Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@modravlocka píše:
Ale tak třeba na nějaký malý montovaný domeček (chatku) na vlastním pozemku by to stačit mohlo…Zas ne každý potřebuje lux house v satelitu.
tak luxus a satelit mě s mega a půl fakt nenapadl ani ve snu
@Anonymní píše:
Ale momentálně Neředíně barák ale to jestli můžu LTV vyřešit půjčkouto že tady spoustu lidí žije v domnění že barák že pod 3000000 nepostaví na to sem si zvykl a x lidí si postávali Němci domek do 2 mil.
tak když postavíš domek za dvě mega tak hypotéku nepotřebuješ ne? ![]()
@ka2ka píše:
tak luxus a satelit mě s mega a půl fakt nenapadl ani ve snu
Tak to nech na anonymovi, jak si s tím poradí. Pokud na něj budeš příjemnější, třeba pro tebe udělá i exkurzi, až dostaví. ![]()
@modravlocka píše:
Tak to nech na anonymovi, jak si s tím poradí. Pokud na něj budeš příjemnější, třeba pro tebe udělá i exkurzi, až dostaví.
@ka2ka nikde jsem neříkal že mám 2 mega jen že se do 2 mega dá s přehledem postavit barák ![]()
@Anonymní píše:
@ka2ka a kde bych ten ( 1.5 mega ) vzal? 😁
@ka2ka píše:Četla jsem, že má 200 tis.však píše že postaví barák za dvě mega a ty má tak super půjčovat si nemusí a je po problému
@Anonymní píše:
@ka2ka nikde jsem neříkal že mám 2 mega jen že se do 2 mega dá s přehledem postavit barák
A co do té ceny počítáš? A to jsou ceny z letoška? Nebo aspoň max. rok staré?
@Janli píše:
Pokud máš pozemek svůj, tak ho můžeš vložit jako zástavu a nebudeš potřebovat tak velkou hotovost. Najdi si schopnýho finančního poradce, budeš to mít ve finále levnější, rychlejší a bez nervů. Pozor, ono nezáleží na tom, kolik tě to bude ve finále stát, ale na tom, jak stavbu ohodnotí odhadce! Takže LTV taky můžeš ve finále potřebovat větší…Příspěvek upraven 20.08.19 v 12:09
@Anonymní píše:
Dobrý den mám dotaz rád bych si vzal hypotéku 1 500 000 na výstavbu baráčku LTV činí tedy 300 000 pokud mám nasetreny pouze 200 000 mužů zbylých 100 000 zaplatit půjčkou a tu pak po obdržení hypotéky splatit? (Čistý měsíční příjem mám 23 500kc ) hypotéka by činila splátku nějakých 8000.
Máte trochu zmatek v pojmech, LTV je poměr hodnoty zástavy, ve vašem případě budoucí hodnoty nemovitosti a výši úvěru. Takže pokud bude mít postavený dům dostatečnou hodnotu např. 2,5 mil. a úvěr bude 1,5 mil. tak je LTV 60% a v tomto případě bude banka chtít znát rozpočet a chtít prokázat, že máte rozdíl mezi rozpočtem a výši úvěru,…
@Anonymní píše:
Máte trochu zmatek v pojmech, LTV je poměr hodnoty zástavy, ve vašem případě budoucí hodnoty nemovitosti a výši úvěru. Takže pokud bude mít postavený dům dostatečnou hodnotu např. 2,5 mil. a úvěr bude 1,5 mil. tak je LTV 60% a v tomto případě bude banka chtít znát rozpočet a chtít prokázat, že máte rozdíl mezi rozpočtem a výši úvěru,…
Tam i nějak počítají s tím že se bude stavět svépomocí že? Ten rozpočet mi někdo udělá nebo stačí napsat co kolik čeho stojí a jaký množství?
@zako2 nevím jestli je to u všech bank stejně, ale u nás to je tak, že si většinou sepíší rozpočet klienti a banka požaduje v rozpočtu 10% rezervu, odhadce pak posuzuje zda není rozpočet podhodnocený…
Ale momentálně Neředíně barák ale to jestli můžu LTV vyřešit půjčkou
to že tady spoustu lidí žije v domnění že barák že pod 3000000 nepostaví na to sem si zvykl a x lidí si postávali Němci domek do 2 mil.