Hypotéka - otázky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3684
29.6.13 19:06

@PetrKac
moc dekuji.
hypoteku by si bral u. rajfky, ma tam i stavebko, ale ma dluh u ge ktery samozrejme splaci, ale jde mu o to, ze se boji ze kvuli tomu nedostane 100% hypoteky od rajfky. Castka je 700 000 kc, tj cena bytu ktery chce koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.6.13 19:10

@T.Hololinka
jo, kamoska to mela presne tak, jak pise @PetrKac prvni preklenovaci uver a pak klasicky. ja to plne nechapu ten system :D ale znamy ji udelal tabulky asi 8 ruznych variant ruznych hypotek, pujcek a stavebka a to stavebko vyslo nejlip.
ale samozrejme kazdy ma jine pozadavky a jine podminky.
jinak to mela relativne podobne castku o neco vyssi, cisty prijem taky o fous vyssi, ale zas jedno dite na ziveni. a dali ji to v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 19:13

Moc diky. V pondeli ma schuzku s fin. poradcem a uvidi se co a jak dopadne a jake dostane moznosti.
Jine zavazky nez pujcka u ge nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
29.6.13 19:26

@T.Hololinka
Dobrý den,
pozor 100% hypotéka má ještě vlastní specifika. Je dražší o cca 1%, vyžaduje kratší splatnost, větší bonitu,…
Záleží i na odhadu, jestli náhodou nebude nižší než kupní cena…
Moje doporučení je v tomto případě kombinace hypotéky a stavebního spoření od Wustenrot. Cca 110 000Kč ze stavebka (je potřeba složit 10% částky v hotovosti) a 590 000Kč z hypotéky (aby ste se vešla do 85% hypotéky). Splátka hypotéky by byla 3373Kč a splátka stavebka 678Kč měsíčně.
Kdybyste chtěla můžu Vám spočítat více variant, ale už to je spíše o zatelefonování si a upřesnění některých věcí - typ příjmů (doba určitá, neurčitá,..), typ nemovitosti (osobní nebo jiné vlastnictví)…
 Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
29.6.13 19:27

@T.Hololinka Závazky jako takové jsou jedna věc, druhá věc je to, že banka bere v potaz to, že někde platí nebo bude muset platit inkaso - energie, voda, odvoz odpadu, má nějaké běžné výdaje. I když by řekl, že někde žije zadarmo a nemá žádné výdaje, stejně mají na osobu nastavené nějaké nutné výdaje. Vždy mu z té jeho čisté mzdy odečte nutné výdaje na život a pak hodnotí zda dosáhne na určitou výši hypo. RB, jak už někdo psal, chce raději klienty s „vyšším“ příjmem a 100% hypo nerada dává. Uvidíte, co Vám poradí fin. poradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 19:31

Ale pořád má možnost vzít si úvěr na stavební spoření místo klasické hypotéky. :think:
Jsem zvědavá co nám řekne až se sejde s fin. poradcem.
On s tím zatí nepočítá, že by mu přiznali bud úvěr nebo hypotéku, ale slíbila jsem, že se optám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
29.6.13 19:34

@T.Hololinka Jasně ;-)
Alespoň má možnost čerpat úvěr přes stavební spoř. To je výhoda ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.13 20:09

@PetrKac kolik berete provize, e?
@T.Hololinka ať se zajde poptat sám přímo na banku, od které by bral.. moje ségra brala 17 tis a dostala hypotéku 1,5 mega.. záleží případ od případu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.13 20:11
@PetrKac píše:
Dobrý den, Rajfka je pro něj nevýhodná, Rajfka preferuje bonitnější klienty - od cca 35 000Kč příjmů… Méně bonitním dává horší úrok.
Stavebko jde i když je na něm našetřeno málo…nejdřív máte překlenovací úvěr a pak řádný úvěr. Jak jsem psal, chce to spočítat…

zajímalo by mě, kde berete tyhle kraviny.. Raifka hodně kouká na to, jak dlouho u ní člověk je, né na to, jestli berete 35 n ebo 20 tis.. tohle jsou bludy.. předpokládám, že jste buď finanční poradce nebo zástupce nějaké společnosti poskytující fin služby.. protože to, co tu píšete, by tomu odpovídalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 20:12

@martina.se
V pondělí k němu přijde fin. poradce a ta dělá přímo úvěry a hypa od rajfky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 20:13

@martina.se
Jinak, kamarád je u Rajfky necelých 10 let klientem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.6.13 20:15

@T.Hololinka v tom případě má výhodu, to, co tu píše ten PetrKac, nebo jak se to jmenuje, jsou bludy.. Normálně sjednat schůzku. Znám dost lidí, co mají raifku, 20 ti výdělek a u raifky to vyšlo mnohem výhodněji, jak kde jinde.. právě proto, že jsou klienti a mají bonitu :palec: Uvidí, oni to fakt posuzují indivindi, a le Raifky se nebát, to, že bere jen majetné, je kravina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.6.13 20:18

@martina.se
On se nebojí, že by na to nedosáhnul, přeci jen žije sám a nemá žádné vyživovací povinnosti atd, ale bojí se, že mu to nedají právě kvůli tomu, že má půjčku od GE kde má poměrně vysokou splátku tj.2600kč a on má průměrný měsíční příjem 17000kč čistého+300kč měsíčně dává na to stavebko u Rajfky :nevim:
No uvdidím jak dopadne, samotnou mě to docela zajímá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
29.6.13 20:34

@martina.se
Jen na vysvětlenou mojí reakce na RB… Zakladatelce se omlouvám, že ji to třeba nebude zajímat 8o
Nejsem žádný fin. poradce, ale když si přítel bral hypo u RB před rokem, tak rozhodně nijak vstřícná nebyla. Klientem u ní byl 6 let, bezproblémový, s příjmem cca 30tis. měsíčně. Chtěl hypo 1,8mil na dům v Praze, co měl odhad 4,6 mil. a hypo získal s odřenýma ušima a musel si zřídit kreditku, aby byl prý bonitnější :?:
Když jsme ji teď refinancovali, tak v jiné bance bezproblémů a s mnohem nižším úrok. Vím, že teď je úroková sazba hodně nízko, ale loni byla také velmi solidní.
Nechci zabíhat do detailů, ale já mám bohužel s RB jen negativní zkušenosti i co se týká chování ke dlouhodbým klientům… Na vlastní kůži jsem bohužel zažila, že mi v RB řekli, že s mým příjmem 24 tis. čistého nejsem pro ně lukrativní klient :zed: :nevim: :nevim: A to jsem po nich nechtěla nic světoborného :P
Po všech těch zkušenostech jsem od nich odešla a teď jsem v jiné bance maximálně spokojená :palec:

@T.Hololinka Dej pak vědět jak kamarád dopadl ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
29.6.13 20:37

@martina.se

1. Beru standardní provize - od většiny bank kolem 1,2% z výše úvěru. Školení mám od většiny bank.
  2. Vycházím z toho co spočítá kalkulačka té které banky. Nevím, kdy si Vaše sestra brala úvěr a jaké tehdy bylo např. životní minimum (banky), jaké byly úroky,… Nevím jestli splácela jinou půjčku - 2600Kč měsíčně Vám dělá cca 500 000Kč při 30ti leté splatnosti. Roli hrají i věci jako kontokorent, kreditka…
  3. Podle aktuální kalkulačky Rajfky na 100% úvěr ve výši 700 000Kč s příjmem 17 000Kč prostě nedosáhne. Může být samozřejmě nějaké individuální posouzení, vyjímka apod, ale moc nechápu proč jít složitější cestou plnou dohadování, když jsou jiné schůdnější cesty.

Věřím tomu, že finanční poradce najde rozumné řešení..
 Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel