Hypotéka - otázky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
27.1.12 06:28

Jednoznačně Hypotéka! Nicméně na koupi nemovitosti by se člověk měl připravovat 2-4 roky. Pak je to většinou velce efektivní. Nicméně v současné době je trh koupi nakloněn. Doporučuji si udělat fianční plán a porovnat s fiančním plánem aktuálním!
Někdy je ta cena mnohem větší než člověk čeká, cestování, energie, práce a čas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.12 14:26

Ahojky všem, měla bych otázku. Chtěli bychom si s přítelem vzít hypoteku ve výši 950 000kč máme jedno mimčo a já jsem na MD a přítel mám cca 18 000kč čistého. Je možné dostat hypoteku? Jdeme se i zeptat do bank ale chtěla jsem vědět i rady tady na emimču …za všechny odpovědi budu ráda :)

• Citovat
  • Upravit
36
15.2.12 04:27
Anonymní píše:
Ahojky všem, měla bych otázku. Chtěli bychom si s přítelem vzít hypoteku ve výši 950 000kč máme jedno mimčo a já jsem na MD a přítel mám cca 18 000kč čistého. Je možné dostat hypoteku? Jdeme se i zeptat do bank ale chtěla jsem vědět i rady tady na emimču …za všechny odpovědi budu ráda :)

Jestli chcete, pošlete mi na sebe kontakt a můžeme to spočítat konkrétně.(Obecně můžu říci, že pravděpodobně ne! pokud nebydlíte v Praze, nemáte žádné dluhy, …možná jedna banka, ale pozor (nejčastěji se dostávají do problémů s HU lidé po dvou letech) a to musí FP s Vámi probrat a naplánovat! Je potřeba to promyslet dobře! Hlavně k vůli tomu malému! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.12 07:36

Dobrý den potřebuji poradit, přítel by si chtěl sám vzít hypotéku na bydlení, ale potřebuji poradit rozhodujeme se mezi ČMSS a Erou ale nějak nemůžu dohledat co je výhodnější, dál by mě zajímalo jak dlouho od žádosti o hypo přijdou peníze?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.12 09:04

Chtěla bych jen předběžně vědět, jak to dopadne. Manžel jde dnes k fin.poradkyni. Chceme si koupit dům 1 690 000kč. Manžel je OSVČ, zednictví. Daňové přiznání za rok 2011 má ale spočítané velice nízko(nepočítalo se s tím, že by jsme tento rok něco kupovali) prý se dá udělat opravné daň. přiznání? Co to obnáší? Jinak nosí domů pěkné peníze cca 40 tis.. Má stav. spoření kde má naspořeno 204 tis.. Já jsem na RD a máme ještě kluka 7 let. Jinak nikde nic nesplácíme, žádný dluh, půjčka.
Moc děkuji, možná jsem to napsala špatně, ale vůbec tomu nerozumím :zed:

• Citovat
  • Upravit
5606
11.4.12 09:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetrKac
12.4.12 23:03
@Anonymní píše:
Dobrý den potřebuji poradit, přítel by si chtěl sám vzít hypotéku na bydlení, ale potřebuji poradit rozhodujeme se mezi ČMSS a Erou ale nějak nemůžu dohledat co je výhodnější, dál by mě zajímalo jak dlouho od žádosti o hypo přijdou peníze?

ČMSS je stavební spoření. Stavební spoření je náročnější na účel (např. nejde koupit rekreační objekt). Stavební spoření je výhodnější než hypotéka při nižších částkách (menší poplatky, státní podpora), řekněme do 700 000Kč.

Peníze příjdou do cca měsíce od žádosti … jde to i rychleji, důležité je jestli máte odhad, který trvá až 14 dní …

Dobrý poradce Vám udělá individuální porovnání nabídek všech hypoték a stavebních spořitelen šitý na Vaše potřeby …

• Citovat
  • Upravit
PetrKac
12.4.12 23:13
@Anonymní píše:
Chtěla bych jen předběžně vědět, jak to dopadne. Manžel jde dnes k fin.poradkyni. Chceme si koupit dům 1 690 000kč. Manžel je OSVČ, zednictví. Daňové přiznání za rok 2011 má ale spočítané velice nízko(nepočítalo se s tím, že by jsme tento rok něco kupovali) prý se dá udělat opravné daň. přiznání? Co to obnáší? Jinak nosí domů pěkné peníze cca 40 tis.. Má stav. spoření kde má naspořeno 204 tis.. Já jsem na RD a máme ještě kluka 7 let. Jinak nikde nic nesplácíme, žádný dluh, půjčka.
Moc děkuji, možná jsem to napsala špatně, ale vůbec tomu nerozumím :zed:

Dobrý večer,
jak jste prosím dopadli? Předpokládám, že spíš špatně … zkuste stavebko od modré pyramidy a nebo hypotéku od spořky. Taky zkuste banku, kam chodí manželova „výplata“ - třeba budou ochotnější.
Opravné daňové přiznání znamená hlavně větší daně a může znamenat pokutu za pozdní zaplacení daní (rozdílu nové daně a staré daně).
 Petr

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.12 20:12
@PetrKac píše:
Dobrý večer,
jak jste prosím dopadli? Předpokládám, že spíš špatně … zkuste stavebko od modré pyramidy a nebo hypotéku od spořky. Taky zkuste banku, kam chodí manželova „výplata“ - třeba budou ochotnější.
Opravné daňové přiznání znamená hlavně větší daně a může znamenat pokutu za pozdní zaplacení daní (rozdílu nové daně a staré daně).
Petr

Děkuji za optání. Hypotéku nám dá KB, ale ne celou částku a to z důvodu, že jsem měla v roce 2009 bloknutý účet(exekuce). Ještě se to zjišťuje u jiné banky. Ale zbytek peněz dohromady nějak dáme, tak by koupě domu měla vyjít.

• Citovat
  • Upravit
3684
29.6.13 18:42

hypotéka- je možnost?

Ahoj¨
Chtěla bych se optat na věc ohledně hypotéky.
Kamarád má plat průměrný asi 17000kč čistého s toho platí 2600kč půjčku u GE, nemá žádné vyživovací povinnosti a bydlí sám u rodičů.
Je možné aby dostal hypotéku i s půjčkou u GE, když jiné závazky nemá.
Jednalo by se asi o 700tis na 30 let.
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 18:44

Ještě jsem chtěla dodat že má u raifky stavebko, kde má zatím našetřeno 30tis a hypotéku by chtěl také u Rajfky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.6.13 18:54

@T.Hololinka
a nevyjde mu teda lip uver ze stavebka? kamoska si takhle brala 800tis na 20let a protoze uz mela zalozene stavebko (na nem skoro nic nasetrene), tak ji to vyslo lip nez hypoteka. hlavne bylo lehci to schvalovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 18:57

@Ali-Ali
A to se také dá? On tam má pouze 30 tis. našetřeno, což je skoro nic. A hlavně pořád tu je ta splátka GE 2600kč.
Jistě že hypotéku by si chtěl brát od rajfky, právě myslel že by se to nějak dalo sloučit s tím stavebkem. My tomu prt rozumíme, proto jsem slíbila že se optám ještě tady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
29.6.13 19:01

Dobrý den,
u GE mu to asi nevýjde, banka požaduje minimální příjem pro samotného žadatele cca 20 000Kč. Ať zkusí Hypoteční banku.
S bonitou by měl na hypotéku bez větších problémů - dosáhl by až na cca 1 100 000Kč.
Splátka takové hypotéky by byla kolem 3400Kč. Moje doporučení je dát splatnost kratší, méně se přeplatí. Třeba při 20ti leté splatnosti bude splátka 4400Kč a mnohem méně se přeplatí.

U této částky bych zvážil i stavebko. Překlenovací úvěr, je sice trochu dražší, ale zase je státní podpora - chce to spočítat.
 Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
29.6.13 19:04

Dobrý den, Rajfka je pro něj nevýhodná, Rajfka preferuje bonitnější klienty - od cca 35 000Kč příjmů… Méně bonitním dává horší úrok.
Stavebko jde i když je na něm našetřeno málo…nejdřív máte překlenovací úvěr a pak řádný úvěr. Jak jsem psal, chce to spočítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel