Hypoglykemie při těhotenské cukrovce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
26.5.11 10:12

Birmo - no prave me rikala ta sestra v poradne, abych merila po dvou hodinach, protoze jak mame dietu tak konzumujeme pomale sacharidy tudis se jejich haldina projevi az za dyl. Proto mam merit po dvou hodinach.

Jinak ja mela pritom OGGT taky druhou hodnotu vyssi nez tu prvni.
No od toho utery jsem se nemerila setrim ty pasky.
Planuju to na sobotu tak uvidim jake budu mit hodnoty. jinak moc mam porad negativni.

jinak ja prave vzdy 1,5 hod po jidle namerila nizke hodnty, a kdyz me merily u doktorky tak to bylo vzdy 2 hod po jidle a mela jsem je vysoke )tedy ne nadlimit 7,2, ale mela jsem je kolem 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
26.5.11 10:18
kikina11 píše:
Birmo - no prave me rikala ta sestra v poradne, abych merila po dvou hodinach, protoze jak mame dietu tak konzumujeme pomale sacharidy tudis se jejich haldina projevi az za dyl. Proto mam merit po dvou hodinach.

Jinak ja mela pritom OGGT taky druhou hodnotu vyssi nez tu prvni.
No od toho utery jsem se nemerila setrim ty pasky.
Planuju to na sobotu tak uvidim jake budu mit hodnoty. jinak moc mam porad negativni.

jinak ja prave vzdy 1,5 hod po jidle namerila nizke hodnty, a kdyz me merily u doktorky tak to bylo vzdy 2 hod po jidle a mela jsem je vysoke )tedy ne nadlimit 7,2, ale mela jsem je kolem 6.

Kiki nevím? Setkala sjem se jenom s měřením 1H po jídle, i když mám dietu a jím pomalé sacharidy. Zkus si pročíst na webu „porodnice“ odpovědi dr. Moravcové… V moči jsem taky cukr nikdy neměla, ale poslední poradnu u dr. jsem měla aceton- a to jsem měla druhou večeři až vě 22h. Nicméně s pokračujícími týdny se mi glykemie zvedá-hlavně sídaně, takže od včera si píchám 8-5-5 jednotek… Do další dia poradny mám přijít taky 1H po jídle, aby mě přeměřili a budou dělat i glykovaný hemoglobin- ten byl před měsícem 3,8 :palec: , tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat teď, co mi cukr lítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
27.5.11 07:52

Hm tak to je zajimavy, kdyz prave me zarazi ze kdyz merim hodku a pul po jidle tak jsem mela az hypoglykemicke hodnoty. No jsem zvedeva zitra budu merit tak dam info jake hodnoty si namerim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
28.5.11 14:37

tak dneska jsou hodnoty celkem asi v norme, na lacno 4,6, po snidani 6.0 a po obede 5.6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
30.5.11 20:26

dneska jsem objevila keto latky v moči, nevite co to znamena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21675
30.5.11 20:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
30.5.11 22:44
kikina11 píše:
dneska jsem objevila keto latky v moči, nevite co to znamena?

kikino ketolátky v moči jsem měla v poslední poradně u diadr. i gyndr… dia dr. mi na to neřekl nic, sestra u gyndr. se ptala, kdy jsem večer naposled jedla (ve 22h) Znamená to, že tělo „hladoví“ a předělává si tak tuky na cukry a při tom vznikají ketolátky…takže třeba na 2.večeři by jsi měla mít „dlouhý cukr“ třeba pečivo- ne jen ovoce ap…aby tělo vydrželo do rána. Od té doby mi kontrolovali moč 3× a nikdy se už ketolátky neobjevily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
31.5.11 08:16

diky, ja je mela 2 hodky po veceri a to jsem mela k veceri rohlik s pomazankou.
No ted rano na lacno byla moc zase negativni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.5.14 21:42

těhotenská cukrovka, glukometr

Ahoj holky, také mám problémy s glukometrem, ty hodnoty jak mě měří to je děsný, fakt, dnes před večeři jsem měla 11.4, tak říkám to není možné další přeměření 10.2 potom 8.8 a nakonec 5.9 už se mi tohle vůbec nelíbí, není to poprvé, co mě takhle špatně měří, nechápu proč mi ho doktorka nevymění :zed: měřím se 7× denně, což je dost a ty proužky do toho glukometru také nejsou nejlevnější a píchám si inzulín, už nevím jak jí mám říct aby mi dala jiný glukometr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí