Hubnutí, kojení a chrápání

Anonymní
22.5.23 23:35

Hubnutí,kojení a chrápání

Ahoj všichni. Předem se omlouvám za anonym.(citlivé téma,zdr.stav).Jsem po šestém porodu (3měsíce).Plně kojím a kojit určitě chci dále, ale trápí mě obezita. V posledním těhotenství(2022) jsem začala chrápat a bohužel chrápu i po porodu.Ano od prvního porodu 2012 mám nahoře min.50kg Je to šílené, kromě chrápání žádné obtíže naštěstí nemám. Je moc brzy, abych přišla o mléko, proto se bojím nějak extra cvičit.
Je tu prosím někdo, kdo hubl i při kojení? jak a co jste cvičili? co strava? děkuji všem za rady, odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
23.5.23 06:51

Já hubnu při kojení bez nějaké velké námahy, je to velký energeticky výdej, vždycky když prestavam kojit, jsem jak anorekticka. Ale na někoho to holt má opačný účinek a tělo panikari a nepustí ani gram ze zásob, takže někdo během kojení nezhubne nic. Jinak bych teda taky necvicila nějak drasticky, to u mě vedlo u prvního dítěte ke konci kojení, spis bych zařadila sviznejsi procházky s kočárkem a zaměřila se na to jídlo. Zdravým jidelnickem nic nezkazis, zarad hlavně hodně bílkovin, když už by ti nemělo vliv na váhu, tak budeš mít aspoň kvalitnější mliko, víc energie a tělo pak nemá potřebu dohánět se cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.5.23 07:35

Normalne upravit jidlo a trochu cvicit. Joga, plavani, vzdyt nemusis hned nejaky aerobic nebo hopsani. Ja teda od sestinedeli beham kratsi trasy, cvicim jogu a ted nove asi 2 mesice plavu. Ne ze by vaha sla nejak dolu (ale nemam teda ani nadvahu), ale telo se zpevnuje. U prvni mi sla vaha dolu az po konci kojeni a pak jsem hned otehotnela. Doufam, ze ted taky jeste pujde dolu, az dokojim. Ale na to mame jeste cas :-) male je jen 16 mesicu. Starsi jsem kojila pres 2 roky a taky jsem cvicila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.5.23 11:56

Cvicenim o mleko neprijdes, tvoje telo ma kde brat. Ja beham 150km mesicne a kojim uz rok a pul. O mleko jsem zacala prichazet az kdyz jsem byla na hrane podvahy, ale stacilo zaradit po behu nutridrink a bylo to zase v pohode. To je hrozny mytus, ze kdyz budes pri kojeni cvicit, prijdes o mleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.5.23 12:35

@Ernais ono neprijdes o mléko, ale vyplavuje se do nej nějaký hormon a chutná pak hnusne. Syn třeba po cvičení vubec nechtěl kojit, jak normálně pil pomalu non stop, tak jak sem zařadila nějakou větší námahu, tak pak kojení odmítal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.23 13:22

@StaraTerka jj,ale já mám fakt morb. obezitu a běh u mě je nereálný, jak jsem psala mám více dětí a nějaké jezdění xkm na plavání taky nehrozí, hlídání nemám. Reálná je ta chuze a cvičení doma na páse? ale fakt se bojím o to mlíko no. Poslední děti byli kojené max.do roka, pak kvuli kousání konec, už si stím jen hrály a kousali. Musím pravdu pomalu. Kdysi mi pomohl břicháč tom a jeho mnam jídla, ale mužu to? není tam na začátku maso.

• Citovat
  • Upravit
37131
23.5.23 13:33
@Anonymní píše:
@StaraTerka jj,ale já mám fakt morb. obezitu a běh u mě je nereálný, jak jsem psala mám více dětí a nějaké jezdění xkm na plavání taky nehrozí, hlídání nemám. Reálná je ta chuze a cvičení doma na páse? ale fakt se bojím o to mlíko no. Poslední děti byli kojené max.do roka, pak kvuli kousání konec, už si stím jen hrály a kousali. Musím pravdu pomalu. Kdysi mi pomohl břicháč tom a jeho mnam jídla, ale mužu to? není tam na začátku maso.

Jestli mas fakt morbidní obezitu, tak to res přes doktora, to bys měla mít přes pojišťovnu a oni ti poradi co a jak, sestaví jídelníček, doporučí cvičení. Když nevíš co a jak, tak je stejně na houby se do něčeho pouštět sama, než to vychytas, tak si akorat ublizis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.5.23 12:33
@Anonymní píše:
@StaraTerka jj,ale já mám fakt morb. obezitu a běh u mě je nereálný, jak jsem psala mám více dětí a nějaké jezdění xkm na plavání taky nehrozí, hlídání nemám. Reálná je ta chuze a cvičení doma na páse? ale fakt se bojím o to mlíko no. Poslední děti byli kojené max.do roka, pak kvuli kousání konec, už si stím jen hrály a kousali. Musím pravdu pomalu. Kdysi mi pomohl břicháč tom a jeho mnam jídla, ale mužu to? není tam na začátku maso.

Jo, tak to neporadim. Ale s morbidni obezitou bych se urcite nepoustela do pokusu a omylu. Zacala bych u praktickeho dr a obratila se na STOB. A sama tak max nejake jogove protazeni. Ale spis bych konzultovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková