Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jak by se postupovalo v pripade rozvodu a nasledneho deleni majetku v tomto pripade: manzel koupil byt pred manzelstvim, byla na nem hypoteka, kterou jsme splatili castecne i mymi penezi v dobe manzelstvi. Na tu mou castku mam smlouvu o zapujcce, nalezela by mi jen tato cast penez nebo polovina z hodnoty hypotky od pocatku manzelstvi? (pr. v den uzavreni manzelstvi byl zbytek hypo 2mil, mela bych tedy narok na mil?)
polovina splacená z penězez ze sjm ( tedy výplaty..) a celý splacený z tvých výhradních peněz ( které jsi už měla prokazatelně před manželstvím nebo byly mimo sjm)
@Lama Lama aha, dik. Cast penez jsem nasetrila v prubehu manzelstvi… Takze by se vzala dluzna castka k datu vzniku SJM a z te polovina, pokud to chapu dobre? Hodnota bytu by se tedy vubec neresila? Byt je v katastru na manzela.
@Anonymní píše:
@Lama Lama aha, dik. Cast penez jsem nasetrila v prubehu manzelstvi… Takze by se vzala dluzna castka k datu vzniku SJM a z te polovina, pokud to chapu dobre? Hodnota bytu by se tedy vubec neresila? Byt je v katastru na manzela.
no, zhodnocený je furt jeho majetek.( jestli myslíš to, že původně stál meloun a ted by se dal prodat za dva). A našetřila v průběhu manželství…
V průběhu manželství jste našetřili obas, snad, ne? ![]()
@Lama Lama jj nasetrili oba
ok, takze bych mela teoreticky narok jen na polovinu splacene castky hypo odmzacatku sjm? ![]()
@Anonymní píše:
@Lama Lama jj nasetrili obaok, takze bych mela teoreticky narok jen na polovinu splacene castky hypo odmzacatku sjm?
jo, na polovinu splátek.
Ahoj, chci se zeptat jak by se postupovalo v pripade rozvodu a nasledneho deleni majetku v tomto pripade: manzel koupil byt pred manzelstvim, byla na nem hypoteka, kterou jsme splatili castecne i mymi penezi v dobe manzelstvi. Na tu mou castku mam smlouvu o zapujcce, nalezela by mi jen tato cast penez nebo polovina z hodnoty hypotky od pocatku manzelstvi? (pr. v den uzavreni manzelstvi byl zbytek hypo 2mil, mela bych tedy narok na mil?)