Hypotéka - šli byste do toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56037
8.9.23 18:22
@Anais Brno píše:
Podle sebe soudím tebe…je mi 44… koníčku mám dost na to, abych nemusela sedět zavřená, tak jak popisujes ty… :nevim: ale ty prostě žiješ ve své bublině…
Live your dreams..

Přesně. Já se zábavim denně, těším se, až budu chodit cvičit 2 xdenne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 18:22
@Josefuna píše:
No vždyť říkám, že si to dokážu představit, ale se samostatně výdělečně činným dítětem a pasivním příjmem kolem 70 tis. Kč. S 50 tis. Kč je to jen na přežití, protože musíš dělat nějaké rezervy na opravy v bytech. A pokud máš dítě školou povinné, tak těžko budeš trávit čas někde na cestách, stejně budeš muset být v ČR. A navíc, když už člověk nebude v práci a bude více doma, tak oceníme spíš dům se zahradou, případně i s bazénem než byt 65m2.
Já o tom, že bychom jednou žili z pasivních příjmů, také přemýšlím, ale na takový pohodlný život bys musela mít těch bytů k pronájmu aspoň 6. Jinak je to nereálné. Sice nebudeš pracovat, ale budeš muset žít velmi skromně a vesměs budeš akorát doma a sledovat akce v obchodě. A stačí nějaká změna v daních z nemovitostí, různé regulace, po kterých nemajetní volají, a máš po plánech.Příspěvek upraven 08.09.23 v 18:10

Děvče děvče, ano žiju v social bubble, kde vetsina mých přátel míří k. podobnemu cíli jako já, nebo už v roli rentiéra je… smutný příběh já vím…
A to co si o mě myslí ostatní, je mi upřímně u paty…
Jo pravda, že když jsem ve dvaceti kupovala svůj první byt, tak by mě nikdy nenapadlo, že za dvacet let budu úplně někde jinde… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12501
8.9.23 18:23
@jkra píše:
Josefuno:).

Vždyť to tak je. Pokud ten pasivní příjem pro rodinu není aspoň 70 tisíc, tak by bylo lepší chodit do práce než být doma a sockovat. Ale asi to odpovídá jejich životnímu stylu, když jsou dobrovolně v 65m2.
Nebo možná myslela, že manžel bude pracovat dál a k tomu budou mít třeba 50 tisíc z nájmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 18:25
@jkra píše:
Přesně. Já se zábavim denně, těším se, až budu chodit cvičit 2 xdenne.

No dobře, půjdeš cvičit 2× denně, a co dál? Já se zabavit od jara do podzimu, ale od listopadu do března se moc venku být nedá. A abych jela do teplých krajů nebo častěji na hory, nesměla bych mít děti školou povinné. Takže lepší ještě vydělávat, aby byl vyšší důchod a přestat kolem 55, 58.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 18:28
@Anais Brno píše:
Děvče děvče, ano žiju v social bubble, kde vetsina mých přátel míří k. podobnemu cíli jako já, nebo už v roli rentiéra je… smutný příběh já vím…
Jo pravda, že když jsem ve dvaceti kupovala svůj první byt, tak by mě nikdy nenapadlo, že za dvacet let budu úplně někde jinde… :mrgreen:

A s jakým pasivním příjmem si to rentiérství představuješ, pokud se mohu zeptat? Myslím na rodinu. Ať máme aspoň nějakou představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 18:28
@Josefuna píše:
Vždyť to tak je. Pokud ten pasivní příjem pro rodinu není aspoň 70 tisíc, tak by bylo lepší chodit do práce než být doma a sockovat. Ale asi to odpovídá jejich životnímu stylu, když jsou dobrovolně v 65m2.
Nebo možná myslela, že manžel bude pracovat dál a k tomu budou mít třeba 50 tisíc z nájmů.

Evidentně ti vrtá hlavou, že to někdo umí, vytvořit si pasivní příjem v takové výši, aby byl happy. Jojo, prvotní plán bylo vybudovat pasivní příjem manželovi, kvůli jeho zdravotnímu stavu a jaksi se nám to bohudík zvrtlo…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.9.23 18:29
@Josefuna píše:
A s jakým pasivním příjmem si to rentiérství představuješ, pokud se mohu zeptat? Myslím na rodinu. Ať máme aspoň nějakou představu.

Promiň, ale až do takových detailů nepůjdu… počítat umím

• Citovat
  • Upravit
12501
8.9.23 18:30
@Anais Brno píše:
Jo pravda, že když jsem ve dvaceti kupovala svůj první byt, tak by mě nikdy nenapadlo, že za dvacet let budu úplně někde jinde… :mrgreen:

V mé sociální bublině jsou zase lidi, kteří teď mají vysoké platy a rozhodně se jich nechtějí vzdávat, aby pak seděli doma, omezovali se a ještě si krátili budoucí důchod. A to taky mají nějaký ten byt na pronájem, ale nemají jich tolik, aby se jim po ukončení práce nesnížila životní úroveň.

Příspěvek upraven 08.09.23 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 18:33
@Anais Brno píše:
Evidentně ti vrtá hlavou, že to někdo umí, vytvořit si pasivní příjem v takové výši, aby byl happy. Jojo, prvotní plán bylo vybudovat pasivní příjem manželovi, kvůli jeho zdravotnímu stavu a jaksi se nám to bohudík zvrtlo…

My pasivní příjmy máme a rodina by z toho vyžila, ale nebylo by to na nějaké cestování, nové auto apod. Pro mě je jistota od 70 tis. Kč čistého, jinak bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 18:35
@Anais Brno píše:
Promiň, ale až do takových detailů nepůjdu… počítat umím

I když vám by asi stačilo i 30 tis. Kč, když jsem tu četla o vašem životním stylu, který je pro mnohé spíše přežívání a moc se neliší od života v komunismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 18:38
@Josefuna píše:

Hele my vyzijeme s 60 000 úplně v pohodě, včetně dovolených atd. a to máme hypotéku, nemuset platit bydlení, žijeme si jako kralove :mrgreen: je mi jasný, že ty budeš rozporovat, protože na emiminu k přežití těch 60 musí mít oba, ale my si žijeme dobře uz těch a mít ještě o hypotéku vic, tak to si fakt můžeme klidně užívat ;)

• Citovat
  • Upravit
56037
8.9.23 19:44
@Josefuna píše:
No dobře, půjdeš cvičit 2× denně, a co dál? Já se zabavit od jara do podzimu, ale od listopadu do března se moc venku být nedá. A abych jela do teplých krajů nebo častěji na hory, nesměla bych mít děti školou povinné. Takže lepší ještě vydělávat, aby byl vyšší důchod a přestat kolem 55, 58.

Co dál. Sauna, plavání, les, knížky. Ideál. I v zimě chodím ven na déle než 20minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.23 19:58
@Josefuna píše:

Co je tobě po tom? Už to přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
8.9.23 20:12
@Josefuna píše:
V mé sociální bublině jsou zase lidi, kteří teď mají vysoké platy a rozhodně se jich nechtějí vzdávat, aby pak seděli doma, omezovali se a ještě si krátili budoucí důchod. A to taky mají nějaký ten byt na pronájem, ale nemají jich tolik, aby se jim po ukončení práce nesnížila životní úroveň.Příspěvek upraven 08.09.23 v 18:34

Také nesdílím sen o tom, že nebudu muset nic dělat. V mojí sociální bublině je naopak dost lidí, co mají pasivní příjem a přitom dál pracují a podnikají, ačkoliv už mají peněz dostatek. Pasivní příjem jim dává větší jistotu a větší možnosti, díky čemuž se můžou realizovat a můžou pracovat na věcech, které dávají větší smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 20:46
@miri_z píše:
Také nesdílím sen o tom, že nebudu muset nic dělat. V mojí sociální bublině je naopak dost lidí, co mají pasivní příjem a přitom dál pracují a podnikají, ačkoliv už mají peněz dostatek. Pasivní příjem jim dává větší jistotu a větší možnosti, díky čemuž se můžou realizovat a můžou pracovat na věcech, které dávají větší smysl.

Také můžeš dopřát dítěti lepší vzdělání, různé jazykové kurzy v zahraničí, vysokoškolské studium v zahraničí. Podle mě je lepší pracovat spoň do doby, než děti vystudují VŠ. Já ten pasivní příjem beru spíš jako jistotu, kdyby někdo vážně onemocněl, něco se stalo apod. nebo prostě na přilepšení, že si člověk může více dopřát a nemusí tolik šetřit. Navíc, pokud by děti dostaly každý byt, tak je ten pasivní příjem hned o 2 nájmy nižší, což může být klidně přes 30 tis. Kč, a to už člověk pocítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí