Hubnutí pro pokročilé

1141
16.4.24 21:21

Hubnutí pro pokročilé

Ahojte, chci pokecat s někým, kdo se věnuje zdravému životnímu stylu víc do hloubky, nemůžu shodit posledních par kilo „po dětech“, teorii mam v malíku, ale praxe pokulhává. Vždy, když se pokouším o kalorický deficit, tak přijde neodolatelné nutkání jíst víc a často to nevydržím (přestože mám dostatek všeho). Takže je to asi v hlavě. Kojim a ukocirovat chutě je teda oříšek, nemůžu si dovolit ani malickou chybu v jidelnicku. Dostanu se vůbec nekdy na svou původní váhu? Jde to vůbec mít vysnenou postavu a pritom se brutálně neomezovat? Třeba dneska jsem mela k snídani fazolove brownies, svacina tvaroh, mussli, ovoce, aras. maslo, obed obri porce bun bo nam bo (takze uz jsem si odpo nedala svačinu, jinak mívám), večeře kureci, zelenina, nudle a stejně jsem to večer nevydržela a dala si Nutellu. A tu lezim a pořád myslím na jídlo, pritom mam v sobě už tak 2500 kcal, 90% z toho ve zdravém jídle, takze to fakt není tím, ze by mi neco chybělo.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2058
16.4.24 22:05

Zhubneš to až přestaneš kojit. Máš započteno +400 - kcal na kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
16.4.24 22:32

Vecerni smejdeni po sladkym je casto nedostatkem bilkovin. Zkus protein..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.4.24 00:10

Ahoj, mam stejny problem. Teorii mam v maliku, uvest to do praxe je jine kafe. Ja jsem po detech na sve puvodni vaze, ale hmota se preskupila, nevejdu se do kalhot. Chtela bych shodit 4 nebo alespon 2 kila (cely svuj dospely zivot). Rekla bych, ze vecer je tezke se ovladnout, protoze si clovek konecne sedne, zklidni se, nudi se. Takze jedna moznost je, jakmile zacnou chute, jit honem neco delat a zapomenout na to (vytrit, pradlo, jit cvicit) nebo se premoct a misto cokolady si dat sladke jablko, jahody, hroznove vino a zarucuji ti, ze pak uz na sladke mit chut nebudes. Nejtezsi je udelat tu spravnou volbu ve chvili, kdy ma clovek chut. A jeste dalsi vec, co jsem vypozorovala u sebe, jakmile clovek porusi dietu, tak uz se to neda zastavit a clovek ma tu chut jen vetsi. Za me reseni, nemit doma sladkosti, dat si kousek horke cokolady nebo kafe/cikorku s mlekem (bez cukru), dat si kus ovoce, jit neco delat. Ale jak rikam, sama s tim sebeovladanim mam potize a sahnu po cokolade a pak si nadavam az kdyz uz je po vsem. Klidne napis muzeme se vzajemne podporovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
17.4.24 06:38

Kdyz pominu dost vyznamny fakt, ze kojis, tak druha brzda je to, ze mas mysl nastavenou na „brutalni omezovani“ a „ani malou chybicku“, coz vytvari stres a to je proste brzda hubnuti. Nastav si to tak, aby to pro tebe bylo trvale udrzitelne, abys z jidla mela i radost. Kdyz si vybudujes zdravy prirozeny standard, tak nedelni buchta od babicky ti to nezhati ;) No a na vecerni chute z unavy, stresu apod je fakt nejlepsi TO doma nemit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
17.4.24 06:41

Asi se k vam pridam, zatim to tu vypada sympaticky bez hejtu. Jo sebeovladani, to je svine. Moje zkusenost - jeden den vydrzim a hodne mi to doda sebevedomi do dalsiho dne. Drzim prerusovany, takze cil je vydrzet do obeda. Muj problem - cokoladicky a sladke mlsani. a chipsy do autobusu, je to pulhodinova cesta a vypestovala jsem si navyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 08:49
@Micilin píše: Více

No snad jo… spíš tak 500 plus, malá je pořád na prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 08:50
@Tarjei píše: Více

Mam, jím. V tom fazolovem brownies jsem ho treba mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 08:55

@MamaKaren Koukám, že to máš podobně. Já čokoládu miluju. Ale když to vezmu pozitivně, jsme šikovný, že se snažíme a chybí nám posledních pár kilo. Kdybychom se na to úplně vyprdly, tak určitě vypadame mnohem hůř. Jenže my ženský asi nejsme nikdy spokojený. Mám kamaradku s úplně dokonalou postavou (tak se s ní asi srovnavam, coz taky neni dobře) a ta na sobě taky hledá chyby. Jinak já si sladký skoro nekupuju, tu Nutellu mi koupil manžel, pak jsem ujidala detem z Velikonoc. :oops: :mrgreen: Zas nemam tu vuli to dat pryc, když uz to tady je. Jenom me nebaví ten život plny sebekontroly.

Jinak jít něco delat určitě zabírá, jenom včera to bylo zrovna ve chvíli, kdy jsem si po celym dnu sedla a ještě jsem za sebou mela hodinovy intenzivní cvičení, takze jsem byla úplně vyřízená. Takže gauč a Nutella to jistí. :mrgreen: Možná je i tělo ve stresu, kdo ví.

A máš pravdu, nejtěžší je odolat v ten moment, kdy máš tu chuť.. ale po té Nutelle jsem měla chuť na další čokoládu a místo toho jsem si dala jogurt, to se taky počítá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 09:02
@Janadel píše: Více

Máš pravdu, snažím se to nikdy nebrat jako dietu, ale jako životní styl.. proto když mam neodolatelnou chuť na čokoládu, tak si ji prostě dám a snažím se ani nemít vycitky. Ale zjistila jsem asi z čeho byly ty včerejší chutě, dneska na mě neco leze, tak možná oslabene telo si žádá víc jidla, nevím. Nemoci, to je další kapitola, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 09:06
@Pudloslava píše: Více

Právě já chtěla založit diskuzi ne úplně s radami kolik ceho jíst, jak cvičit, ale spíš jak to uvést do praxe, pokecat… určitě to z nas hodně řeší. A ty jsi v jaké fázi? Hubnutí/přibírání/udržování? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
17.4.24 09:56
@Andyss píše: Více

No nemoci jsou zradny, to se chce clovek vykaslat na vsechno, jen lezet pod perinou (jako bychom si to mohly dovolit :roll: ) a v puse vrazenou cokoladu :lol: Ale uz jsem se celkem naucila delat opak - jakmile mam pocit, ze na me neco leze, o to vic se snazim jist kvalitne, aby telo melo silu a nemoc se rychleji zvladla. Nekdy se to zazene uplne. A i kdyz jsou ty tezsi stavy s horeckou apod, kdy telo nechce jist, coz je prirozene, tak pokud uz si neco beru, zase se snazim, aby to davalo smysl. Ale taky nejsem stoprocetni no, to ani neni muj cil.
Taky ma spousta zenskych paniku z nenoci, ze vynechaj cviceni. Ja se proste naladim na to, ze naopak to nejlepsi, co muzu udelat, je byt v ramci moznosti v klidu. Kdyz se pak nemoc prehoupne do vyraznyho zlepseni, davam si treba protahovaci/rehab dvaceti nebo tricetiminutovky. Proste v klidku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
17.4.24 10:36

Znáš instagram @muzujist? Tam jsou možná nějaké praktické tipy :hug: Jak hubnout udržitelně i s tím, že si necháš v jídelníčku místo na mlsání.
Jinak pro mě osobně je restrikce v jídelníčku obtížnější, když jsem v plném zápřahu a 4-5× týdně sportuju, to prostě mám tendence dožírat. Naopak když uberu jen na nějakou lehčí zátěž, hlad mě pak tolik netrápí a nemám tolik problém jídelníček udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 10:57
@Janadel píše: Více

To je dobrý přístup a jak říkáš, dokonalost nemá být cílem, to je krůček k vyhoření, prostě balanc. Já někdy dokonce třeba začínající rýmu zaženu cvičením, samozřejmě ne horečku nebo něco horšího, ale když na mě neco leze, tak treba uberu intenzitu, ale cvičím a zase to odleze. Ale dneska jsem teda hodně ráda, že nebudu cvičit (mám program 5× týdně, středy a neděle volné, tak to pěkně vyšlo). A snad uz to zítra bude dobrý. Ale je to super motivace, fakt se naladovat kvalitnim jidlem a víš, že i ta nemoc pak bude mít lepší průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
17.4.24 10:59
@Freeandwild píše: Více

Neznam, mrknu, díky za tip. :kytka: Já mám teď 5× týdně cvičení, no, jsem v takovém osmitýdennim programu, aby se mi zlepsila i kondicka, jinak jsem cvicivala „jen“ trikrat týdně. A je pravda, ze to bych pak sezrala vola, ještě s kojením. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze