Hypotéka splácená v manželství

Anonymní
18.5.19 22:04

Hypoteka splacena v manzelstvi

Ahoj, chci se zeptat jak by se postupovalo v pripade rozvodu a nasledneho deleni majetku v tomto pripade: manzel koupil byt pred manzelstvim, byla na nem hypoteka, kterou jsme splatili castecne i mymi penezi v dobe manzelstvi. Na tu mou castku mam smlouvu o zapujcce, nalezela by mi jen tato cast penez nebo polovina z hodnoty hypotky od pocatku manzelstvi? (pr. v den uzavreni manzelstvi byl zbytek hypo 2mil, mela bych tedy narok na mil?)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
18.5.19 22:16
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jak by se postupovalo v pripade rozvodu a nasledneho deleni majetku v tomto pripade: manzel koupil byt pred manzelstvim, byla na nem hypoteka, kterou jsme splatili castecne i mymi penezi v dobe manzelstvi. Na tu mou castku mam smlouvu o zapujcce, nalezela by mi jen tato cast penez nebo polovina z hodnoty hypotky od pocatku manzelstvi? (pr. v den uzavreni manzelstvi byl zbytek hypo 2mil, mela bych tedy narok na mil?)

polovina splacená z penězez ze sjm ( tedy výplaty..) a celý splacený z tvých výhradních peněz ( které jsi už měla prokazatelně před manželstvím nebo byly mimo sjm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.19 22:26

@Lama Lama aha, dik. Cast penez jsem nasetrila v prubehu manzelstvi… Takze by se vzala dluzna castka k datu vzniku SJM a z te polovina, pokud to chapu dobre? Hodnota bytu by se tedy vubec neresila? Byt je v katastru na manzela.

• Citovat
  • Upravit
81479
18.5.19 22:33
@Anonymní píše:
@Lama Lama aha, dik. Cast penez jsem nasetrila v prubehu manzelstvi… Takze by se vzala dluzna castka k datu vzniku SJM a z te polovina, pokud to chapu dobre? Hodnota bytu by se tedy vubec neresila? Byt je v katastru na manzela.

no, zhodnocený je furt jeho majetek.( jestli myslíš to, že původně stál meloun a ted by se dal prodat za dva). A našetřila v průběhu manželství… :mrgreen: :lol: V průběhu manželství jste našetřili obas, snad, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.19 23:11

@Lama Lama jj nasetrili oba :lol: ok, takze bych mela teoreticky narok jen na polovinu splacene castky hypo odmzacatku sjm? :think:

• Citovat
  • Upravit
81479
18.5.19 23:15
@Anonymní píše:
@Lama Lama jj nasetrili oba :lol: ok, takze bych mela teoreticky narok jen na polovinu splacene castky hypo odmzacatku sjm? :think:

jo, na polovinu splátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel