Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Mrg píše:
Na váhu nekoukej, ta v takhle krátkém úseku o ničem nevypovídá. Záleží jestli se pokaždé vážíš ve stejnou dobu třeba ráno hned jak vylezeš z koupelny, jak dlouho jsi spala, co jsi měla večír k jídlu. Při cvičení nabíráš svaly a ty jsou těžší než tuk, váha stoupá, ale postava se zmenšuje. A úplně nejvíc záleží na tvém období. Týden před mens mi váha vyletí klidně i o dvě kila, pak se to zas srovná.
Já se teda vážím každý den ráno, ale jen orientačně. Zapíše se mi to do aplikace spojené s tou váhou a vidím, že +-půl kg mi to lítá, někdy i víc. Ale z dlouhodobého vážení vidím, že ta linka v grafu jde pomalu dolů, sice tak jako kostrbatě, ale jde.
Vážím se většinou odpoledne. Jinak ms nemám, ale třeba méně spím, protože cvičím večer a to tělo si nezvykli a pak je rozpumpovany.
@PetraMeli píše:
Mrknu na to. Přemýšlím pak i nad půstem. Třeba jednou týdně jen čaje a vodu.
Zkusit můžeš.
Držím přerušovaný půst od asi druhého ledna. Ladila jsem do šatů na ples. Už je sice po plese. Ale pokračuji dál. Mi takový režim vyhovuje. Upravilo mi to spánek. V pracovní týden jím od 13:30. O víkendu od 11:30. Končím vždy 20:30. Že o víkendu potřebuji vařit a ochutnávat, než oběd dodělám, tak musím otevřít okno dřív. Ale pro každého takový režim asi není. Taky denně cvičím. Začínám s jídlem později, že k večeru cvičím. Po cvičení musím něco sníst. Až jsem přerušovaný začala držet. Tak jsem zjistila, kolik lidí a hlavně známých takový režim drží. Ani bych to do nich neřekla.
@PetraMeli píše:
Tak ona ta váha je docela dost motivující. Měla jsem už i recept na Mysimbu, ale nakonec jsem se na to vykašlala. Ono já nemám chutě a když, tak mám spec. produkty. nejím tuny jídla, ale moje spalování je prostě pomalejší, tak mi moc tyhle léky nepomůžou, spíš to má hromadu vedlejších účinkům. Najela jsem i na to, že jim 10h a zbytek půst, tak uvidíme.
Ja vím, ale zkus to kombinovat s tím, co jsem ti psala
.
@PetraMeli píše: Říkám si, jestli necvicim moc tvrdě. Kombinuji Orbitrek, rotoped, stepper a pak jógu a posilování rukou, po tréninku piju vegan protein s mořským kolagenem. Pak beru vitamíny, ale žádné spalovače atd…
Jako chlap na to asi koukám jinak, ale cvičit moc tvrdě neexistuje
Jde se flákat a nebo cvičit pořádně
Spíš aby to mělo nějaký řád. Nemá cenu v jednom tréninku strhat celé tělo, není to efektivní. Ideální je si týden rozložit do několika tréninků cílených na různé partie.
Vyprdni se na různé „extra super hifi mega“ přípravky, kup si poctivé syrovátkové proteiny s alespoň 80% bílkoviny a ber je pravidelně. Místo diet a půstů posuň hranici mezi sacharidy a proteiny směrem k proteinům a uvidíš, že změny přijdou. Hlavně neřeš nějaké „dámské“ verze doplňků stravy - je to kravina. I když do sebe budeš cpát klasické protejňáky na kila, žádná svalnatá chlapice z tebe nebude. Kulturistky, co se blíží muskulaturou chlapům, do sebe rvou steroidy, aby toho dosáhly. Hlavně bacha s těmi půsty, dietami a hladovkami. Většinou jen docílíš toho, že si zpomalíš metabolismus a to nechceš. Naopak, když chceš hubnout, tak musíš tělo přesvědčit, že hladové období nehrozí, tak není třeba si ukládat energii do tuků na horší časy
Takže ideálně si každé dvě hodiny dát něco malého (koktejl, malou porci jídla), než se třikrát denně nacpat a zbytek dne a noci se kroutit hlady.
@PetraMeli píše:
Hubne někdo nizkosacharidovou dietu? Jde mi o to, že dodržuji jak stravu, tak pohyb. Cvičím 60 minut každý den, 45minut kardio a kombinují s jógou a výsledek je 1,5kg za 14dni. Jsem z toho trochu zklesla. 14dnu mám fakt nízko sacharidy a tahle mizérie… Má to někdo takto? Dík za rady.
Držím jinou…ale tři týdny se mi váha ani nehla..respektive skákala v rozmezí kila nahoru a dolů…až pak se to trochu pohlo
@PetraMeli píše:
Hubla jsem vždy velmi rychle, ale rok a půl po hysterektomii a nastupujícím procesu přechodu je to fakt těžký.
Jj, přechod je hnus v tomhle
@PetraMeli tak to zkus třeba vždy ráno, nalačno a po použití koupelny. Ale i tak 1.5kg za 14 dní je naprosto optimální. Uvádí se, že za měsíc by jsi měla hubnout asi tak 3kg, aby to bylo akorát a nečekal tě jojo efekt. U tebe by to takto vycházelo a za tři měsíce už to může být k 10kg. Prostě 14 dní je strašné krátká doba na nějaké vyhodnocení jak ti tento styl sedl.
@PetraMeli váží se ráno po vykonání potreby bez oblečení. Pokud jsi v přechodu tak je průměr 700g/tyden krásný úbytek. Zdrave je 0,5-1kg za týden. Je to hlavně o jídle a Cm ne na kg. Cvičení každý ne není pro tělo dobre. Měla by jsi mít dva dny v týdnu volno, ale to neznamená, ze se ten den nemůžeš jít například projít. Tělo musí taky regenerovat. Jak si kontrolujes příjem? Znáš svůj bazal? Kolik přijímas a jakou mas výšku?
Ženská, zaděláváš si na pěkný průšvih. Tvůj mindset je sakra na toxické vlně a tohle je opravdu na výstražný maják. 1,5 kilo za 14 dni je málo? Vážně? (Samozřejmě záleží, na jaké váze jsi teď)
Takže bys ráda shodila rychle 10 kilo za měsíc a za půl roku nabrala 15 zpět (protože ano, takhle to pravděpodobně jinak dopadne).
Přestaň s vymyšlením kravin probůh. Srovnej si to nejdřív sama v sobě, dej si do pohody psychiku. Protože místo toho, abys byla ráda, že začínáš být fit, pohybuješ se atd. a máš nějaký progres, tak vymyslíš blbosti, jak zhubnout víc kilo za 14 dní, to nedopadne dobře… Čím víc to budeš tlačit na sílu tak, že to bude dlouhodobě neudržitelné, tim větší průšvih pak s jojo efektem nastane.
Mně to vážení tak demotivovalo, že jsem se uchýlila k tomu koupit si menší kalhoty a dělala jsem si jednou za 14 dní na stehno čárku fixem, kam až je bez násilí vytáhnu ![]()
Vydrž, i když je jasné, že by bylo příjemné být co týden o dvě kila lehčí..
@Kryptozoo píše:
Mně to vážení tak demotivovalo, že jsem se uchýlila k tomu koupit si menší kalhoty a dělala jsem si jednou za 14 dní na stehno čárku fixem, kam až je bez násilí vytáhnu
Vydrž, i když je jasné, že by bylo příjemné být co týden o dvě kila lehčí..
Mluvíš mi z duše, já si koupila legíny, takové ty sportovní. Ty co mám, tam mam volno v pase, tak uvidím, kdy je na sebe natáhnu
.
@Sunnysmile19 píše: Ženská, zaděláváš si na pěkný průšvih. Tvůj mindset je sakra na toxické vlně a tohle je opravdu na výstražný maják. 1,5 kilo za 14 dni je málo? Vážně? (Samozřejmě záleží, na jaké váze jsi teď)
Takže bys ráda shodila rychle 10 kilo za měsíc a za půl roku nabrala 15 zpět (protože ano, takhle to pravděpodobně jinak dopadne).Přestaň s vymyšlením kravin probůh. Srovnej si to nejdřív sama v sobě, dej si do pohody psychiku. Protože místo toho, abys byla ráda, že začínáš být fit, pohybuješ se atd. a máš nějaký progres, tak vymyslíš blbosti, jak zhubnout víc kilo za 14 dní, to nedopadne dobře… Čím víc to budeš tlačit na sílu tak, že to bude dlouhodobě neudržitelné, tim větší průšvih pak s jojo efektem nastane.
Toxická vlna? Já to srovnané mám. Hubnu, aby mi bylo lépe. Jen mě překvapilo moje vlastní tělo.
@hospodki píše:
@PetraMeli váží se ráno po vykonání potreby bez oblečení. Pokud jsi v přechodu tak je průměr 700g/tyden krásný úbytek. Zdrave je 0,5-1kg za týden. Je to hlavně o jídle a Cm ne na kg. Cvičení každý ne není pro tělo dobre. Měla by jsi mít dva dny v týdnu volno, ale to neznamená, ze se ten den nemůžeš jít například projít. Tělo musí taky regenerovat. Jak si kontrolujes příjem? Znáš svůj bazal? Kolik přijímas a jakou mas výšku?
To cvičení mě odbourá stres, proto každý den. Na ty večery se těším. Na procházku se nedostanu, kvůli dětem mám v pracovně menší fitko. Příjem přes tabulky, ale já vynechala lepek, mě nedělal dobře, po něm vždy únava a bolení břicha. Stravu mám uzpůsobenou tak abych měla malo sacharidů. Bazal nevím. Výšku mám 169cm. Ještě dva roky zpět jsem na tom byla dobře. Kila jsem měla, ale po operaci to šlo nahoru a psychika dolů. No a nyní bojují, abych se dostala na normální váhu.
@Mrg píše:
@PetraMeli tak to zkus třeba vždy ráno, nalačno a po použití koupelny. Ale i tak 1.5kg za 14 dní je naprosto optimální. Uvádí se, že za měsíc by jsi měla hubnout asi tak 3kg, aby to bylo akorát a nečekal tě jojo efekt. U tebe by to takto vycházelo a za tři měsíce už to může být k 10kg. Prostě 14 dní je strašné krátká doba na nějaké vyhodnocení jak ti tento styl sedl.
Tak hubnu už déle, ale co 14dni k tomu každý den cvičím. Co mi zde bylo napsáno, tak to je ten důvod, proč váha neukazuje méně.
@PetraMeli no ale nejíst pod bazal je ten základ. A když ho neznáš, tak si alespoň zkus vypočítat před tabulku totha kolik mas mít příjem. Já třeba stagnovala při příjmu 7400kj (bazal necelých 7000kj) tak jsem navýšila na 8100kj a váha mi jde kilo za týden a to sacharidy normálně jim.