Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, zakládám asi tisícátou diskuzi na téma zuby, připadám si jak tup
Už asi měsíc bojujem s jídlem. Zuby ještě nemáme, takže ano, může to být tím, ale: nic dalšího se neděje. Žádné teploty, průjem, opruzeniny, protivnost, špatné spaní atd.atd. (krom jednoho pár denního období, to se jí nejspíš posouvaly a byla prudná, opruzelá a tak, ale to už jsou asi dva týdny). Hlavně je to každý den jinak, jeden den nechce jogurt ani ovocný, druhý den ten samý jogurt sní skoro i se lžičkou. Takže příkrmů sní denně dohromady jako jednu porci. Nemůžu si jí ani předcházet, když nevím, co jí zrovna bude zítra chutnat. Jsem z toho na palici, je hrozně vyčerpávající mít na židli několikrát denně vřeštící dítě, který hned zavírá pusu a pak hlady vypije hromadu čaje. Takže, maminky, mohou být i toto zuby?
Ps- jinak je zdravá, takže nějakou nemoc jako příčinu vylučuju a fakt nevim. Děkuju za reakce jakékoliv a od kohokoliv.
Zuzy,
zrovna včera jsem četla že pokud rostou zuby některé děti mají větší potřebu pít.
Tak třeba to zuby jsou.
Není třeba nachlazená?
Domí nechtěl papat když ho bolelo v krku.
tak to si počkám kdo co odpoví. U nás to stejné, akorát ještě nejsme na příkrmech a na čaj nebo tekutiny není zvyklý vůbec. Už asi osmý den nechce jíst, respektive něco si vezme, ale hrozně málo. Abysme neskončili kvůli tekutinám v nemocnici, tak krmíme hlavně v noci až usne. Je fakt, že má nateklé vrchní dásně, ale zuby nikde.
Ahojky muzou to bejt zuby,ono to chvili trva nez se vyklube prvni a je to bolestive a vubec uz u vetsich deticek,mne maly na 8 mesicich delal tohle same a uz jsem myslela,ze nejaky zoubek a prvni mu vylezl po roce,tak dlouho se mu to pripravovalo,byl naladovej,nekdy papal,nekdy ne,porad brecel nekdy byl v pohode,jenom to chce mit pevne nervy a neboj oni se ty zoubky vyklubou ![]()
Čaj naštěstí pije dost. Nachlazená není, nesklátil jí ani kontakt s neštovicema, ani moje ani manželovo nachlazení..zrovna dneska jsme seděli oba u židličky a říkali si jak je to divné, tváří se jako těsně před tím, než otevře pusinu, vypadá hladově, jídlo hltá očima, ale prostě neotevře a neotevře. Afty taky nemá. A křupky dlabe za dva. Před vánocema jsme byli na 8m KO a dr říkal, že zuby se v nejbližší době nechystají. Prudná není vůbec, je to usměvavý batole. Spí parádně. Prostě už mě nic nenapadá. Jako kdyby si po 4m příkrmů uvědomila, že vlastně mlíko bylo lepší, protože to pije pořád stejně. A mně každým dnem z toho jebe víc a víc ![]()
U nas je toto obdobi ted uz tak mesic, mozna dva, hruza des. Tedy ma stridave skoro porad rymu a klubou se ji zuby, ale to jidlo je des
Je ji pres rok, nevezme nic, co neni tekute, vsecko ji navaluje, po sebemensim kousicku se poblije a jidelnicek vypada tak, ze ma za den treba 1 jogurt a trosku presnidavky, a to jeste u krmeni delame opicky jak cvoci. Hlad si dopiji UM, takze mame 800g Nutrilon na 6-7 dni ![]()
Koukám, že jsme na tom podobně … v pondělí bylo malé 7 měsíců. Od ukončeného 4.měsíce a kousíček jsme začaly s příkrmy, jelikož jsem kojila minimálně, cca měsíc jsme se učily jíst … v 5.měsíci baštila nádherně. Na začátku 6.měsíce jsme měly rýmu a kašlik, trošku v jídle polevila, ale docela to šlo i tak … a teď asi 14 dní nechce jíst … nejdříve vůbec nechtěla maso-zeleninu … teď už ani přesnídávky. Když už do ní něco dostanu, tak s tím drtkem vyplázne jazyk, takže vidím, co si vzala a dělá, jako když chce zvracet a jazyk venku … něco jako : „Hned mi to otři.“ Nakonec začne natahovat … odstrkovat … takže jí víc nenutím … a dáme mlíčko, to teda pije krásně, i čajík, ale ostatní nic. My teda nebaštíme ani ty křupky … to vypadá, jako když jí chci otrávit … jsem z toho trošku zoufalá, ale poslední dny se utěšuji, že to jsou snad zuby … má trošku nateklé dolní dásničky a slintoší, doufám, že není nemocná a brzy jí to přejde, protože při začínajících problémech se mi trošku chtělo plakat, jak jsem byla úplně zoufalá … takže by ZUBY ??????????????????????
Aliik píše:
U nas je toto obdobi ted uz tak mesic, mozna dva, hruza des. Tedy ma stridave skoro porad rymu a klubou se ji zuby, ale to jidlo je desJe ji pres rok, nevezme nic, co neni tekute, vsecko ji navaluje, po sebemensim kousicku se poblije a jidelnicek vypada tak, ze ma za den treba 1 jogurt a trosku presnidavky, a to jeste u krmeni delame opicky jak cvoci. Hlad si dopiji UM, takze mame 800g Nutrilon na 6-7 dni
A nevadí to, že dlabe vpodstatě jenom mlíko? Já se pořád uklidňuju tím, že jinak je hodná a usměvavá, pije dobře čaj i mlíko, nehubne, tak že se snad nic moc neděje. Dneska jsem jí našla na jedničce dole zvrchu takovou bílou ťupku, tak doufám, že se to už někam hýbe. Jenže jsem ještě nikdy neviděla zub ve fázi růstu, tak ani nevím, jak to má vypadat
No bude to dneska záhul, nasázela jsem do ní 60g obědu (když řevem otvírala pusu), a celá šťastná jsem jí dala křupíka, kterej jí zakuckal, takže milý oběd šel ven. Takže zas mlíko a hajdy na kutě. Jogurt mám rozdělaný od včera, takže jí ho budu podstrkávat zas až do večera. Chjo.
Nininka- hele já už jsem ráda i za ty křupky
Nijak strašně jí je necpu, ale aspoň trénuje koordinaci a když je dám do misky na kousky, je tam jakýsi pokus o klešťový úchop, tak si tím vždycky spravím náladu ![]()
tak já to taky zkusím, to zní dobře. Dnes jsme už jedly lépe … sice to převalovala na jazyku jako otrávené, ale bylo to lepší …