Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@hospodki píše:
@PetraMeli no ale nejíst pod bazal je ten základ. A když ho neznáš, tak si alespoň zkus vypočítat před tabulku totha kolik mas mít příjem. Já třeba stagnovala při příjmu 7400kj (bazal necelých 7000kj) tak jsem navýšila na 8100kj a váha mi jde kilo za týden a to sacharidy normálně jim.
Vyšlo mi 1744 kcal (7303kJ), tak to musím sladit ve stravě.
@PetraMeli píše:
Vyšlo mi 1744 kcal (7303kJ), tak to musím sladit ve stravě.
Ze mas jist nebo bazal? Za me je nevyvážené nejíst sacharidy. Ono se to nezdá, ale fakt je potreba jist. Když jíš Kalorické věci (smetana, smazene, sacharidove přílohy) tak to není tolik jidla, ale když jíš zdravěji s větším podílem zeleniny, napr zitneho pečiva atp tak je to slušná naloz
@hospodki píše:
Ze mas jist nebo bazal? Za me je nevyvážené nejíst sacharidy. Ono se to nezdá, ale fakt je potreba jist. Když jíš Kalorické věci (smetana, smazene, sacharidove přílohy) tak to není tolik jidla, ale když jíš zdravěji s větším podílem zeleniny, napr zitneho pečiva atp tak je to slušná naloz
Bazal. Tak sacharidy jsou ve všem, jen prostě mě vždy rozhodí větší množství cukru či třeba ovoce i ten chléb, přílohy atd… Jsem hrozně unavená. Když jedu na LC, mám víc energie.
@PetraMeli píše:
Hubne někdo nizkosacharidovou dietu? Jde mi o to, že dodržuji jak stravu, tak pohyb. Cvičím 60 minut každý den, 45minut kardio a kombinují s jógou a výsledek je 1,5kg za 14dni. Jsem z toho trochu zklesla. 14dnu mám fakt nízko sacharidy a tahle mizérie… Má to někdo takto? Dík za rady.
Možná se budu opakovat, ale denní cviceni takového rozsahuneni dobré. Je potřeba si tam dat čas na regeneraci organismu.
Jinak po 14 dnech úbytek 1,5 kg mi přijde jako rozumný úbytek.
Já osobně bych zařadila den či dva na regeneraci.
@PetraMeli píše:
Bazal. Tak sacharidy jsou ve všem, jen prostě mě vždy rozhodí větší množství cukru či třeba ovoce i ten chléb, přílohy atd… Jsem hrozně unavená. Když jedu na LC, mám víc energie.
Jestli je 1750 kcal bazal tak by jsi měla jist cca 1900-1950 aby jsi pokryla nejnutnější výdaje. Jinak 1,5kg fakt není špatný. Zas tu píšeš o rychlém cukru. Můžeš zkusit napr divokou ryzi, zitne pečivo, celozrnny těstoviny. Není třeba sníst 75g suchých těstovin na porci, ale uvařit si třeba jen 30g. Ještě můžeš zkusit si těstoviny nebo ryzi uvařit den předem. Muže ti dělat problem ta cerstva potravina.
@hospodki píše:
Jestli je 1750 kcal bazal tak by jsi měla jist cca 1900-1950 aby jsi pokryla nejnutnější výdaje. Jinak 1,5kg fakt není špatný. Zas tu píšeš o rychlém cukru. Můžeš zkusit napr divokou ryzi, zitne pečivo, celozrnny těstoviny. Není třeba sníst 75g suchých těstovin na porci, ale uvařit si třeba jen 30g. Ještě můžeš zkusit si těstoviny nebo ryzi uvařit den předem. Muže ti dělat problem ta cerstva potravina.
Uff, snad to sním.. právě, že i ty celozrnné těstoviny mě nedělají dobře. Když jsem vysadila lepek, tak nemám ty nepříjemné bolesti břicha, únavu a pleť mám lepší.
Třeba dneska jsem měla k večeři syrový keto chleba, doma udělaný, nic umělého a snědla jsem trochu se sýrem, okurkou a pár plátků kedlubny a dost, já právě netrpím teď vůbec návaly hlady. Proto jsem odmítla Misijní. To už bych nesnesla ani tu zeleninu.
@PetraMeli píše: Říkám si, jestli necvicim moc tvrdě. Kombinuji Orbitrek, rotoped, stepper a pak jógu a posilování rukou, po tréninku piju vegan protein s mořským kolagenem. Pak beru vitamíny, ale žádné spalovače atd…
To fakt není tvrde
. Klidně si kup carnitin, skoč si jednou týdně do sauny. Pij pu erh, spaluje tuky.
@jkra píše:
To fakt není tvrde. Klidně si kup carnitin, skoč si jednou týdně do sauny. Pij pu erh, spaluje tuky.
Tak nevíš v jaké jede intenzitě a jakou jógu. Vanasyana pokročilejší nebo kombinovaná s pilates není jen vytirani podlahy trickem. @PetraMeli No jidla je to hodně, ale fakt jim 8100kj na podobnou váhu a od začátku roku 6kg dole. Chce to cas
@hospodki píše:
Tak nevíš v jaké jede intenzitě a jakou jógu. Vanasyana pokročilejší nebo kombinovaná s pilates není jen vytirani podlahy trickem. @PetraMeli No jidla je to hodně, ale fakt jim 8100kj na podobnou váhu a od začátku roku 6kg dole. Chce to cas
Tohle je výzva, protože já v poslední době to jíd
lo do sebe soukam, prostě hlad mám minimální.
Jinak kolik přijímače sacharidů. Na tohle narážím dost často a ono se to různí. Zkoušela jsem i 20g denně a to se nedá, tak mám kolem 50-60g.
Cvicis raz denne 60 min a zda sa ti ze je to moc?
Ak si doteraz necvicila a teraz si zacala tak prve cca 3 mesiace by ti mala vaha naopak stupat, az potom zacne klesat.
Ake tepy mas pri ‚kardio‘ (ako % max tepovej frekvencie?). Joga sa pocita k strecingu, nejedna sa teda o treningovu aktivitu.
Preco vlastne chces robit kardio? Kardio a nizko sacharidova dieta nieje zrovna idealna kombinacia. Povedzme ze ak by si rysovala a mala ambicie na prvu desiatku v CZ tak by sa to dalo pochopit, ale inak je to podla mna hlupost.
Aby si mala predstavu tak ja obecne som dost naladeny proti dietam (u beznej populacie ktora cvici pre potesenie), hlavne zo zdravotnych dovodov. Ta myslienka ze „Denne sa 60min postavim na nejaky stroj, alebo si zajdem do sauny a za tyzden schudnem 10kg lebo som objavila magicky napoj z morskeho kolagenu a zazracnu nizko sacharidovu dietu“ je eufeministicky povedane naivna. Takto to nefunguje ani nahodou.
Doporucoval by som na zaciatok nevenovat sa ziadnemu sofistikovanemu marketingu a skusit najstarsiu treningovu metodu: Menej kecat a viacej makat. Jest normalne, primerane veku, mat pestru stravu a hlavne dostatok. A trenovat aspon tych 60min denne (cisty cas treningu bez prezlecenia, klabosenia s kamaratkami, rozcvicky, strecingu, sprchy atd…).
Kym nevies co robis, preco to tak robis atd… tak nema zmysel viacej pisat.
PS: Inak teda to co tu clovek cita… niekedy hrozi ze mozog spacha sebevrazdu ![]()
@IcePlanet7 píše:
Cvicis raz denne 60 min a zda sa ti ze je to moc?Ak si doteraz necvicila a teraz si zacala tak prve cca 3 mesiace by ti mala vaha naopak stupat, az potom zacne klesat.
Ake tepy mas pri ‚kardio‘ (ako % max tepovej frekvencie?). Joga sa pocita k strecingu, nejedna sa teda o treningovu aktivitu.
Preco vlastne chces robit kardio? Kardio a nizko sacharidova dieta nieje zrovna idealna kombinacia. Povedzme ze ak by si rysovala a mala ambicie na prvu desiatku v CZ tak by sa to dalo pochopit, ale inak je to podla mna hlupost.Aby si mala predstavu tak ja obecne som dost naladeny proti dietam (u beznej populacie ktora cvici pre potesenie), hlavne zo zdravotnych dovodov. Ta myslienka ze „Denne sa 60min postavim na nejaky stroj, alebo si zajdem do sauny a za tyzden schudnem 10kg lebo som objavila magicky napoj z morskeho kolagenu a zazracnu nizko sacharidovu dietu“ je eufeministicky povedane naivna. Takto to nefunguje ani nahodou.
Doporucoval by som na zaciatok nevenovat sa ziadnemu sofistikovanemu marketingu a skusit najstarsiu treningovu metodu: Menej kecat a viacej makat. Jest normalne, primerane veku, mat pestru stravu a hlavne dostatok. A trenovat aspon tych 60min denne (cisty cas treningu bez prezlecenia, klabosenia s kamaratkami, rozcvicky, strecingu, sprchy atd…).
Kym nevies co robis, preco to tak robis atd… tak nema zmysel viacej pisat.
PS: Inak teda to co tu clovek cita… niekedy hrozi ze mozog spacha sebevrazdu
Už se cítíte lépe?
Jinak pro ty, kteří mi tu poradili a byli slušní, těm moc děkuji. Váha už se zase rozhoupala směrem dolů a pokračují dál.
Jinak ještě bych se ráda optala, co nejlépe zpevní paže. Partie, která byla vždy problém. Děkuji.
@kristinaseda upravila jsem jídelníček, fakt mám příjem menší, ale cvičím 5, většinou 6× týdne. Teď půjdu na měření tuku, svalů atd… Nechám si udělat jídelníček od profesionála a prodiskutuji to cvičení.
Ono blbý je,, že dřív stačilo vynechat pečivo a nejíst cukrovinky, tak dneska je to složitý a to my bude teprve 37 ![]()
No a protože to úplně dobře nejde, půjdu za odborníkem. Snad do konce roku budu zase pěkná ženská. ![]()