Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja kdyz jsem kojila a bral me zub, ze uz se to nedalo vydrzet tak misto ibalginu jsem si vykloktala pusu slivovici
a na chvili to pomohlo, pak samozrejme rychle k zubari
@krystalek23 tak to bych došla lékárnici omlátit krabičku o hlavu! mě jednou udělala to samé. potřebovala jsem sirup na kašel (myslela jsem jitrocel) a poslala manžela ať ho koupí. lékarnice mu vnutila echinaceu s bůhvíčím, že to těhotné můžou. stálo to 400 a v příbaláku bylo že v těhotenství se nesmí. tak jsem to byla vrátit a ještě měla blbý kecy ![]()
Další klidná odpoved
taky si myslím, jeden prášek snad nic neeuděla…ale aspon už mě ten zoubek nebolí a mimčo už je taky snad v klídku
ale už na to kašlu, stím se počíta…ta lékarnice sama koukala do počítače a řekla mi že max, způsobuje jen přenášení miminka…v letáku bylo zase napsaný něco jiného, že se to nesmí ve třetím třímestru…to už jsme právě začla litovat že jsme si něco vzala…:(
Buď v klidu. Kamarádka měla také bolavý zub. Nárazově brala Valeton. Podle jejího gynekologa to takhle jednorázově nevadí.
No to je taky pěkný, občas nechápu co tam ty lidi dělaj když jde o zdraví dalším lidem…:(
Jo jo valetol mi taky nabízela…ale ten jsem radši neriskal pač vím že ještě než jsem otěhotněla, to byl celkem oblbovák no asi tak jako všechny prášky ![]()
Mojí mamce tenkrát řekli když měla v 9.měsíci horečky že už si může vzít klidně prášek že to miminko už je vyvinuté a nijak mu to neublíží
Příspěvek upraven 20.04.13 v 12:04
Nooo, mne Ibalgin soupli jeste pred par lety i v nemocnici na rizikovce. ![]()
Vážně…a všechno je v pořádku od té doby? žadné problémy s mimi? nebo ztak?
@krystalek23 Jeden Ibalgin určitě neuškodí, každopádně ti pomůže na pár hodin a nanovo a pak si vezmeš co? paralen na bolest zubů to je k smíchu, když bolí zuby tak Paralen vůbec nezabírá. Takže hlasuji pro pohotovost, aby ti zjistili od čeho tě to bolí. Jinak budeš za 4hodiny stát zase s platíčkem Ibalginu a zvažovat co dál. ![]()
Jo joo joo nechapu to co to na mě večer přislo přitom běhěm těhotenství jsme na prohlídce u zubaře každý týden pač už jsme si se zubama zažila svý a běhěm těhotenství jsme chtěla mít klídek a až tedkom koncem mě to chytlo jak na potvoru, rozhodně tam ještě zajdu zatím je to v klídku koupila jsem si i pastu Vademecum, a vím že když si zoubek namažu pastou že to taky pomáha, takže ibalginy hážu už někam, a paraleny sními pač ty nepomůžou snad nikdy…hlavně už vím že budu mít hlavu v klídku a sním i mimi ![]()
http://relax.lidovky.cz/…/zdravi.aspx?…
Ve třetím trimestru je lék zcela zakázán, hrozí srdeční komplikace u miminka, taky komplikace u porodu. Takže žádnou další tabletku, Paralen je (snad) bezpečný.
Co je pučej??
jinak já si zobla ibalgin v těhotenství jednou, když sem měla silnou migrénu (a nic jiného mi nepomáhá). Na zuby mi perfektně zabral algifen - řešila jsem to s gyndařkou, trhali mi tři zuby a ona sama mi ho napsala, myslím, že sem mohla až 20 kapek při bolesti.
Jinak to, že na léku je napsáno, že to nesmí těhotné ještě neznamená, že je lék pro ně nebezpečný, taky to může znamenat, že na těhotných nebyl oficiálně testovaný.
Třeba ascorutin, tam je taky napsáno, že těhule ne, a přitom při potížích s krvácením v 1, trim. ho předepisují gyndaři jak na běžícím páse…