Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já ano, zatím deset kilo dole za cca dva měsíce ![]()
Vyhovuje mi to, mám okno nastavené 12-20hod, i když občas „zhřeším“ a dám si snídani, tak běžně dopoledne jen piju a začínám obědem.
@Anonymní píše:
Já ano, zatím deset kilo dole za cca dva měsíce
Vyhovuje mi to, mám okno nastavené 12-20hod, i když občas „zhřeším“ a dám si snídani, tak běžně dopoledne jen piju a začínám obědem.
Ty jo tak to obdivuju 😀to bych přesně potřebovala. Můžu se zeptat z jaké váhy? A třeba popřípadě říct nějaký den a tvé jídla co si za ten den snědla? Je to individuální já vím ale inspirace se hodí 😀 cvičíš u toho?
Přirozeně dodržuji půst od 18 do 8h, takže jim 8-18h. Víc bych nedala, mám práci, kde mi to spaluje hlavně mozek
takže se spíš udrzuju a snažím se hodně pít čaje čistící. můj hřích je pivo občas
@Anonymní píše:
Já ano, zatím deset kilo dole za cca dva měsíce
Myslíš asi 20-12 nee?
@Anonymní píše:
Ty jo tak to obdivuju 😀to bych přesně potřebovala. Můžu se zeptat z jaké váhy? A třeba popřípadě říct nějaký den a tvé jídla co si za ten den snědla? Je to individuální já vím ale inspirace se hodí 😀 cvičíš u toho?
ze 115 ![]()
Jídelníček si nedělám, jím normálně, snažím se zařadit víc zeleniny, míň sladkostí, ale úplně se neomezuju, to bych dlouhodobě nezvládla. Včera sem si s chutí dala u mámy kafíčko a kokosovou roládu.
K obědu sem se naučila, a moc mi to vyhovuje, tzv. obložené vývary. Je to jednodušší než se zdá.
Každou neděli uvařím nějakou polívku (kus masa, kosti, zelenina, jednou do toho prdnu čínskou zeleninovou směs a přidám trochu octa, sojovky a srirachy, jindy třeba mexickou směs s fazolema, nebo je taky super kapustová polévka s kysanou smetanou a slaninou), v práci si to pak ohřeju a do toho přihodím, co mám zrovna po ruce - avokádo, pekingské zelí, chilli papričku, vajíčko, prostě to pěkně nastavit. A světe div se, člověka to tak zasytí, že půlku odpoledne na jídlo ani nemyslí. Po návratu z práce nějakou svačinu, nic komplikovaného, chleba s něčím, šunka, sýr, pomazánka a vždycky kus zeleniny (okurka, paprika, ředkvičky, co je zrovna v akci). A úplně normální večeře, co zrovna vařím pro rodinu, od brkaše s řízkem po omáčku s bramborovým knedlíkem). Večer těsně na tu osmou si občas, když mám pocit nedožranosti, hodím do misky ořechy, i sušené ovoce, nebo i kus sýra (bez pečiva nebo celozrnný chleba).
A chce to hodně pít, vodu, bylinkové čaje, i ovocný čaj, né slazený srágory (i když si klidně dám skleničku coly, ale prostě jí nevypít litr, ale jen dvoudecku).
Jím prostě dosyta.
A nedržím to nějak děsivě striktně. Když třeba v sobotu pro celou rodinu připravuju okolo desátý snídani, tak si dám s nima, jen to zase nastavuju zeleninou. Nechci být otrok nějaký „diety“, protože vím, že bych to nevydržela dlouhodobě. A další den si zase najedu.
A necvičím
I když bych měla začít, protože kůže povoluje a nevypadá to moc dobře.
@Anonymní píše:
12-20 mám okno, kdy jím.
ahaa okno kdy jíš… já chápala okno kdy se nejí ![]()
Já mám 11 hodin, kdy jím 13 kdy ne. Ale kolikrát se stane, že když si nestihnu dát tu večeři, tak už z toho je pak 8 ku 16. Něco jsem zhubnul. Asi 8 kg na váze, ale začal jsem víc cvičit, přidal víc bílkovin, takže věřím a vidím, že těch tukových kilo bylo víc a naopak jsem nabral na svalech.
@Anonymní píše:
ze 115
Jídelníček si nedělám, jím normálně, snažím se zařadit víc zeleniny, míň sladkostí, ale úplně se neomezuju, to bych dlouhodobě nezvládla. Včera sem si s chutí dala u mámy kafíčko a kokosovou roládu.
K obědu sem se naučila, a moc mi to vyhovuje, tzv. obložené vývary. Je to jednodušší než se zdá.
Každou neděli uvařím nějakou polívku (kus masa, kosti, zelenina, jednou do toho prdnu čínskou zeleninovou směs a přidám trochu octa, sojovky a srirachy, jindy třeba mexickou směs s fazolema, nebo je taky super kapustová polévka s kysanou smetanou a slaninou), v práci si to pak ohřeju a do toho přihodím, co mám zrovna po ruce - avokádo, pekingské zelí, chilli papričku, vajíčko, prostě to pěkně nastavit. A světe div se, člověka to tak zasytí, že půlku odpoledne na jídlo ani nemyslí. Po návratu z práce nějakou svačinu, nic komplikovaného, chleba s něčím, šunka, sýr, pomazánka a vždycky kus zeleniny (okurka, paprika, ředkvičky, co je zrovna v akci). A úplně normální večeře, co zrovna vařím pro rodinu, od brkaše s řízkem po omáčku s bramborovým knedlíkem). Večer těsně na tu osmou si občas, když mám pocit nedožranosti, hodím do misky ořechy, i sušené ovoce, nebo i kus sýra (bez pečiva nebo celozrnný chleba).
A chce to hodně pít, vodu, bylinkové čaje, i ovocný čaj, né slazený srágory (i když si klidně dám skleničku coly, ale prostě jí nevypít litr, ale jen dvoudecku).
Jím prostě dosyta.A nedržím to nějak děsivě striktně. Když třeba v sobotu pro celou rodinu připravuju okolo desátý snídani, tak si dám s nima, jen to zase nastavuju zeleninou. Nechci být otrok nějaký „diety“, protože vím, že bych to nevydržela dlouhodobě. A další den si zase najedu.
A necvičímI když bych měla začít, protože kůže povoluje a nevypadá to moc dobře.
Ty jo tak to je supr 😀 jako já mám momentálně 74 a tak 10 bych chtěla dát dolů. Nejde mi prostě nic. Už jsem zkusila kde co. Vždycky jsem byla hubená a sportovní ale po dětech to prostě nějak nejde a to jsem furt mladá 😀a čekala bych že to půjde jak nic a ono ne.
Jsem zvyklá jíst spíš zdravěji. Zelenina mi nedělá problém, pít vodu taky ne a kafe nesladim 😀 jen mi dělala problém nějaká pravidelnost kvůli dětem, tak jsem během dne dost uzobavala. Často jsem jedla až po tom co jsem dala děti spát, takže dost pozdě a ráno jsme snídani většinou hned po probuzení. Což mi moc nevyhovuje, tak mě napadlo, že tahle forma by mi mohla dělat dobře. Tak to vyzkouším.
Díky moc za zkušenosti
Obnovuji diskuzi. Já jsem půstem nezhubla nic. Nevážím se, mám dismorfii a vážení mi dělá v hlavě paseku, ale pocitově a vizuálně jsem neviděla žádné výsledky. Mohla jsem mít tak 60 - 65 kilo. Brácha ale zhubnul jen pravidelnými procházkami a přerušovaným půstem cca 20 kilo, ale měl počáteční váhu asi 119. ![]()
Podařilo se mi zhubnout na 51kg při 164cm. Jedla jsem od 11h do 19h, ovšem nijak dogmaticky. Pohyb 3× týdně, každý den procházky se psem.
Osobně bych to doporučila každému, kdo chce zhubnout bez nějakého radikálního držení diet a chce občas i hřešit.
@Ulrike a z jaké váhy? Od 11 do 19 jíst? Kolikrát si jedla za ten čas?
Mi nejde o hubnutí. Ale vylepšila jsem si PP spánek. Jedu teda k pustu i KT a večeře LC. Střídám dva režimy. V týdnu otevírám okno 13:30 a zavírám ve 20 h. V týdnu jím 2× denně (oběd a večeři). O víkendu musím vařit, ochutnávat dřív, tak otevírám v 11 nebo 11:30, abych dokončila oběd. Zavírám v těch 20 h. O víkendu jim teda oběd, svačinu a večeři, když začínám jíst dřív.
@Anonymní píše: Více
Hubla jsem z 58kg, nejsou to velká čísla, ale ty poslední kila se hubnou nejhůře. Měla jsem oběd, ovoce na svačinu a normální večeři. Všeobecně se stravuji zdravě, ale nejsem k sobě nijak přísná a občas hřešim.
Zhubli jste na prerusovanem půstu 16/8? Nebo i s jiným časem?