. Když Vám ho objednám já, tak Vás výjde na 300 Kč nebo větší za 700 Kč. Objednala jsem ho i mé mámě, která bojovala dlooooouho s nadváhou a po prvním měsíci užívání, aniž by mněnila jídelníček zhubla 6 kg. Jestli chcete, tak Vám ho objednám. Nebo jestli chcete více komentářů k těm to přípravkům tak mi písněte Váš email a já Vám je zašlu.
Ahoj Holky moc potrebuju poradit uz asi treti mesic hubnu a dari se mi to shodila jsem zatim jen 7kg ale hodne mi ubyvaj cm spise moje pocatecni vaha byla 95 ale mam takovy problem nevim zda se to srovna nebo mi to tak zustane
ale vypada to divne kdyz na sebe koukam do zrcadla, Mam takovy problem ze boky mam takove co hubnu jeden se mi krasne zmensil a druhy zustal uplne stejny takze je vic vybouleny nez ten druhy ale ten samy problem mam i na stehnech z boku z venku jeden mam krasne pryc a ten druhy mam porad vybouleny co to muze byt je to tim hubnutim? Srovna se mi to az zhubnu dostatecne? Moc dekuji za pomoc ![]()