Hypotéka - šli byste do toho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12501
8.9.23 15:41
@unuděná píše:
Ty jsi opravdu hnusná a zakomplexovaná osoba :poblion:

A on si snad někdo může koupit jakýkoli dům v Brně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
8.9.23 15:41
@Anais Brno píše:
Proč soudis lidí, které neznáš… promiň, ale vyhadrujes se jako absolutní ubožák…
Já mám s manželem strategii k vybudování pasivních příjmů, vím, že do práce jako takové budu chodit cca pět let a pak mě bude živit, to co jsem vybudovala.
Stejně tak decku sic teď tvým pohledem dopreju pokojíček o pouhých 16m2, ale jednou zdědí víc než většina jeho vrstevníků…ani jsme chudáci a sociálně slabí žijící na úrovni komunismu…řekla bych, ať si hlavu vytahnes z jisté části těla, ale tobě bohužel nepomůže nic

16 m dobrých. Pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 15:45
@Anais Brno píše:
Proč soudis lidí, které neznáš… promiň, ale vyhadrujes se jako absolutní ubožák…
Já mám s manželem strategii k vybudování pasivních příjmů, vím, že do práce jako takové budu chodit cca pět let a pak mě bude živit, to co jsem vybudovala.
Stejně tak decku sic teď tvým pohledem dopreju pokojíček o pouhých 16m2, ale jednou zdědí víc než většina jeho vrstevníků…ani jsme chudáci a sociálně slabí žijící na úrovni komunismu…řekla bych, ať si hlavu vytahnes z jisté části těla, ale tobě bohužel nepomůže nic

A kolik Ti je let, že budeš pracovat jen 5 let? Já nevím, ale většina lidí nechce třeba od 45 let jen tak sedět doma bez práce. A na nějaké větší užívání by ten pasivní příjem musel být tak nad 70 tisíc Kč. Jinak sice člověk nebude pracovat, ale stejně bude akorát sedět doma. Hlavně zima je otravná. A ještě takhle sedět v 65m2. To bych raději pracovala dál než takhle škudlila a uskromňovala se. A že syn jednou toho tolik zdědí…Naši taky zdědí, ale rozhodně ne za cenu omezování se na 65m2 a celoživotním omezování se. To by mi za to fakt nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.9.23 15:46
@Josefuna píše:
Jakýkoli asi ne :lol: Proto bydlíte tak, jak bydlíte.

Kamarád má IT firmu, 70 zaměstnanců a taky bydlí v 2+1 v brne se ženou a 3 pubertaky. Ale má koupené pozemky. A nemá potřebu kupovat dům, byť má peněz na koupi kdoví kolika domu. Ono to není o tom, že majetní/finančně svobodní lidé potřebují nutne baraky o kdovijake velikosti. Tu potřebu vídám spíš u zaměstnanců.
Kdysi jsem slyšela větu od nějakého podnikatele, že nejlepší zaměstnanec je ten s hypotékou a dětmi na krku, bez pasivního příjmu. Ten o práci přijít opravdu nechce. Do této skupiny lidí možná spadne i zakladatelka diskuze, tedy mám takový dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 15:46
@jkra píše:
A já ti to věřím. Úplně. Každý až žije jak chce…
Že jo, Ty zase v takové díře na okraji větší díry.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
8.9.23 15:47
@Josefuna píše:
A on si snad někdo může koupit jakýkoli dům v Brně? :mrgreen:

Ježíši, věřím, že mají na větší. Jsou lidé, co nepotřebují prostor. Však co. Každý žije, jak chce. Ideál. Navíc dynamika rodiny se mění. Já nikdy nechtěla do Prahy a teď tam koupím byt, abych tam mohla přespat a za rok, jestli budou oba z domu, mám v merku brigádu v Praze po práci, co by mě strašně bavila…

Příspěvek upraven 08.09.23 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
8.9.23 15:48
@Josefuna píše: Že jo, Ty zase v takové díře na okraji větší díry.

Nežiju v díře. Domy se v naší ulici prodávají za 15 mega…I teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 15:49
@PETRAKIM píše:
Kamarád má IT firmu, 70 zaměstnanců a taky bydlí v 2+1 v brne se ženou a 3 pubertaky. Ale má koupené pozemky. A nemá potřebu kupovat dům, byť má peněz na koupi kdoví kolika domu. Ono to není o tom, že majetní/finančně svobodní lidé potřebují nutne baraky o kdovijake velikosti. Tu potřebu vídám spíš u zaměstnanců.
Kdysi jsem slyšela větu od nějakého podnikatele, že nejlepší zaměstnanec je ten s hypotékou a dětmi na krku, bez pasivního příjmu. Ten o práci přijít opravdu nechce. Do této skupiny lidí možná spadne i zakladatelka diskuze, tedy mám takový dojem.

No tak to je fakt dobrá pohádka. 5 lidí v 2+kk, kde ani rodiče nemají vlastní ložnici a spí v obýváku na rozkládacím gauči a 3 děcka v jednom pokoji. :D Takhle už nebydlí ani chudí, natož majitelé firmy se 70 zaměstnanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 15:50
@jkra píše:
Nežiju v díře. Domy se v naší ulici prodávají za 15 mega…I teď…

No tak já vím, kde bydlíš a fakt to není zrovna hezké město, kde by člověk chtěl bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55972
8.9.23 15:52
@Josefuna píše:
No tak já vím, kde bydlíš a fakt to není zrovna hezké město, kde by člověk chtěl bydlet.

No a to se pleteš. Ale tak co, ty tu nezijes… tak se tím netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
8.9.23 15:55
@jkra píše:
No a to se pleteš. Ale tak co, ty tu nezijes… tak se tím netrap.

Netrápím se vůbec, do tak ošklivého průmyslového města bych nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
8.9.23 15:56
@Josefuna píše:
A kolik Ti je let, že budeš pracovat jen 5 let? Já nevím, ale většina lidí nechce třeba od 45 let jen tak sedět doma bez práce. A na nějaké větší užívání by ten pasivní příjem musel být tak nad 70 tisíc Kč. Jinak sice člověk nebude pracovat, ale stejně bude akorát sedět doma. Hlavně zima je otravná. A ještě takhle sedět v 65m2. To bych raději pracovala dál než takhle škudlila a uskromňovala se. A že syn jednou toho tolik zdědí…Naši taky zdědí, ale rozhodně ne za cenu omezování se na 65m2 a celoživotním omezování se. To by mi za to fakt nestálo.

Kdo si buduje pasivní příjmy tak ví, že v momentě, kdy nebude muset pracovat, bude dělat to, co zrovna chce. je to svoboda. Ale většina lidí je mentálně nastavena tak, že potřebuje práci a program, protože neumí žít tak, že práce není. Asi i váš případ, když si neumíte představit, co dělat za dlouhých večerů v zimě. Já pracuji jen 2-3h za den, někdy ani to ne. Neumím si představit, že bouchám robotu 8-17 po-pá. Ono mít možnost rozhodnout se, co dnes budu dělat, není pro každého, každý na to není mentálně nastavený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16098
8.9.23 16:05
@Josefuna píše:
No tak to je fakt dobrá pohádka. 5 lidí v 2+kk, kde ani rodiče nemají vlastní ložnici a spí v obýváku na rozkládacím gauči a 3 děcka v jednom pokoji. :D Takhle už nebydlí ani chudí, natož majitelé firmy se 70 zaměstnanci.

Ehm, za chudou se nepovažuju, ty děti máme jen dvě, nepíše se 2kk, ale 2+1. U nás konkrétně tak bydlíme. Celý byt má 50m2, ale máme to účelně zařízené, takže se dá vyspat v kuchyni, v obýváku dvoulůžko, v dětském pokoji vysoké postele s rozkládacím křeslem pod nimi. V chodbě křeslo, na balkóně taky, v koupelně vana. Když chceme, každý člen domácnosti si zaleze do jiné části bytu, přestože velikostně je celý byt jako někoho obývák s kuchyní. Bydlíme kousek od školy, od doktora, od obchodu, od nádraží, poslední patro, výhled do družinové zahrady, takze večer, o víkendech a o prázdninách naprosté ticho a soukromí, jsme třetí patro ze tří, nad námi nikdo. Byt je zateplený, náklady na energie minimální. Máme k tomu chalupu, kde bychom mohli opravit nebo postavit nový dům, ale museli bychom dojíždět, a ten komfort, že si děti už pomalu všude dojdou pěšky, je k nezaplacení. Znám podobné rodiny další dvě z Prahy - mají jen 2+1 s dětmi, ale ušetří několik hodin denně oproti těm, kteří se stěhovali do domu za Prahu. Na víkendy vyjíždějí většinou pryč. Obě rodiny měsíční příjem 100tis.+ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
8.9.23 16:11
@Josefuna píše:

Podle sebe soudím tebe…je mi 44… koníčku mám dost na to, abych nemusela sedět zavřená, tak jak popisujes ty… :nevim: ale ty prostě žiješ ve své bublině…
Live your dreams..

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.9.23 16:13
@PETRAKIM píše:
Kdo si buduje pasivní příjmy tak ví, že v momentě, kdy nebude muset pracovat, bude dělat to, co zrovna chce. je to svoboda. Ale většina lidí je mentálně nastavena tak, že potřebuje práci a program, protože neumí žít tak, že práce není. Asi i váš případ, když si neumíte představit, co dělat za dlouhých večerů v zimě. Já pracuji jen 2-3h za den, někdy ani to ne. Neumím si představit, že bouchám robotu 8-17 po-pá. Ono mít možnost rozhodnout se, co dnes budu dělat, není pro každého, každý na to není mentálně nastavený.

Jojo tak nějak. A v dobrém závidím :srdce: ;) těch pár hodin denně práce…
A věřím, že jednou se taky dočkáme ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí