Hypotéka od slovenské banky

Anonymní
18.4.14 16:32

hypo od slovenske banky

Ahoj chceme si vzít hypoteku na byt. Ale potřebujeme bohužel 100%. Hypo mam vyrizuje hypo poradce moji kamarádky. Doporučil mam menší banku a je tedy slovenska. Ze moc šanci získat 100% nemáme.
Sli byste do toho? Co když banka krachne? Muzou mam pak byt sebrat, když je stále vlastnik krachla banka?
Diky za reakce ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
220
18.4.14 17:12

Pokud je to pujcka v eurech, tak bych se vic bala kurzoveho rizika. Muze to byt velky zisk, ale i velka ztrata. A nebylo by pro vas reseni zkombinovat stav. sporeni a hypoteku? Nebo si pro prvni obdobi vzit jen preklenovak, kde byvaji podminky mirnejsi? My jsme pred 5 lety taky potrebovali 100ni uver. Vzali si preklenovak a tim padem zaplatili spoustu penez na urocich, ale jinou moznost jsme asi nemeli. Diky mimoradnych vkladum se nam to nedavno podarilo preklopit a mohli jsme refinancovat hypotekou za velmi hezky urok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
18.4.14 17:49

Dalsi nevyhodou je take to, ze si nebudes v CR budovat pozitivni kreditni historii, ktera je dulezita, pokud byste to chteli v budoucnu menit. Dalsi skryte naklady muzou byt za posilani plateb, za overovani/ preklady apod. A jen pro zajimavost, jake vam tam nabizeji podminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
18.4.14 18:11

I u nas se da ziskat 100% hypo, samozrejme zalezi na konkretni situaci. Pokud si z Prahy muzu taky pomoci, kdyby si chtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.14 18:31

Tak je na ceskem trhu uz prez 20 let. Bývala volksbank.

A když banka krachne tak jak je to s tím bytem s hypotekou?

• Citovat
  • Upravit
4776
6.10.20 13:32

Hezký den, obnovuji téma. Chci si vzít hypotéku na Slovensku. Kupuji tam nemovitost a mám tam přechodný pobyt. Příjmy mám v ČR. Čekám na schválení hypotéky, ale jsem z toho dost nervózní, hypoteční poradkyně mi sdělila, že kvůli kovidu slovenské banky tuto variantu velmi zpřísnily. Nabízí ji jen jedna, ale ani tam to není jisté. Nenajde se tu někdo, kdo si v nedávné době vyřizoval hypotéku na Slovensku? Podařilo se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel