Hypotéka - šli byste do toho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12501
8.9.23 14:30
@unuděná píše:
Ty si zveš běžně domů návštěvy, před kterýma se jiní členové rodiny schovávají? :lol: :lol:
Jako představa, že za 10 let zůstanu sama s chlapem v šestipokojovém bytě jen proto, že se mé děti v pubertě nechtěly bavit s vlastní babičkou a chtěly si každý zalézt do svého 30 metrového pokojíčku je vážně úsměvná. Ale tak pro někoho je komfort alespoň 50m2 na osobu, pro jiného plýtvání. Fakt nemyslím, že bydlíš z poloviny tak, jak tu líčíš :lol:
A mimochodem, v mém okolí naopak lidé cíleně koupili raději byty, aby nebyly vázaní na barák (na kterém je pořád co dělat) a mohli raději s dětmi o víkendech cestovat, pořídit si chatu atd. Ale já jsem zapomněla, že Praha je mnohem chudší a menší město, než ve kterém žiješ ty :mrgreen:Příspěvek upraven 08.09.23 v 13:02

Tak asi uznáš, že je pohodlnější, když máš třeba dům na 2 patra a zahradu a když má dítě návštěvu, tak můžeš mít třeba dole v obýváku klid nebo zase dítě v pokoji, když se nechce návštěvy účastnit. To samé, když u Tebe přestávají tchánovci. V tom bytě 65m2 by skoro neměli ani kde přespat. Takhle v domě mohou zůstat klidně týden a každý má dost soukromí a může mít i svůj klid. Myslím, že to moc dobře chápeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.23 14:38
@Josefuna píše:
Tak asi uznáš, že je pohodlnější, když máš třeba dům na 2 patra a zahradu a když má dítě návštěvu, tak můžeš mít třeba dole v obýváku klid nebo zase dítě v pokoji, když se nechce návštěvy účastnit. To samé, když u Tebe přestávají tchánovci. V tom bytě 65m2 by skoro neměli ani kde přespat. Takhle v domě mohou zůstat klidně týden a každý má dost soukromí a může mít i svůj klid. Myslím, že to moc dobře chápeš.

No chápu, ale to neznamená, že byt 70m není k žití. Někdo si třeba ani návštěvy na noc zvát nechce. Myslím, že to moc dobře chápeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61023
8.9.23 14:38
@Josefuna píše:
Lidi na víc už nemají, to Tě nenapadlo :nevim:

Mně teda z toho, co tady píšeš spíš přišlo, že to ani nenapadlo tebe :mrgreen: jasně, jedna věc jsou peníze druhá věc je, že tam chci žít celej život a ne se na starý kolena stěhovat.
K předchozímu komentáři, domy, co se prodávaj v okoli jsou buď nový, protože lidi nemaj na hypotéku, nebo se rozesli a pak starý domy, protože majitelé umřeli.. Ale domů, že se majitelé na starý kolena stěhují do malyho bytu, je minimum. Ok, pro tebe je to v pohodě.. Postavit obr barak s prominutím k hov.nu a pak se xkrat stěhovat podle toho, jestli deti odešli domu, jestli budou vnoučata a nevim co všechno.. Ale třeba my jsme stavěli dum s tim, ze tady chceme být celý život, zadnej dům na klíč to není, pěkně svýma rukama, svoji zahradu, kterou jsem si vybudovala sama miluju a neumím si představit, ze bych to tady za pár let opouštěla, protože jsem já kráva postavila dům pro dvě rodiny. Takže máme úplně normální dum, do kteryho se pohodlně vejde i 5ti člená rodina, ale zároveň když se děti odstehuji, nebudu si tu připadat jen jako uklízečka nevyužitých prostor.. Vnoučata pak budou mít taky kde spát a i jejich rodiče, kdyz přijedou a to se v pohodě dá i v bytě 3+1 cca 70m² my do takovyho jezdíme ke tchyni na víkendy, jsme 4,děti uz žádný mimina a úplně na pohodu.
Ono jako k čemu každý dítě potřebuje minimálně 20m² pokojíček? Naše děti spí v jednom, tom větším, protože chtěj být spolu, v druhým menší maj hernu a az vyrostou a bude chtít být každý sám, tak si myslím, že by jim bude stačit pokojicek, kam se vejde postel a stůl, co myslíš, že pubertak bude dělat ve velkým pokoji? Hrát si na podlaze s mašinkama.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61023
8.9.23 14:41
@Josefuna píše:

V bytě 65m² ma, dítě svůj pokoj.. Tak nevím, v cem je problém. Běžně jsem si takhle s kamarádama hrála, jak u nich, tak oni u nás.
My třeba máme 2 patrová dům, ale kde by spali babičky a dedove teda nevim :mrgreen: no v obýváku, stejně jako v bytě 65m² ;) ale tohle je moje noční mura :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55993
8.9.23 14:50
@a12 píše:
Mně teda z toho, co tady píšeš spíš přišlo, že to ani nenapadlo tebe :mrgreen: jasně, jedna věc jsou peníze druhá věc je, že tam chci žít celej život a ne se na starý kolena stěhovat.
K předchozímu komentáři, domy, co se prodávaj v okoli jsou buď nový, protože lidi nemaj na hypotéku, nebo se rozesli a pak starý domy, protože majitelé umřeli.. Ale domů, že se majitelé na starý kolena stěhují do malyho bytu, je minimum. Ok, pro tebe je to v pohodě.. Postavit obr barak s prominutím k hov.nu a pak se xkrat stěhovat podle toho, jestli deti odešli domu, jestli budou vnoučata a nevim co všechno.. Ale třeba my jsme stavěli dum s tim, ze tady chceme být celý život, zadnej dům na klíč to není, pěkně svýma rukama, svoji zahradu, kterou jsem si vybudovala sama miluju a neumím si představit, ze bych to tady za pár let opouštěla, protože jsem já kráva postavila dům pro dvě rodiny. Takže máme úplně normální dum, do kteryho se pohodlně vejde i 5ti člená rodina, ale zároveň když se děti odstehuji, nebudu si tu připadat jen jako uklízečka nevyužitých prostor.. Vnoučata pak budou mít taky kde spát a i jejich rodiče, kdyz přijedou a to se v pohodě dá i v bytě 3+1 cca 70m² my do takovyho jezdíme ke tchyni na víkendy, jsme 4,děti uz žádný mimina a úplně na pohodu.
Ono jako k čemu každý dítě potřebuje minimálně 20m² pokojíček? Naše děti spí v jednom, tom větším, protože chtěj být spolu, v druhým menší maj hernu a az vyrostou a bude chtít být každý sám, tak si myslím, že by jim bude stačit pokojicek, kam se vejde postel a stůl, co myslíš, že pubertak bude dělat ve velkým pokoji? Hrát si na podlaze s mašinkama.?

Hele, já mám dům 250, ten prostor má výhody. Chápu, že každý na to nemá, ale běžne se u nás schází skauti na zahradě, dělají oheň. Může u nás přespat kdo chce. Atd. Když vše bude jak má, zůstanu tu za rok s přítelem, ale uklizeno je hned, mám tu co potřebuju a nebudu se tu cítit blbě ani tak. Momentálně má každý svůj pokoj, já pracovnu, pak máme pokoj pro hosty… pohoda. Prostor má své výhody. Plus místo k nezaplacení. les 100 metrů od dveří, cyklostezka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 15:13
@unuděná píše:
Mě právě v jiné diskuzi pobavila tím, že Prahu prohlásila za menší a chudší lokalitu, než kde sama bydlí. Ale samozřejmě neprozradila, kdeže ten palác má :P

Na Hradě, hvězda bydlí na Hradě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12501
8.9.23 15:15
@Anais Brno píše:
Na Hradě, hvězda bydlí na Hradě :mrgreen:

I jkra má 4 x více prostoru pro sebe než vy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 15:16
@Josefuna píše:

Vyrostla jsem v domě 100 + 100 M2. Never ever…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.9.23 15:19
@Josefuna píše:
I jkra má 4 x více prostoru pro sebe než vy :nevim:

Ale nám ten prostor stačí…to vážně neumíš pochopit, že ač bych si z fleku mohla koupit jakýkoli barák v Brně, tak jsem happy v malém bytě… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12501
8.9.23 15:22
@Anais Brno píše:
Ale nám ten prostor stačí…to vážně neumíš pochopit, že ač bych si z fleku mohla koupit jakýkoli barák v Brně, tak jsem happy v malém bytě… :nevim:

Jakýkoli asi ne :lol: Proto bydlíte tak, jak bydlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.23 15:30
@Josefuna píše:

Ty jsi opravdu hnusná a zakomplexovaná osoba :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 15:32
@Josefuna píše:

Proč soudis lidí, které neznáš… promiň, ale vyhadrujes se jako absolutní ubožák…
Já mám s manželem strategii k vybudování pasivních příjmů, vím, že do práce jako takové budu chodit cca pět let a pak mě bude živit, to co jsem vybudovala.
Stejně tak decku sic teď tvým pohledem dopreju pokojíček o pouhých 16m2, ale jednou zdědí víc než většina jeho vrstevníků…ani jsme chudáci a sociálně slabí žijící na úrovni komunismu…řekla bych, ať si hlavu vytahnes z jisté části těla, ale tobě bohužel nepomůže nic

• Citovat
  • Upravit
41080
8.9.23 15:38
@unuděná píše:
Mě právě v jiné diskuzi pobavila tím, že Prahu prohlásila za menší a chudší lokalitu, než kde sama bydlí. Ale samozřejmě neprozradila, kdeže ten palác má :P

ty si nepamatuješ její předchozí nicky ala pracovnice z Bruselu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
8.9.23 15:40
@unuděná píše:
Ty jsi opravdu hnusná a zakomplexovaná osoba :poblion:

vždyť je to těžká pohádkářka, už tu má několikátej nick, pokaždé nový vymyšlený životní příběh…už ani sama neví, co je pravda a co lež…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55993
8.9.23 15:40
@Anais Brno píše:
Ale nám ten prostor stačí…to vážně neumíš pochopit, že ač bych si z fleku mohla koupit jakýkoli barák v Brně, tak jsem happy v malém bytě… :nevim:

A já ti to věřím. Úplně. Každý až žije jak chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí