Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@PetrKac
moc dekuji.
hypoteku by si bral u. rajfky, ma tam i stavebko, ale ma dluh u ge ktery samozrejme splaci, ale jde mu o to, ze se boji ze kvuli tomu nedostane 100% hypoteky od rajfky. Castka je 700 000 kc, tj cena bytu ktery chce koupit.
@T.Hololinka
jo, kamoska to mela presne tak, jak pise @PetrKac prvni preklenovaci uver a pak klasicky. ja to plne nechapu ten system
ale znamy ji udelal tabulky asi 8 ruznych variant ruznych hypotek, pujcek a stavebka a to stavebko vyslo nejlip.
ale samozrejme kazdy ma jine pozadavky a jine podminky.
jinak to mela relativne podobne castku o neco vyssi, cisty prijem taky o fous vyssi, ale zas jedno dite na ziveni. a dali ji to v pohode.
Moc diky. V pondeli ma schuzku s fin. poradcem a uvidi se co a jak dopadne a jake dostane moznosti.
Jine zavazky nez pujcka u ge nema.
@T.Hololinka
Dobrý den,
pozor 100% hypotéka má ještě vlastní specifika. Je dražší o cca 1%, vyžaduje kratší splatnost, větší bonitu,…
Záleží i na odhadu, jestli náhodou nebude nižší než kupní cena…
Moje doporučení je v tomto případě kombinace hypotéky a stavebního spoření od Wustenrot. Cca 110 000Kč ze stavebka (je potřeba složit 10% částky v hotovosti) a 590 000Kč z hypotéky (aby ste se vešla do 85% hypotéky). Splátka hypotéky by byla 3373Kč a splátka stavebka 678Kč měsíčně.
Kdybyste chtěla můžu Vám spočítat více variant, ale už to je spíše o zatelefonování si a upřesnění některých věcí - typ příjmů (doba určitá, neurčitá,..), typ nemovitosti (osobní nebo jiné vlastnictví)…
Petr
@T.Hololinka Závazky jako takové jsou jedna věc, druhá věc je to, že banka bere v potaz to, že někde platí nebo bude muset platit inkaso - energie, voda, odvoz odpadu, má nějaké běžné výdaje. I když by řekl, že někde žije zadarmo a nemá žádné výdaje, stejně mají na osobu nastavené nějaké nutné výdaje. Vždy mu z té jeho čisté mzdy odečte nutné výdaje na život a pak hodnotí zda dosáhne na určitou výši hypo. RB, jak už někdo psal, chce raději klienty s „vyšším“ příjmem a 100% hypo nerada dává. Uvidíte, co Vám poradí fin. poradce.
Ale pořád má možnost vzít si úvěr na stavební spoření místo klasické hypotéky. ![]()
Jsem zvědavá co nám řekne až se sejde s fin. poradcem.
On s tím zatí nepočítá, že by mu přiznali bud úvěr nebo hypotéku, ale slíbila jsem, že se optám ![]()
@T.Hololinka Jasně ![]()
Alespoň má možnost čerpat úvěr přes stavební spoř. To je výhoda ![]()
@PetrKac kolik berete provize, e?
@T.Hololinka ať se zajde poptat sám přímo na banku, od které by bral.. moje ségra brala 17 tis a dostala hypotéku 1,5 mega.. záleží případ od případu..
@PetrKac píše:
Dobrý den, Rajfka je pro něj nevýhodná, Rajfka preferuje bonitnější klienty - od cca 35 000Kč příjmů… Méně bonitním dává horší úrok.
Stavebko jde i když je na něm našetřeno málo…nejdřív máte překlenovací úvěr a pak řádný úvěr. Jak jsem psal, chce to spočítat…
zajímalo by mě, kde berete tyhle kraviny.. Raifka hodně kouká na to, jak dlouho u ní člověk je, né na to, jestli berete 35 n ebo 20 tis.. tohle jsou bludy.. předpokládám, že jste buď finanční poradce nebo zástupce nějaké společnosti poskytující fin služby.. protože to, co tu píšete, by tomu odpovídalo..
@martina.se
V pondělí k němu přijde fin. poradce a ta dělá přímo úvěry a hypa od rajfky.
@martina.se
Jinak, kamarád je u Rajfky necelých 10 let klientem.
@T.Hololinka v tom případě má výhodu, to, co tu píše ten PetrKac, nebo jak se to jmenuje, jsou bludy.. Normálně sjednat schůzku. Znám dost lidí, co mají raifku, 20 ti výdělek a u raifky to vyšlo mnohem výhodněji, jak kde jinde.. právě proto, že jsou klienti a mají bonitu
Uvidí, oni to fakt posuzují indivindi, a le Raifky se nebát, to, že bere jen majetné, je kravina..
@martina.se
On se nebojí, že by na to nedosáhnul, přeci jen žije sám a nemá žádné vyživovací povinnosti atd, ale bojí se, že mu to nedají právě kvůli tomu, že má půjčku od GE kde má poměrně vysokou splátku tj.2600kč a on má průměrný měsíční příjem 17000kč čistého+300kč měsíčně dává na to stavebko u Rajfky ![]()
No uvdidím jak dopadne, samotnou mě to docela zajímá ![]()
@martina.se
Jen na vysvětlenou mojí reakce na RB… Zakladatelce se omlouvám, že ji to třeba nebude zajímat ![]()
Nejsem žádný fin. poradce, ale když si přítel bral hypo u RB před rokem, tak rozhodně nijak vstřícná nebyla. Klientem u ní byl 6 let, bezproblémový, s příjmem cca 30tis. měsíčně. Chtěl hypo 1,8mil na dům v Praze, co měl odhad 4,6 mil. a hypo získal s odřenýma ušima a musel si zřídit kreditku, aby byl prý bonitnější ![]()
Když jsme ji teď refinancovali, tak v jiné bance bezproblémů a s mnohem nižším úrok. Vím, že teď je úroková sazba hodně nízko, ale loni byla také velmi solidní.
Nechci zabíhat do detailů, ale já mám bohužel s RB jen negativní zkušenosti i co se týká chování ke dlouhodbým klientům… Na vlastní kůži jsem bohužel zažila, že mi v RB řekli, že s mým příjmem 24 tis. čistého nejsem pro ně lukrativní klient
A to jsem po nich nechtěla nic světoborného ![]()
Po všech těch zkušenostech jsem od nich odešla a teď jsem v jiné bance maximálně spokojená ![]()
@T.Hololinka Dej pak vědět jak kamarád dopadl ![]()
Věřím tomu, že finanční poradce najde rozumné řešení..
Petr