Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
úrok se mi zdá zbytečně vysoký. Jaké podmínky čerpání myslíš? Není to náhodou tak, že stavíte a vyhovuje Vám nedokládání faktur?
RfB má dobré renomé, ale ví se o ní, že na konci fixace klientům „napálí“ novou úrokovou sazbu, která je podstatně vyšší, než nabídka ostatních bank.
Porovnala jsi si nabídky všech bank? Abyste zbytečně neplatili víc…
A pozor na vedlejší poplatky (odhad, zpracování hypotéky, měsíční poplatky atd.). ![]()
No je to vyšší, to vím a i kvůli tomu, že u nich má přítel účet jak soukromý, tak podnikatelský a nemuseli bychom nic předělávat a navíc znají jeho platební historii..... a opravdu čerpání bez faktur nám na stavbu vyhovuje opravdu nejvíc, a půjčují nejvíc až 100% odhadu…/za tenhel úrok/
Už jsme toho oběhli hodně, nejvíc se nám líbí mbank, ale zas jsem na netu četla, že většinou hypo zamítnou, kvůli pár korunám po splatnosti v minulosti…navíc se lustruje 4 roky zpět.....mají super nabídky, ale taky si svoje klienty vybírají…
POKUD MÁTE TIP TAK MI PORAĎTE kterou banku…nejaký tip!
Já mám účet u CSOB, taky o ní uvažujem, tam půjčují za 4,29 bez faktur ale uvolní pouze 80% z odhadu.
mbank určitě ne. To není banka, která hypotéky „umí“. Schvalovací proces trvá neúměrně dlouho a výsledek je nejistý.
Mně hypotéku vyřizovali lidé z Asociace hypotečních makléřů a fakt super. Zadarmo mi spočítali všechny varianty, v bance dohodli ještě výhodnější úrok, než mi banka nabízela - a hlavně za mě vyřídili katastr a čerpání (to jsem ocenila úplně nejvíc!!!).
Můžu je jedině doporučit. Sama dělám ve financích a opravdu mi mooooc pomohli…
Ale jestli jsi RfB jistá, tak není co řešit. Držím palce!
O Raiffeisenbank jsem si po zkušenostech z minulosti nedělal iluze. I s vědomím možného podrazu ze strany banky jsem si u nich založil eKonto Flexi se slušným úrokem. A podraz přišel. 1.2.2012 snížila Raiffeisenbank náhle úrok na POLOVIČNÍ z 2% na 1%, aniž by mne informovala. Ani ostatní banky o snížení úroků na termínovaných vkladech jednotlivé klienty neinformují. Jenomže ty snižovaly úrok o 0,1 až 0,2%. Popsanou akci Raiffeisenbanky hodnotím jako drancování vkladů klientů. Je to praxe hodná mafie. Ombudsman banky tvrdí, že o mafiánské akci banka klienty informovala telefonicky i písemně. Úspěšnost informování prý byla 86%. Já jsem patřil mezi těch 14%, které se informovat nepodařilo. Podivné, když dosažitelný jsem v podstatě 24 hodin denně. Pan ombudsman se snažil „nedorozumění“ svést na zaměstnance místní pobočky. Takové vysvětlení odmítám. Popsané mafiánské praktiky jsou organizovány vedením banky. Nebyla to moje první nechutná zkušenost s politikou této neurvalé banky.
Nemá někdo zkušenost - potřebuji potvrzení o příjmu, zaměstnanaá jsem, v žádné výpovědní lhůtě apod, ale už půl roku na rizikovým těhotenství, takže beru nemocenskou od socky. Chtějí potvrzený příjem za poslední 3 měsíce. Jenže co mi tam zaměstnavatel vyplní, když od něj nic neberu? Nebo tam prostě napíše tu výši nemocenký? Nebo mi má nějaký potvrzení vystavit socka?
@martinape ano, chtějí. A mmchdm, oni to uvidí i na výpisu, odkud Ti ty peníze přijdou. a protože jsi už 3m doma, peníze posílá stát a na výpisu to bude
takže pokud to potřebuje banka, částku tam uvidí oni ![]()
@martina.se píše:
@martinape ano, chtějí. A mmchdm, oni to uvidí i na výpisu, odkud Ti ty peníze přijdou. a protože jsi už 3m doma, peníze posílá stát a na výpisu to budetakže pokud to potřebuje banka, částku tam uvidí oni
uvidí oni, nebo uvádí oni jako že částku uvede zaměstnavatel? - tu kterou mi posílá socka? Kdyby jim tak stačily jen výpisy. Tam je napsaný vše.
@martinape píše:
uvidí oni, nebo uvádí oni jako že částku uvede zaměstnavatel? - tu kterou mi posílá socka? Kdyby jim tak stačily jen výpisy. Tam je napsaný vše.
jj, oni uvidí i název odesílatele atd.. - když mi chodila nemocenská, tak tam bylo uvedené, že je to od úřadu, denní vyměřovací základ, celá částka. Takže bylo jasně vidět, že marodím, kolik mám na den atd..
mohl by stačit ten výpis ![]()
@martina.se No, ten výpis by byl ideální. Protože to potvrzení o příjmu - podle mne teda - nejde vyplnit tak, aby tam nebyla lež. Anebo napsat čistý měsíční příjem 0,–.
Mame od nich hypo. Jiz 5rok. 2× jsme meli fixaci. Vzdy nam ji snizili. Ted mame 2,99.
Jsme spokojeni i se sluzbami okolo. Mame u nich ucty.
Ted pri druhem konci fixace v lete, nam nabidli 3.19 a meli jsme nabidku ze sporky na 3,0. Ani tak by jsme nemenili. Za ty zmeny ten minimalni rozdil nestal. Jen jsme predlozili nabidku z jine banky a nabidli nam 2,99.
Zacinali jsme na nejakych 4,80myslim.