Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jkra píše:
Hele, já mám dům 250, ten prostor má výhody. Chápu, že každý na to nemá, ale běžne se u nás schází skauti na zahradě, dělají oheň. Může u nás přespat kdo chce. Atd. Když vše bude jak má, zůstanu tu za rok s přítelem, ale uklizeno je hned, mám tu co potřebuju a nebudu se tu cítit blbě ani tak. Momentálně má každý svůj pokoj, já pracovnu, pak máme pokoj pro hosty… pohoda. Prostor má své výhody. Plus místo k nezaplacení. les 100 metrů od dveří, cyklostezka…
Vám vyhovuje mít na zahradě skauty, mně vyhovuje soukromí
a proto nikdo nemůže říct, že se v bytě 65m² nedá žít, protože návštěvy.. To je blbost. Mně by se teda na zahradu skauti taky pohodě vešli
to nemá vliv na velikost baráku.. A aby mi nekdo v baráku prespaval taky nechci. Jde o tom, že ona tu píše, že se nedá pohodlně žít v bytě 65m²..tak ji píšu, že dá úplně v pohodě a plno lidí by ten velkej prostor nevyužila a prostě ho nepotřebuje.
@zrcadlo píše:
Ehm, za chudou se nepovažuju, ty děti máme jen dvě, nepíše se 2kk, ale 2+1. U nás konkrétně tak bydlíme. Celý byt má 50m2, ale máme to účelně zařízené, takže se dá vyspat v kuchyni, v obýváku dvoulůžko, v dětském pokoji vysoké postele s rozkládacím křeslem pod nimi. V chodbě křeslo, na balkóně taky, v koupelně vana. Když chceme, každý člen domácnosti si zaleze do jiné části bytu, přestože velikostně je celý byt jako někoho obývák s kuchyní. Bydlíme kousek od školy, od doktora, od obchodu, od nádraží, poslední patro, výhled do družinové zahrady, takze večer, o víkendech a o prázdninách naprosté ticho a soukromí, jsme třetí patro ze tří, nad námi nikdo. Byt je zateplený, náklady na energie minimální. Máme k tomu chalupu, kde bychom mohli opravit nebo postavit nový dům, ale museli bychom dojíždět, a ten komfort, že si děti už pomalu všude dojdou pěšky, je k nezaplacení. Znám podobné rodiny další dvě z Prahy - mají jen 2+1 s dětmi, ale ušetří několik hodin denně oproti těm, kteří se stěhovali do domu za Prahu. Na víkendy vyjíždějí většinou pryč. Obě rodiny měsíční příjem 100tis.+
No podle Josefíny jsbe sociálně slabí
to víš, kdo nemá barák, jako by nebyl…a to ještě na sebe prasknu, že nemáme auto, to už jí praskne cévka ![]()
@PETRAKIM píše:
Kdo si buduje pasivní příjmy tak ví, že v momentě, kdy nebude muset pracovat, bude dělat to, co zrovna chce. je to svoboda. Ale většina lidí je mentálně nastavena tak, že potřebuje práci a program, protože neumí žít tak, že práce není. Asi i váš případ, když si neumíte představit, co dělat za dlouhých večerů v zimě. Já pracuji jen 2-3h za den, někdy ani to ne. Neumím si představit, že bouchám robotu 8-17 po-pá. Ono mít možnost rozhodnout se, co dnes budu dělat, není pro každého, každý na to není mentálně nastavený.
Bez práce bych mohla žít od jara do léta, ale jinak člověk chce být společnosti trochu prospěšný a užitečný a ne život jen tak promrhat. A na aktivní život s pasivním příjmem je třeba pasivní příjem nad 50 tis. Kč měsíčně.
@Keyllah píše:
vždyť je to těžká pohádkářka, už tu má několikátej nick, pokaždé nový vymyšlený životní příběh…už ani sama neví, co je pravda a co lež…
Jee to zní jak jedna z dávný doby, jsme ji měli ve skupině k nějakýmu seriálu.. No to byl materiál.. Ale jako trvalo sakra dlouho, než jsme ji prokoukli
fakt to měla propracovaný
![]()
@Anais Brno píše:
Ale nám ten prostor stačí…to vážně neumíš pochopit, že ač bych si z fleku mohla koupit jakýkoli barák v Brně, tak jsem happy v malém bytě…
Vždyť jo, mám kolegyni, její manžel je, spolumajitel stavební firmy, její syn tam dělá nějaký zednický práce, maj pozemek a on měl možnost tam postavit a dalo by se říct za hubičku, zvlášť tenkrát, ale oni prostě barák nechtěli ani náhodou a radši si koupili byt ![]()
@Josefuna píše:
Bez práce bych mohla žít od jara do léta, ale jinak člověk chce být společnosti trochu prospěšný a užitečný a ne život jen tak promrhat. A na aktivní život s pasivním příjmem je třeba pasivní příjem nad 50 tis. Kč měsíčně.
No a…ty si jen takový život nedokážeš představit, protože je to pro tebe nereálné…ono tu zimu můžeš prožít třeba někde, kde je tepleji, milovníci zimních sportů klidně někde na horách…to je ta svoboda víš…ne někde hákovat celý život a být omezený příjmem že Zaměstnaní a x dny dovolené za rok…
A představ si, že jsou lidi, kteří takto žijí a jsou spokojení… můžeš se věnovat dobrovolnictví…
Co přinášís společnosti, že makáš pro firmu někoho jiného???
@Josefuna píše:
Netrápím se vůbec, do tak ošklivého průmyslového města bych nikdy nešla.
Ale já bych věděla o jednom místě kam bys jit mohla.. ![]()
Co se tady handrkujete? Ať si každý žije, jak chce. Jak mu vyhovuje. Každému vyhovuje něco jiného.
Mi by třeba vadilo žít v bytě a v především v malém bytě. Nemám ráda malý a uzavřený prostor. Teď tady byla diskuse, že sousedovi vadil pes na společném dvoře u bytovky. Nechtěla bych takové omezovaní. Nejsem ochotná to trpět. Byt bych snesla pouze s předzahrádkou velikou. Takový byt má cenu nového domu. Je mi jedno, kdo tak žije. Pokud nebude nutit, že tak musím taky žít. Každý podle svého. Sestra to vydržela v novém bytě několik let. Už se stěhují. A půjde jim tam nájemník. Málem se rozvedli, protože je život v bytě začal vyloženě štvát. Někdo zas nesnese život v domě. Důležité je najít si, co jemu vyhovuje.
@Anais Brno píše:
Jojo tak nějak. A v dobrém závidím![]()
těch pár hodin denně práce…
A věřím, že jednou se taky dočkáme
Jo, mít možnost pracovat podle sebe je fajn, kort u malých deti. Ale ty pasivní příjmy nejsou u nás super, u vás budou určitě vyssdi, takže pracovat musím (OSVČ, IT obor).
@zrcadlo píše:
Ehm, za chudou se nepovažuju, ty děti máme jen dvě, nepíše se 2kk, ale 2+1. U nás konkrétně tak bydlíme. Celý byt má 50m2, ale máme to účelně zařízené, takže se dá vyspat v kuchyni, v obýváku dvoulůžko, v dětském pokoji vysoké postele s rozkládacím křeslem pod nimi. V chodbě křeslo, na balkóně taky, v koupelně vana. Když chceme, každý člen domácnosti si zaleze do jiné části bytu, přestože velikostně je celý byt jako někoho obývák s kuchyní. Bydlíme kousek od školy, od doktora, od obchodu, od nádraží, poslední patro, výhled do družinové zahrady, takze večer, o víkendech a o prázdninách naprosté ticho a soukromí, jsme třetí patro ze tří, nad námi nikdo. Byt je zateplený, náklady na energie minimální. Máme k tomu chalupu, kde bychom mohli opravit nebo postavit nový dům, ale museli bychom dojíždět, a ten komfort, že si děti už pomalu všude dojdou pěšky, je k nezaplacení. Znám podobné rodiny další dvě z Prahy - mají jen 2+1 s dětmi, ale ušetří několik hodin denně oproti těm, kteří se stěhovali do domu za Prahu. Na víkendy vyjíždějí většinou pryč. Obě rodiny měsíční příjem 100tis.+
55m2 pronajímáme bezdětnému páru a fakt si nedovedu představit, že bychom tam měli bydlet ve 2, natož ve 4. Dobrovolně tak fakt bydlí málokdo, spíš je to finanční nutnost.
@Anais Brno píše:
Jojo tak nějak. A v dobrém závidím![]()
těch pár hodin denně práce…
A věřím, že jednou se taky dočkáme
Já bych se třeba zabavila, ale vidím třeba, že ostatní lidi volno nemají a když vidí, že někdo už nepracuje, tak se na něj dívají shora, že je to lempl a moc se s ním nedruží. Takže budeš patrně trochu sociálně izolovaná. Mně by se líbilo nepracoval a trávit volno s přáteli, obnovit třeba kontakty že SŠ apod., jenže ty lidi mít volno a čas na Tebe nebudou, takže budeš sama.
Příspěvek upraven 08.09.23 v 18:09
@Anais Brno píše:
No a…ty si jen takový život nedokážeš představit, protože je to pro tebe nereálné…ono tu zimu můžeš prožít třeba někde, kde je tepleji, milovníci zimních sportů klidně někde na horách…to je ta svoboda víš…ne někde hákovat celý život a být omezený příjmem že Zaměstnaní a x dny dovolené za rok…
A představ si, že jsou lidi, kteří takto žijí a jsou spokojení… můžeš se věnovat dobrovolnictví…
Co přinášís společnosti, že makáš pro firmu někoho jiného???
No vždyť říkám, že si to dokážu představit, ale se samostatně výdělečně činným dítětem a pasivním příjmem kolem 70 tis. Kč. S 50 tis. Kč je to jen na přežití, protože musíš dělat nějaké rezervy na opravy v bytech. A pokud máš dítě školou povinné, tak těžko budeš trávit čas někde na cestách, stejně budeš muset být v ČR. A navíc, když už člověk nebude v práci a bude více doma, tak oceníme spíš dům se zahradou, případně i s bazénem než byt 65m2.
Já o tom, že bychom jednou žili z pasivních příjmů, také přemýšlím, ale na takový pohodlný život bys musela mít těch bytů k pronájmu aspoň 6. Jinak je to nereálné. Sice nebudeš pracovat, ale budeš muset žít velmi skromně a vesměs budeš akorát doma a sledovat akce v obchodě. A stačí nějaká změna v daních z nemovitostí, různé regulace, po kterých nemajetní volají, a máš po plánech.
Příspěvek upraven 08.09.23 v 18:10
@Josefuna píše:
Já bych se třeba zabavila, ale vidím třeba, že ostatní lidi volno nemají a když vidí, že někdo už nepracuje, tak se na něj dívají shora, že je to lempl a moc se s ním nedruží. Takže budeš patrne trochu sociálně izolovaná. Mně by se líbilo nepracoval a trávit volno s přáteli, obnovit třeba kontakty že SŠ apod., jenže ty lidi mít volno a čas na Tebe nebudou, takže budeš sama.
To jsou bláboly.. Ja třeba nevyhledavam společnost vůbec, tohle by bylo to nejmenší, co ny mi vadilo. To volno je důvod proč mě štve, že se nejspíš nedoziju důchodu, nebo nebudu v takový síle, abych si to volno užila. Představa, že jsem v 55 v plny sile v důchodu, max naka brigádka, to je bomba
máme a mužem spoustu plánu, extra finančně náročný to ani být nemusí, ale čas máme jen o víkendu a když chceme něco bez dětí, tak ještě jen když máme hlídání, dovolenou musíme všechnu vycerpat na prázdniny dětí. Teď třeba MS v atletice v Budapešti, to jsme měli v plánu, ale prostě museli bysme si nakej den vzít oba volno, plus ještě zajistit hlídání dětí.. Děti by tohle nebavilo a mít neomezený volno tak takových akcí, co bych chtěla navštívit by bylo..
@a12 píše:
To jsou bláboly.. Ja třeba nevyhledavam společnost vůbec, tohle by bylo to nejmenší, co ny mi vadilo. To volno je důvod proč mě štve, že se nejspíš nedoziju důchodu, nebo nebudu v takový síle, abych si to volno užila. Představa, že jsem v 55 v plny sile v důchodu, max naka brigádka, to je bombamáme a mužem spoustu plánu, extra finančně náročný to ani být nemusí, ale čas máme jen o víkendu a když chceme něco bez dětí, tak ještě jen když máme hlídání, dovolenou musíme všechnu vycerpat na prázdniny dětí. Teď třeba MS v atletice v Budapešti, to jsme měli v plánu, ale prostě museli bysme si nakej den vzít oba volno, plus ještě zajistit hlídání dětí.. Děti by tohle nebavilo a mít neomezený volno tak takových akcí, co bych chtěla navštívit by bylo..
Tak ano, od 55 si to už taky dovedu představit. V ČR je opravdu trend takový, že pokud nepracuješ, i když nebere žádné dávky, tak na Tebe lidi pohlíží jako na přízivníka, protože dle nich neplatíš sociální nebo ani daně (výnosy z bytů by se v závislosti na výšce a odpisech nemusely třeba dařit vůbec). Kolikrát jsem slyšela lidi stěžovat si na svou práci, ale zároveň tvrdili, že jen tak doma by neseděli, že to musí být člověk z té nečinnosti utrápený a že je to smutný život. Ostatně i moje matka mi řekla, že jí bylo lépe do 70 v práci, že teď není v důchodu spokojená. Lidi si pak připadají osamocení a nepotřební. Hodně lidí má práci i jako jednu z možností socializace.
@Josefuna píše:
Já bych se třeba zabavila, ale vidím třeba, že ostatní lidi volno nemají a když vidí, že někdo už nepracuje, tak se na něj dívají shora, že je to lempl a moc se s ním nedruží. Takže budeš patrně trochu sociálně izolovaná. Mně by se líbilo nepracoval a trávit volno s přáteli, obnovit třeba kontakty že SŠ apod., jenže ty lidi mít volno a čas na Tebe nebudou, takže budeš sama.Příspěvek upraven 08.09.23 v 18:09
Josefuno:).