Hypotéka - šli byste do toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
8.9.23 10:39
@Josefuna píše:
Tak v nějakých jsem už byla a neměnila bych.

On ti to nikdo ani nenutí, si žij klidně na zámku. Jen říkám, že opovrhovat byty 70m2 jako „malými k nežití“ je dost přízemní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 10:42
@Josefuna píše:
No to bych chtěla vidět ten jídelní stůl pro 10 lidí. V těch panelácích je problém mít pohodlné sezení i pro 4 lidi.

My v bytovce měli rozkládací :lol: měli jsme dětský pokoj, kuchyn tam rozkládací jídelní stul s takovou tou cervenou lavicí :mrgreen: velkej obývák a u zdi byl taky nakej stůl se 4 židlema, ani nevím proč :mrgreen: a pokoj a ložnici za mě dost velký. Schválně kouknu na :lol: katastru na zastavěnou plochu :lol:
Ale dole byla garáž, sklep, prádelna kotelna a spajzka. Tak zastavěná plocha 100m².. Ale melo to i verandu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.23 10:44
@Josefuna píše:
Však ten dům může pak prodat, pokud se jim zdá zbytečně velký. To kvůli stáří, kdy budou děti už pryč, tak má rodina bydlet hned na malém prostoru? To nedává smysl, ne?
Ty děti jsou doma 18 let, některé i déle, tak to je snad dlouhá doba, ne?

Ja bych třeba svůj dům, na kterým jsem se dost nadrela prodat nechtěla. Nemusí bydlet na malem prostoru, alexna normálním.. A i za normální penize, že jo ;)

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.9.23 11:44
@Josefuna píše:
Moc si teda nedokážu představit, že by rodina žila na 65m2, i pro rodinu s jedním dítětem je to neskutečně malé. Takové bývají 2+kk.
Pokud je to 3+kk, tak ložnice a dětský pokoj musí být kamrlíky po 10-12m2 a obývák s kuchyní dohromady tak 25m2. Příbuzní mají 3+kk asi 80m2 a i tak je to stísněné.
To bych teda nechtěla žít na takhle malém prostoru, tam ani není kam dávat věci a člověk ani nemá soukromí.

Záleží taky jak je ten prostor uspořádány, ložnice má sice jen 12 M2, syn má pokoj 16 M2 a obývák s kuchyní je pro 3 lidí tak akorát. Takže každý má teoreticky možnost mít samostatně místo, jak se zašít, když potřebuje. Máme dva sklepy, takže úložného prostoru je víc než dost :wink:
Vše po ruce, příroda a les pět minut pěšky…
Pro mě víc pozitiv než žít na 100 M2 mimo město

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.9.23 11:46
@Josefuna píše:
Tak pak máte asi šatnu a sklep plný. Ono stačí věci typu vysavač, kufry, lyže, kola, čistící prostředky typu smeták, mop, zimní bundy, kabáty, boty, sušák, žehlicí prkno apod.

Musíš si umět ty věci uspořádat. Všichni kdo k nám přijdou se diví, jak skvěle máme byt uspořádány, že na tak malé ploše to nevypadá přecpané a byt působí velmi vzdušné. Je to i samotnou dispozici…

• Citovat
  • Upravit
53190
8.9.23 11:50
@Anais Brno píše:
Musíš si umět ty věci uspořádat. Všichni kdo k nám přijdou se diví, jak skvěle máme byt uspořádány, že na tak malé ploše to nevypadá přecpané a byt působí velmi vzdušné. Je to i samotnou dispozici…

Souhlasím. Už jsem byla i ve 30metrovém obýváku, který působil jak sklep - tmavé, stísněné, roztáhnout stůl nemožné, sednout si na gauč znamenalo zlomit si nohy o konferenční stolek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 11:51
@Anais Brno píše:
Záleží taky jak je ten prostor uspořádány, ložnice má sice jen 12 M2, syn má pokoj 16 M2 a obývák s kuchyní je pro 3 lidí tak akorát. Takže každý má teoreticky možnost mít samostatně místo, jak se zašít, když potřebuje. Máme dva sklepy, takže úložného prostoru je víc než dost :wink:
Vše po ruce, příroda a les pět minut pěšky…
Pro mě víc pozitiv než žít na 100 M2 mimo město

Tak i 100m2 není nic závratného. Kdybych chtěla byt ve městě, tak aspoň 100m2 by mít už měl. Mít byt 65m2, tak si přijdu, že jsme se od doby komunismu nikam moc neposunuli zhlediska životní úrovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.23 11:53
@Josefuna píše:
Tak i 100m2 není nic závratného. Kdybych chtěla být ve městě, tak aspoň 100m2 by mít už měl.
:mrgreen: :mrgreen: Jsem si až teď všimla, s kým diskutuju. Tak to je škoda slov, ty máš samozřejmě jediný správný názor :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
8.9.23 11:53
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen: Jsem si až teď všimla, s kým diskutuju. Tak to je škoda slov, ty máš samozřejmě jediný správný názor :mavam:

Taky jsem nechapala, ze se namahas :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
8.9.23 11:54
@unuděná píše:
On ti to nikdo ani nenutí, si žij klidně na zámku. Jen říkám, že opovrhovat byty 70m2 jako „malými k nežití“ je dost přízemní názor.
:palec:, je to jen o tom jak přízemní je ona.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.23 11:54

@Josefuna Hele my máme 100m2 a krom toho, že by se hodilo zmenšit obývák, aby děti mohly mít každý svůj pokojíček, si nedovedu představit, co bych dělala s větším prostorem. Plnila ho dalšími zbytečnými skříněmi, abych do nich cpala další zbytečné věci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
8.9.23 12:02
@unuděná píše:
@Josefuna Hele my máme 100m2 a krom toho, že by se hodilo zmenšit obývák, aby děti mohly mít každý svůj pokojíček, si nedovedu představit, co bych dělala s větším prostorem. Plnila ho dalšími zbytečnými skříněmi, abych do nich cpala další zbytečné věci? :think:

My máme těch 70m2… když jsme do nej šli, tak jsme řešili hlavně dostatek úložných prostorů( zblbla z baráku) Postupně většinu rušim, protože proste nepoťrebujeme tolik kramů🤷‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 12:17
@Josefuna píše:
Tak i 100m2 není nic závratného. Kdybych chtěla byt ve městě, tak aspoň 100m2 by mít už měl. Mít byt 65m2, tak si přijdu, že jsme se od doby komunismu nikam moc neposunuli zhlediska životní úrovně.

No tak opět úhel pohledu, dohromady vlastníme 190m2, 65m2 nám stačí k bydlení a ostatní M2 nám samy vydělávají dál. Já se svou rodinou jsem se tedy z doby komunismu posunula do doby kapitalismu a využila příležitosti, které nám tato doba přináší…
Každý ať si žije podle svého…

• Citovat
  • Upravit
2721
8.9.23 12:22
@unuděná píše:
On ti to nikdo ani nenutí, si žij klidně na zámku. Jen říkám, že opovrhovat byty 70m2 jako „malými k nežití“ je dost přízemní názor.

Hlavně si asi každý nemůže úplně dovolit bydlet v tom, v čem by chtěl, že? Já bych brala moderní apartmán nebo menší dům s výhledem na moře, v klimaticky příjemném místě, s dobrou dopravní dostupností a vybaveností v místě. No a z vícero důvodů včetně finančních a rodinných ho nemám a třeba ani nikdy mít nebudu. Tak bydlím, jak nejlíp zvladnu, no :nevim:

Edit Mimoto každý má v životě jiné priority a možnosti. Někdo se na své bydlení ani nezmůže, pro jiného je to investiční středobod, jiný dává volné peníze radši do koníčků nebo do dětí i za cenu menšího komfortu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 12:25
@Anais Brno píše:
No tak opět úhel pohledu, dohromady vlastníme 190m2, 65m2 nám stačí k bydlení a ostatní M2 nám samy vydělávají dál. Já se svou rodinou jsem se tedy z doby komunismu posunula do doby kapitalismu a využila příležitosti, které nám tato doba přináší…
Každý ať si žije podle svého…

Tak každého věc, i tak to lze dělat. Někdo má třeba dům a ještě k tomu ty byty na pronájem…Já bych se nechtěla takhle obětovat a žít na 65m2 s tím, že mám byty na pronájem, které mi vydělávají. Beru peníze i k tomu, aby mi umožnili žít komfortně a 65m2 to pro mě není. To je už fakt minimum jak sociální bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí