Hyperaktivní dítě,rozmazlenec nebo malý tyran?

178
8.1.06 10:02

Hyperaktivní dítě,rozmazlenec nebo malý tyran?

Milé maminky,ráda bych se poradila s každou,která má podobný problém…máme 19ti měsíčního synka,který nám jaksi svou přespřílišnou aktivitou a pruzením začíná přerůstat přes hlavu..nespočet vztekacích záchvatů,probdělé noci,naschvály a provokace přes naše zákazy začínají být na denním pořádku.Je to dost náročné,protože oba chodíme do práce a samozřejmě tu nějaké ty výčitky svědomí jsou,protože přece jen bychom se malému chtěly věnovat víc…jenže to nejde.Sme už z toho zoufalý a tak pokud někdo z vás máte podobný problém,když už mi neporadíte,pomozte mi aspoň ulevit v tom smyslu,že na tom nejsme samy :-))))
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56
8.1.06 12:54

Milá Milo! Nepíšeš náhodou o naší 18 měsíční dcëři? :) Jako by Tvojemu chlapečkovi z oka vypadla. Vztekání, scény, naschvály, řev…Vztekání fakt kvůli všemu, i nejmenší prkotině. Stačí málo a je řev, plesknutí o zem…
Vlastně s úsměvem přispívám do každé diskuse s podobným tématem:(
Ale dnes dopoledne, když řvala sotva jsme vyšli z domu, tak mi úplně vzala náladu. Scéna jak blázen, ohlížející se maminky. Nakonec jsme dítko naložili na sáňky a jely s ní přes její jekot.
OVšem nálada se mi zvedla o něco později. Na kopci se svíjelo řvoucí dítě, maminka stála a trpělivě čekala. Za 20min se dítě řvoucí zvedlo a šlo k ní. Ale ječelo dál.
Takže ikdyž to nikomu nepřeju!!!, úplně se mi zvedla nálada, že nejsem sama, kdo má takhle „emotivní“ a „temperamentní“ dítko :)))
Ale je fajn si vylít někdy srdíčko a trošku si ulevit aspoň na diskusi a zjistit, že někdo řeší podobný probém.
Klidně napiš někdy do soukromé zprávy.
Klidnou neděli! :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
8.1.06 13:20

třeba ani jedno z toho, spíš máte možná sebevědomý děcko, se kterým se nic nesvede a musí se s ním jako s dospělým :-) teda žádné příkazy a zákazy, ale přesvědčit ho pro věc, kterou má dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.1.06 14:16

Goody, zase dobry :D:D:D:D Uz se vidim, jak presvedcuju vzteklou Pepi, ze se nechce vztekat :D Joj, pobavila me uz tva rada na koupi velkeho vozu :)

Holky, soucitim s vami, taky jsme meli s Adlou obdobi, kdyz at se delalo co se delalo, vsechno bylo spatne. Mam pro vas jedinou utechu - ONO TO VAZNE PREJDE!!!! My jsme uz asi dva mesice bez vzteklych zachvatu u te starsi a odhaduju pul roku pred vztekama te mladsi :) Teda, ze ze by se obe holky nevztekaly, ale neni to to prave - uz to neni vztekly zachvat na vse, vzdy a vsude. Uz se s ni da mluvit a da se i nekdy domluvit.
Je to strasne tezky a opravdu si tim musi snad kazde dite projit a ti temperamentnejsi se holt vztekaji vic, no.
Holky, nebojte, nejste spatny mamy a kazda soudna osoba, co vychovala vlastni deti musi vedet, ze je to normalni, tak se nebojte reakci okoli. Ono sebevedomy decko jeste neznamena, ze si musi doma vsechno vyrvat a byt tyranem :) Ted je to souboj, kdo z koho - tak at na dite zabira domluva, objimani, houknuti nebo klepnuti pres zadek, stujte si za svem.

VERTE, ZE TO PREJDE A ZE BUDE DOBRE! A preju hodne trpelivosti a sil.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
8.1.06 14:55

Ahoj holky,

mluvíte snad o našem synovi :lol: Řeknu vám, že už je to chvílema na mašli…Máme doma už od narození silnou osobnost a je toho někdy už opravdu moc. Vzteklý záchvaty teda nějak ani nemá, horší jsou scény, když jdeme ven a má se oblíct (řve jako tur a dělá, že ho ta bunda škrtí a přitom někdy je v pohodě), obout (sundá si botu, než se obuju), nebo když má jít spát (jemu se prostě nechce a vydrží nespat a potom k večeru vytuhne při čemkoliv.. :( Přitom ještě před měsícem to bylo celkem pohodový dítě (teda na spaní). Jinak s jídlem a čímkoliv, jak to podáme, že MUSÍ, tak najust prostě NEmusí… Také si s ním nevím rady.

Občas zabere ho „přesvědčit“ jakoukoliv taktikou o tom, že to co má udělat, chce vlastně udělat on sám. Celý den na to nervy ale nemám.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.1.06 15:00

Ahoj,
jenom malá poznámka. Opravdu to přejde.
Z mého pozorování na starší dceři (a potvrzuje se mi to i teď delší dobu u mladší) - nejhorší zatím bylo období mezi prvním a druhým rokem. Gradace záchvatů vzteku započala okolo roku a půl a vše začalo ustávat po druhých narozkách. Pomalu, ale jistě..... :D
První rok dítěte je o učení se spousty nových věcí, ale druhý rok - o pevných nervech… :D :D
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.1.06 15:19

Ahoj,
taky malinko přispěju.
Mám neteř-26m.
On narození super dítě,sice víc kluk než holka,ale super.Chytrá,miloučká,učenlivá,prostě andílek k zulíbání.Do včerejška jsem si přála,aby naše malá byla to samý…
Ale,včera přijela ségra s malou na odpoledne,vyvětrat se z paneláku na zahradu.Neteř k nepoznání-vzteklá,panovačná,neustále ležela na zemi a mlátila rukama a nohama a řvala.Sbalili jsme se všichni a šli jsme na procházku,svítilo sluníčko,máme sníh,no nádhera.Ovšem procházka utrpení-opět vztek,řev a panovačnost.My šli doleva,mladá doprava-řev,šli jsme okolo rybníka,mladá chtěla na led-řev,po hodině ostudy jsme to vzdali a šli na zahradu-odnesl to kocour,kterého škrtila,pes,do kterého kopala a pár květináčů,které rozbila.Ani jsem se nedivila,že od své mámy dostala na zadek.A zase řev.
Podle ségry za to může babička,která malou o vánocích hlídala a skákala jak mladá pískala.Malá si jí doslova zotročila a babi byla ráda,že je u ní malá spokojená.Jenže následek je ten,že se teď mladá nedá zvládnout a není hodina,aby kvůli něčemu neřvala.Babi chodí zase do práce,svůj hlídací týden za rok splnila k oboustranné spokojenosti a mladou teď budou dávat do hromady rodiče…

• Citovat
  • Upravit
6545
8.1.06 16:08

Blbý je, že všechno musí projít fází, kdy to vygraduje d omaxima (a to je všude jiný). A vždy, když holka začne s nějakou novinkou, si říkám, že už hůř být nemůže. Většinu věcí neřeším a co je opravdu třeba, to chce fakt nerva.
Naším hitem je, že tento týden do mě začala holka mlátit a distancuje se ode mě. Bohužel si pořád musím říkat, bude hůř:)))
Pevné nervy, to je to pravé.
Goody, pořád jsem se nedočetla, jestli už dítě máš nebo ne. Ono je někdy těžké přesvědčit dospělého, ale batole, který polovinu věcí nerozumí a nehápe a kolikrát je to novinka i pro něj a možná je často vzteklé, že si samo neví rady a my to zas okaždé nepoznáme, těžko s ním sednu na plac a dám řeč.
Jinak je fakt, holt některý děti jsou silný osobnosti, ale i tak se musí vymezovat hranice.
Jinak stojí za to pročíst starší diskuse:)))
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
8.1.06 17:11

No holky, pevné nervy… já už mám proti vám starší dítko, ale taky umí být ještě pořádný hajzlíček...... jeho nejoblíbenější slova jsou NEEEEEEEEE a Já CHCííííííííííííííííí no prostě děs :( tak jsme zkoušeli domlouvání, řvaní, nevšímání si, dostal na zadek a pořád zkoušel…

Když byl menší, tak jsem ho vzala za ruku, odvedla do pokojíku a šla pryč… řval jak tur, ale přišel až byl v klidu, později tohle už nefungovalo tak přišla na řadu vařecha..... párkrát dostal na zadek a teď už stačí když vařechu jenom vytáhnu a rychle si rozmyslí, jestli má řvát nebo ne…

A pokud je drzý a to on umí taky parádně tak dostane facku… jenom malou, ale stačí aby to plesklo a je hned klid… okamžitě ho to probere…

Sice jsem si myslela, že svoje dítko nebudu bít, ale ono to prostně nešlo jinak, byla jsem akorát na pokraji sil, hlas vyřvaný a nic nepomohlo…

Musíte si každá najís svoji taktiku a pak už to bude lepší.....

Hodně pevné nervy všem.

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
8.1.06 17:12

Ale jo Gabinko, mám tři svérázné týpky. Zjistila jsem, že hrozně záleží na tónu, jakým mluvím. Sice říkám třeba to samé, ale když mluvím z „pozice moci“, tak je zle. Tak musím trpělivě a a s vysvětlováním a pak je klid. Ten tón mi vycítí i batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.1.06 18:00

Ahoj mamky,

na tohle téma zde před nedávnem proběhla velmi barvitá diskuze (téma vzteklounka-zuřivka). Také jsem do ní přispívala, protože náš mladej, to je tedy, resp. byl, kusanec k pohledání. Někdy si říkám, že obdobně roztomilé pachole musel být římský císař Caligula, známý to tyran a zvrhlík.
Dokonce už jsem s klukem byla objednaná k dětské psycholožce a věřte nebo ne právě ono objednání zabralo. Od okamžiku, kdy jsem našemu diktátorovi sdělila, že půjde k protizlobidlové doktorce, a ta mu přistřihne brka, že si to ani představit neumí, začal být hodný. Sice vyzvídal, co a jak bude, ale já byla tajemná jak hrad v Karpatech. Prostě tě odnaučí zlobit, dočkej času, uvidíš sám …
Objednání jsme na jeho opakovanou a výslovnou žádost zrušili - maminko, budu hodnej kluk, fakt - a je hodný doposud (více než dva měsíce). Od té doby ani jeden hysterák, poslouchá jak hodinky. A co jsme prožívali od jeho pěti měsíců (!), škoda mluvit (viz starší diskuze).
Takže mamky neklesejte na mysli, opravdu to přejde.

Evča

• Citovat
  • Upravit
1376
8.1.06 19:05

Ahojky maminy.
Ja mam ulozeny jeden celkom dobry clanok, tak ho sem vkladam.
http://www.babetko.sk/…iew_page.php?…
Zatial sa u nas zachvaty len zacinaju, tak som sama na seba zvedava, ako to budem zvladat a ci sa zobideme bez fyzickych trestov :D .
Ja naivne dufam, ze ano. :-)
Chapem, ze ste uz pravdepodobne vyskusali vsetko, no mozno to niekomu pomoze.
Prajem pevne nervy a drzim palce, urcite je to len obdobim a prejde to.
Ja som si vzdy zelala rostaka, nechcela som ma dieta, ktore kam po:,–(im, tam najdem.
Mam pocit, ze tieto temperamentnejsie deticky sa zivotom lahsie pretlcu a skor sa budu vediet ubranit. Vsetko zle, je asi na nieco dobre :-)
Marty, ten tvoj Patrisek nema chybu :D „Martina zlobis“ ma velmi pobavilo, aj ked chapem, ze tebe asi do smiechu nebolo :-))
My sa doma oslovujeme ocko a mamka, tak maly asi ani netusi ako sa volam :D
Majte sa vsetci pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
8.1.06 19:05

HOlky, máme to doma!!! Jsou mu tři a leckdy je to na pověšení se :)! Nemám teda žádný oficiální papír na to, že by byl hyperaktivní, ale podle toho, jak se chová a jak to popisují v odborné literatuře, tak tuším, že to bude ONO :).
Zrovna včera jsme s manželem utrápeně seděli a říkali si, kde je ta hranice ho ještě vychovávat, aby to necítil jako omezení a něco jsme v něm nezahubili (hrdost, sebevědomí atd.) a na druhou stranu, jak to neponechat osudu a neudělat z něj rozmazlence, který nezná hranice :(. Prozradím jedno - k rozumnému závěru jsme nedospěli. Hezký je proklamovat, že by se na děti neměla vztáhnout ruka, ale jsou dny, že předvádí věci, že i sebemírnější a flegmatický člověk by mu prostě jednu plácnout musel, to se fakt snad jinak nedá řešit. Objímací metoda dobrý, ale když má člověk zrovna na ruce to mladší dítko, kam s ním honem prásknout… No, nemáme to lehký. Utěšuju se dvěma věcma - prý to jednou přejde /doufejme, že co nejdřív) a za druhý bývají tyto děti prý nadprůměrně inteligentní (tak třeba budeme mít aspoň doma inteligenta :) ).
HOdně sil na naše malé vzteklouny (ale jinak zlatíčka!) přeje Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
8.1.06 19:50

Ahoj holky,

já jsem tak do 4,5 roku malého ani nevěděla, že nějaké dítko mám:-), prostě to bylo zlatíčko, rozmazlený všemi babičkami i námi… prostě typický jedináček. Když jsem poslouchala maminky, jak jejich děti třeba v supermarketu zlobí, vyžadují třeba koupi určité věci, a když ji nemají, tak si lehnout na zem a kopou kolem sebe… prostě pravý opak Péti :lol:
Ale poslední rok je to k nevydržení. Ze školky chodí z výrazy, že mám pusu dokořán, je drzý, odmlouvá, musí mít poslední slovo a i když ho plácneme, tak se tomu vysměje, že to stejně nebolelo.
Už jsme bezradní a nepomáhá ani domluva - stejně si z toho houby dělá.
Každý nám říká, že jsme si ho moc připustili k tělu a teď nám prostě „skáče“ po hlavě.
Přitom ve školce ho chválí, jak je to hodný kluk, poslouchá, uklízí po sobě hračky… tak nechápu :( , protože doma je to pravý opak.
Jen se uklidňuju tím, že to přejde - snad… doufám.
Tak pevné nervy, maminy, nejste na to samy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
8.1.06 19:51

Marty 1 a Janule: holky,teda fakt ste mi zvedly náladu :-) Člověk si připadá blbě,když má kolem sebe jen hodné dětičky kamarádek…příklad:na Silvestra sme byly s partou na chatě (kluka sme nechaly u babičky) a v partičce byla skoro dvouletá holčička a čtyřletý klučina…no a já, jako správně vytrénovaná (skoro sem si přišla jak neurotická) matka z našeho zlatíčka, sem byla neustále v pozoru…třeba když malá běhala na chodbu ke schodišti (měly sme otevřené dveře ven kvůli vedru od krbu).Její mamča byla v pohodě,ani jí nevadilo,že na ní nevidí,zato já byla jak na trní,aby nespadla dolů,aby jí malej netrefil šipkama,který házel na cíl…a podobné situace mě pěkně nervovaly…No,asi tak,být tam náš malý,tak se v té místnosti buď uvaříme (protože dveře ven ke schodišti by musely být zavřené) nebo přijdem svorně všichni o nervy,protože pokud bych vysvětlovala,domlouvala a pak zakázala vstup na ono uváděné schodiště,bude tam zlatíčko s o to větší chutí běhat stím svým provokativním výrazem v očích…to by bylo pěkné psycho :-))))))))) No zkrátka,maminky,které mají pohodová dítka,na nás zírají jako na hysterky a úzkostlivé hlídačky,ale přála bych jim naše drobečky aspoň na jeden den,aby to pak pochopily…ono se to totiž říká,když prcek poslouchá nebo aspoň nemá tyhle hysteráky kolikrát i bez příčiny,že? :-)
Budu ráda i za nějakou soukromou zprávu,když se budete potřebovat vyventilovat .-) Držím palečky s našimi vzteklíky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí