Hypotéka od Raiffeisenbank, máte někdo zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.11.10 09:30

úrok se mi zdá zbytečně vysoký. Jaké podmínky čerpání myslíš? Není to náhodou tak, že stavíte a vyhovuje Vám nedokládání faktur?
RfB má dobré renomé, ale ví se o ní, že na konci fixace klientům „napálí“ novou úrokovou sazbu, která je podstatně vyšší, než nabídka ostatních bank.
Porovnala jsi si nabídky všech bank? Abyste zbytečně neplatili víc…
A pozor na vedlejší poplatky (odhad, zpracování hypotéky, měsíční poplatky atd.). 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
12.11.10 10:43

No je to vyšší, to vím a i kvůli tomu, že u nich má přítel účet jak soukromý, tak podnikatelský a nemuseli bychom nic předělávat a navíc znají jeho platební historii..... a opravdu čerpání bez faktur nám na stavbu vyhovuje opravdu nejvíc, a půjčují nejvíc až 100% odhadu…/za tenhel úrok/
Už jsme toho oběhli hodně, nejvíc se nám líbí mbank, ale zas jsem na netu četla, že většinou hypo zamítnou, kvůli pár korunám po splatnosti v minulosti…navíc se lustruje 4 roky zpět.....mají super nabídky, ale taky si svoje klienty vybírají…

POKUD MÁTE TIP TAK MI PORAĎTE kterou banku…nejaký tip!
Já mám účet u CSOB, taky o ní uvažujem, tam půjčují za 4,29 bez faktur ale uvolní pouze 80% z odhadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.10 19:32

mbank určitě ne. To není banka, která hypotéky „umí“. Schvalovací proces trvá neúměrně dlouho a výsledek je nejistý.
Mně hypotéku vyřizovali lidé z Asociace hypotečních makléřů a fakt super. Zadarmo mi spočítali všechny varianty, v bance dohodli ještě výhodnější úrok, než mi banka nabízela - a hlavně za mě vyřídili katastr a čerpání (to jsem ocenila úplně nejvíc!!!).
Můžu je jedině doporučit. Sama dělám ve financích a opravdu mi mooooc pomohli…
Ale jestli jsi RfB jistá, tak není co řešit. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jerrik
5.4.12 12:19

Raiffeisenbank se chová ke svým klientům jako loupežník

O Raiffeisenbank jsem si po zkušenostech z minulosti nedělal iluze. I s vědomím možného podrazu ze strany banky jsem si u nich založil eKonto Flexi se slušným úrokem. A podraz přišel. 1.2.2012 snížila Raiffeisenbank náhle úrok na POLOVIČNÍ z 2% na 1%, aniž by mne informovala. Ani ostatní banky o snížení úroků na termínovaných vkladech jednotlivé klienty neinformují. Jenomže ty snižovaly úrok o 0,1 až 0,2%. Popsanou akci Raiffeisenbanky hodnotím jako drancování vkladů klientů. Je to praxe hodná mafie. Ombudsman banky tvrdí, že o mafiánské akci banka klienty informovala telefonicky i písemně. Úspěšnost informování prý byla 86%. Já jsem patřil mezi těch 14%, které se informovat nepodařilo. Podivné, když dosažitelný jsem v podstatě 24 hodin denně. Pan ombudsman se snažil „nedorozumění“ svést na zaměstnance místní pobočky. Takové vysvětlení odmítám. Popsané mafiánské praktiky jsou organizovány vedením banky. Nebyla to moje první nechutná zkušenost s politikou této neurvalé banky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.14 20:04

Potvrzení o příjmu - nemocenská

Nemá někdo zkušenost - potřebuji potvrzení o příjmu, zaměstnanaá jsem, v žádné výpovědní lhůtě apod, ale už půl roku na rizikovým těhotenství, takže beru nemocenskou od socky. Chtějí potvrzený příjem za poslední 3 měsíce. Jenže co mi tam zaměstnavatel vyplní, když od něj nic neberu? Nebo tam prostě napíše tu výši nemocenký? Nebo mi má nějaký potvrzení vystavit socka?

• Citovat
  • Upravit
72725
12.1.14 20:07

@martinape ano, chtějí. A mmchdm, oni to uvidí i na výpisu, odkud Ti ty peníze přijdou. a protože jsi už 3m doma, peníze posílá stát a na výpisu to bude :think: takže pokud to potřebuje banka, částku tam uvidí oni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.14 20:16
@martina.se píše:
@martinape ano, chtějí. A mmchdm, oni to uvidí i na výpisu, odkud Ti ty peníze přijdou. a protože jsi už 3m doma, peníze posílá stát a na výpisu to bude :think: takže pokud to potřebuje banka, částku tam uvidí oni :think:

uvidí oni, nebo uvádí oni jako že částku uvede zaměstnavatel? - tu kterou mi posílá socka? Kdyby jim tak stačily jen výpisy. Tam je napsaný vše.

• Citovat
  • Upravit
72725
12.1.14 20:18
@martinape píše:
uvidí oni, nebo uvádí oni jako že částku uvede zaměstnavatel? - tu kterou mi posílá socka? Kdyby jim tak stačily jen výpisy. Tam je napsaný vše.

jj, oni uvidí i název odesílatele atd.. - když mi chodila nemocenská, tak tam bylo uvedené, že je to od úřadu, denní vyměřovací základ, celá částka. Takže bylo jasně vidět, že marodím, kolik mám na den atd.. :think: mohl by stačit ten výpis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.14 20:21

@martina.se No, ten výpis by byl ideální. Protože to potvrzení o příjmu - podle mne teda - nejde vyplnit tak, aby tam nebyla lež. Anebo napsat čistý měsíční příjem 0,–.

• Citovat
  • Upravit
2960
12.1.14 21:27

Mame od nich hypo. Jiz 5rok. 2× jsme meli fixaci. Vzdy nam ji snizili. Ted mame 2,99.
Jsme spokojeni i se sluzbami okolo. Mame u nich ucty.
Ted pri druhem konci fixace v lete, nam nabidli 3.19 a meli jsme nabidku ze sporky na 3,0. Ani tak by jsme nemenili. Za ty zmeny ten minimalni rozdil nestal. Jen jsme predlozili nabidku z jine banky a nabidli nam 2,99.
Zacinali jsme na nejakych 4,80myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel