Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já hubnu při kojení bez nějaké velké námahy, je to velký energeticky výdej, vždycky když prestavam kojit, jsem jak anorekticka. Ale na někoho to holt má opačný účinek a tělo panikari a nepustí ani gram ze zásob, takže někdo během kojení nezhubne nic. Jinak bych teda taky necvicila nějak drasticky, to u mě vedlo u prvního dítěte ke konci kojení, spis bych zařadila sviznejsi procházky s kočárkem a zaměřila se na to jídlo. Zdravým jidelnickem nic nezkazis, zarad hlavně hodně bílkovin, když už by ti nemělo vliv na váhu, tak budeš mít aspoň kvalitnější mliko, víc energie a tělo pak nemá potřebu dohánět se cukrem.
Normalne upravit jidlo a trochu cvicit. Joga, plavani, vzdyt nemusis hned nejaky aerobic nebo hopsani. Ja teda od sestinedeli beham kratsi trasy, cvicim jogu a ted nove asi 2 mesice plavu. Ne ze by vaha sla nejak dolu (ale nemam teda ani nadvahu), ale telo se zpevnuje. U prvni mi sla vaha dolu az po konci kojeni a pak jsem hned otehotnela. Doufam, ze ted taky jeste pujde dolu, az dokojim. Ale na to mame jeste cas
male je jen 16 mesicu. Starsi jsem kojila pres 2 roky a taky jsem cvicila.
Cvicenim o mleko neprijdes, tvoje telo ma kde brat. Ja beham 150km mesicne a kojim uz rok a pul. O mleko jsem zacala prichazet az kdyz jsem byla na hrane podvahy, ale stacilo zaradit po behu nutridrink a bylo to zase v pohode. To je hrozny mytus, ze kdyz budes pri kojeni cvicit, prijdes o mleko
@Ernais ono neprijdes o mléko, ale vyplavuje se do nej nějaký hormon a chutná pak hnusne. Syn třeba po cvičení vubec nechtěl kojit, jak normálně pil pomalu non stop, tak jak sem zařadila nějakou větší námahu, tak pak kojení odmítal.
@StaraTerka jj,ale já mám fakt morb. obezitu a běh u mě je nereálný, jak jsem psala mám více dětí a nějaké jezdění xkm na plavání taky nehrozí, hlídání nemám. Reálná je ta chuze a cvičení doma na páse? ale fakt se bojím o to mlíko no. Poslední děti byli kojené max.do roka, pak kvuli kousání konec, už si stím jen hrály a kousali. Musím pravdu pomalu. Kdysi mi pomohl břicháč tom a jeho mnam jídla, ale mužu to? není tam na začátku maso.
@Anonymní píše:
@StaraTerka jj,ale já mám fakt morb. obezitu a běh u mě je nereálný, jak jsem psala mám více dětí a nějaké jezdění xkm na plavání taky nehrozí, hlídání nemám. Reálná je ta chuze a cvičení doma na páse? ale fakt se bojím o to mlíko no. Poslední děti byli kojené max.do roka, pak kvuli kousání konec, už si stím jen hrály a kousali. Musím pravdu pomalu. Kdysi mi pomohl břicháč tom a jeho mnam jídla, ale mužu to? není tam na začátku maso.
Jestli mas fakt morbidní obezitu, tak to res přes doktora, to bys měla mít přes pojišťovnu a oni ti poradi co a jak, sestaví jídelníček, doporučí cvičení. Když nevíš co a jak, tak je stejně na houby se do něčeho pouštět sama, než to vychytas, tak si akorat ublizis.
@Anonymní píše:
Jo, tak to neporadim. Ale s morbidni obezitou bych se urcite nepoustela do pokusu a omylu. Zacala bych u praktickeho dr a obratila se na STOB. A sama tak max nejake jogove protazeni. Ale spis bych konzultovala.
Ahoj všichni. Předem se omlouvám za anonym.(citlivé téma,zdr.stav).Jsem po šestém porodu (3měsíce).Plně kojím a kojit určitě chci dále, ale trápí mě obezita. V posledním těhotenství(2022) jsem začala chrápat a bohužel chrápu i po porodu.Ano od prvního porodu 2012 mám nahoře min.50kg Je to šílené, kromě chrápání žádné obtíže naštěstí nemám. Je moc brzy, abych přišla o mléko, proto se bojím nějak extra cvičit.
Je tu prosím někdo, kdo hubl i při kojení? jak a co jste cvičili? co strava? děkuji všem za rady, odpovědi.