Hysterie - tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
5.1.18 00:15

Nevím jestli má štěstí na snachu, když začala s tím padáním věcí na zahradě, tak už jsem to nemohla vydržet a začala vyjmenovávat, co všechno by tak mohlo spadnout (ptačí trus, sníh, větve, střešní tašky, chcíplí ptáci a pak mi už totálně došly nápady, nicméně ona naštěstí zmlkla). Celé těhotenství mi prorokovala předčasný porod, protože ona porodila mého muže na konci 37. tt (takže žádná hrůza) a možná ji dost štvu tím, že se žádný předčasný porod nekonal (naštěstí) a to navzdory tomu, že jsem celé těhotenství ignorovala její dobře míněné rady o tom, jak NIC (ale fakt nic) nesmím dělat. Že to s narozením miminka nepřejde je mi jasné. Úplně mi vstaly hrůzou vlasy na hlavě, když mi řekla, že se mi sem v 6-ti nedělí nastěhuje na dva týdny, aby mi pomohla (leda do blázince). Byla jsem tak paf, že jsem se nevzmohla na slovo. Později jsem manželovi důrazně vysvětlila, že to nedám a že pokud se ona nastěhuje sem, stěhuju se já buď k rodičům nebo do hotelu nebo prostě někam pryč. Tak uvidíme. Víkend nějak zvládnu, ale 14 dní ne. A strašně ji drbe, že když už by tady měl někdo být, tak bych preferovala vlastní matku. Chtěla by pomáhat a jaksi není zájem, své dceři tak dlouho prorokovala problémy s otěhotněním, až na skutečné mají, takže na vnouče od dcery to taky nevypadá, že by naředilo pozornost… (o této problematice vím taky víc, než bych chtěla, nikdy by mě nenapadlo se ptát nebo to nějak řešit, ale ona ty informace jaksi klopí sama). Asi to že sebe potřebuju hlavně dostat, protože je to děsně ubíjející. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.1.18 15:46

Ona tchyně asinnebude psychicky v pořádku, já bych jí možná doporučila psychologa (ten ji s největší pravděpodobností odkáže na psychiatra). tohle může být také příznak závažné psychické poruchy. Vím o čem mluvím, ja trpěla podobnou úzkostí, i když ne takovýextrém. V těhotenství jsem s tím šla k psychlogovi, nechtěla jsem aby můj strach ovlivňoval život mého dítěte, a ten mi dost pomohl. A jak řiíkám to jsem na tom nebyla tak zke, jen sem třeba na procházce se psama stresila že nás napadne jiný pes, když přítel někam jel tak sem myslela na to že by se třeba mohl vybourat, venku jsem se bála přepadení. Sice nejsem pořád úplně v pohodě ale už si to umím nepřipouštět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.1.18 15:50

Pravděpodobně je to psychická porucha, tchyně to nedělá naschvál - nemůże si pomoct. Když to vezmu kolem tak na každém rohu čihá nebezpečí, ale lidi se nenechávají ovládat strachem. A někdo se bohużel ovládat strachem nechá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.18 16:00

@Nusy Já nevím, že každá debata o tchyni a nevlastním dítěti musí začínat: tchyně je moc milá, máme hezký vztah (jeho dítě mám ráda), aby zakladatelka vypadala hezky a pak přijdou stovky stránek toho, co je na tchyni (nevel. dítěti) špatného.

Co po tchyni chceš? Je úzkostná. Poslalas na ni jejího syna, ať jí domluví. Respektuje tvoje přání a raději ti neříká nic, aby ti to nevadilo.

Ale tobě to nestačí. Nechceš, aby se bavila se svým synem. Říkáš o ní, že přivolala vlastní dceři problémy s otěhotněním :nevim:

Ano, úzkostní lidé jsou nepříjemní, můžou působit jako energetičtí upíři
Ale co má dělat?

Představ si, že se ti narodí syn, tvojí snaše bude vadit nějaká tvoje vlastnost…
Co chceš slyšet? Šťastná matka, šťastné dítě, tchyni odtřihněte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18693
17.1.18 19:14
@Nusy píše: Úplně mi vstaly hrůzou vlasy na hlavě, když mi řekla, že se mi sem v 6-ti nedělí nastěhuje na dva týdny, aby mi pomohla (leda do blázince)…

Taky jsem dostala nabidku.. odpovedela jsem, ze jsem zvykla se o vse starat sama a nechtela bych doma ani vlastni matku. Akorat nasi nepochopili, zminku o tom, ze nechci pruvody do porodnice.. pry, no jiste, prece jen nejblizsi rodina… kurna, ja tam krome otce ditete nechci nikoho! Kor nadr.ene babky a plno kecu jak mam prebalovat, kojit a podobny veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí