Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Josefuna píše:
Tak každého věc, i tak to lze dělat. Někdo má třeba dům a ještě k tomu ty byty na pronájem…Já bych se nechtěla takhle obětovat a žít na 65m2 s tím, že mám byty na pronájem, které mi vydělávají. Beru peníze i k tomu, aby mi umožnili žít komfortně a 65m2 to pro mě není. To je už fakt minimum jak sociální bydlení.
A ty teda, pro zajímavost, máš jaké bydlení pro kolik lidí?
Vy máte takové slušné příjmy, žádné děti a nemáte nic ušetřeno? Abyste si nemuseli brát tak vysokou hypotéku?
@Da12 píše:
Vy máte takové slušné příjmy, žádné děti a nemáte nic ušetřeno? Abyste si nemuseli brát tak vysokou hypotéku?
Vzdyt maj nasetreno..
@Sedmnactnulajedna píše:
To je pro diskuzi jedno. Jen píši, že pokud člověk peníze má, tak se málokdo dobrovolně bude mačkat v bytě 65m2, to už je na dnešní dobu fakt extrém. Kdo z mých známých mohl, tak si koupil dům, což je většina, a v takto malých bytech bydlí jen ti, co si nemohou větší dovolit a nijak nadšení z toho nejsou. Protože prostě je to malé a do takového bytu 65m2 si děti ani nemohou zvát návštěvy, aniž by to omezilo ostatní v rodině, protože se tam není moc před návštěvou ani kde schovat. Navíc v těchto bytech bývají strašně malé koupelny a jen jedno wc.
@Josefuna píše:
Tak každého věc, i tak to lze dělat. Někdo má třeba dům a ještě k tomu ty byty na pronájem…Já bych se nechtěla takhle obětovat a žít na 65m2 s tím, že mám byty na pronájem, které mi vydělávají. Beru peníze i k tomu, aby mi umožnili žít komfortně a 65m2 to pro mě není. To je už fakt minimum jak sociální bydlení.
To víš, jsme taková sociálně slabá rodina ![]()
@DandátkoP píše:
Vzdyt maj nasetreno..
No moc našetřeno při těch příjmech právě nemají.
@Anais Brno píše:
To víš, jsme taková sociálně slabá rodina
Mně je to jedno, jste asi výjimka, že tak dobrovolně žijete. Mně by to bylo líto i kvůli tomu dítěti, že musí žít na tak malém prostoru.
@Josefuna píše:
Precti si otazku a na to je ma odpoved. Mega a pul snad neni “nic nasetreno”.
Navic nevis, za co maj vydaje dalsi. My mame taky vysoky platy a behem 3 let jsme nastrkali do ivf vic jak pul mice.
@Josefuna píše:
To je pro diskuzi jedno. Jen píši, že pokud člověk peníze má, tak se málokdo dobrovolně bude mačkat v bytě 65m2, to už je na dnešní dobu fakt extrém. Kdo z mých známých mohl, tak si koupil dům, což je většina, a v takto malých bytech bydlí jen ti, co si nemohou větší dovolit a nijak nadšení z toho nejsou. Protože prostě je to malé a do takového bytu 65m2 si děti ani nemohou zvát návštěvy, aniž by to omezilo ostatní v rodině, protože se tam není moc před návštěvou ani kde schovat. Navíc v těchto bytech bývají strašně malé koupelny a jen jedno wc.
Ty si zveš běžně domů návštěvy, před kterýma se jiní členové rodiny schovávají?
![]()
Jako představa, že za 10 let zůstanu sama s chlapem v šestipokojovém bytě jen proto, že se mé děti v pubertě nechtěly bavit s vlastní babičkou a chtěly si každý zalézt do svého 30 metrového pokojíčku je vážně úsměvná. Ale tak pro někoho je komfort alespoň 50m2 na osobu, pro jiného plýtvání. Fakt nemyslím, že bydlíš z poloviny tak, jak tu líčíš ![]()
A mimochodem, v mém okolí naopak lidé cíleně koupili raději byty, aby nebyly vázaní na barák (na kterém je pořád co dělat) a mohli raději s dětmi o víkendech cestovat, pořídit si chatu atd. Ale já jsem zapomněla, že Praha je mnohem chudší a menší město, než ve kterém žiješ ty ![]()
Příspěvek upraven 08.09.23 v 13:02
@Josefuna píše:
Víš, kolik jim je a jak dlouho pracují, když už teda máš pocit, že 1,5mio je „málo našetřeno“?
@Sedmnactnulajedna píše:
Zrovna jsem se na to chtěla zeptat.
podle mě garsonku a tady v podstatě píše o tom, co by chtěla, ne co má ![]()
@a12 píše:
Zrovna jsem se na to chtěla zeptat.podle mě garsonku a tady v podstatě píše o tom, co by chtěla, ne co má
Mě právě v jiné diskuzi pobavila tím, že Prahu prohlásila za menší a chudší lokalitu, než kde sama bydlí. Ale samozřejmě neprozradila, kdeže ten palác má ![]()
@Josefuna píše:
To je zajímavý, že tady u nas se staví doma, nízký se zastavěnou plochou 90 m².. Naopak mi přijde, že lidi dostávaj rozum a nestaví přehnaně obrovský baráky. Nicméně mně tyhle domy malý přijdou, protože v domě je prostě potřeba víc úložnýho prostoru. Spíš to píšu proto, že není pravda, že by se měla nějak zvyšovat životní úroveň tim, ze bydlíme na větším prostoru. Naopak, doma se staví o dost menší a tady u nas i pár bytovek a vyloženě velkej byt žádnej, spíš menší i 3kk je velký.. Protože o to zájem není.
@unuděná píše:
Ty si zveš běžně domů návštěvy, před kterýma se jiní členové rodiny schovávají?![]()
Jako představa, že za 10 let zůstanu sama s chlapem v šestipokojovém bytě jen proto, že se mé děti v pubertě nechtěly bavit s vlastní babičkou a chtěly si každý zalézt do svého 30 metrového pokojíčku je vážně úsměvná. Ale tak pro někoho je komfort alespoň 50m2 na osobu, pro jiného plýtvání. Fakt nemyslím, že bydlíš z poloviny tak, jak tu líčíš
A mimochodem, v mém okolí naopak lidé cíleně koupili raději byty, aby nebyly vázaní na barák (na kterém je pořád co dělat) a mohli raději s dětmi o víkendech cestovat, pořídit si chatu atd. Ale já jsem zapomněla, že Praha je mnohem chudší a menší město, než ve kterém žiješ tyPříspěvek upraven 08.09.23 v 13:02
Tak někdo zvládne mít dům i cestovat, není to vždy buď anebo. Nemám pocit, že by lidi byli o víkendech vázáni domem. Oni také nemusí na víkendy třeba nikam pryč, protože nejsou zavření v pidibytě, kde do sebe narážejí a vyjít mohou tak na balkon.
Navíc vychazíš že staré mentality, že člověk se někam nastěhuje a tam musí i zemřít. Lidi snad mohou měnit bydlení podle své životní situace, ne? Přece si ve 30 neřeknu, že si koupíme byt 65m2, i když máme na větší, jen kvůli tomu, že od 50 nebo 60 v něm budeme sami
Ten dům nebo velký byt není povinnost mít do smrti. Vždyť jinak by se žádné jiné domy a byty ani neprodávaly.
@a12 píše:
To je zajímavý, že tady u nas se staví doma, nízký se zastavěnou plochou 90 m².. Naopak mi přijde, že lidi dostávaj rozum a nestaví přehnaně obrovský baráky. Nicméně mně tyhle domy malý přijdou, protože v domě je prostě potřeba víc úložnýho prostoru. Spíš to píšu proto, že není pravda, že by se měla nějak zvyšovat životní úroveň tim, ze bydlíme na větším prostoru. Naopak, doma se staví o dost menší a tady u nas i pár bytovek a vyloženě velkej byt žádnej, spíš menší i 3kk je velký.. Protože o to zájem není.
Lidi na víc už nemají, to Tě nenapadlo ![]()