Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
S Polskem nemam zkusenosti, ale kdyz byl vyhodny a priznivy kurz Eura, tak kolegyne z prace nakupovala v Ikea v Rakousku nebo Nemecku (ted fakt nevim), kolegyne byla z pobocky z Ceskych Budejovic.
Kuchyne Faktum ta jeji tady stala 120 tisic bez spotrebicu, diky Euru tenkrat za 22,– ji vysla na 70 tisic a navic byla krasna cerna leskla, kterou tu v nabidce doposud nemeli a nemaji. Ale je to uz naky rok…
Kvalitou to bude stejne, ja bych se toho nebala - zvlast pokud mate tranzita a sikovne chlapy, tudiz nepotrebujes jejich montaz nebo si pujcit auto.
Ahojky, byla jsem v IKEI v Katowicích. Největší problém bylo jí najít. Mají to blbě značené
. Jinak se samotným obchodem problém nebyl.
záleží co potřebuješ - na naší kuchyni (je opravdu hoodně veliká) byl rozdíl cca 10000 Kč (kurz už není tak výhodný jako býval dřív), my jsme to nakonec v Polsku neriskovali, protože jsme museli doladit hodně věcí s prodavačem. Navíc jsme kvůli té kuchyni museli nakonec jet třikrát (ne všechno bylo skladem a něco jsme se rozhodli vrátit). Pokud ale potřebuješ jen nějaké skříně, sedačku atd., nebála bych se toho, dostupnost zboží si můžeš ověřit na netu pro konkrétní obchod. Jinak co jsem se koukala, tak velké věci jsou levnější v PL, drobnosti a doplňky zase u nás
Fidaku, jasně, kvůli 10 tisícům bysme tam nejeli, to je jasný. Ale zatím jsem to spočítala asi na 2O tisíc ušetřených a to jsem ještě nepočítala linku - skřínky, ale jen ložnici a PAX skříně. Koukala jsem na spotřebiče, tak ty se nevyplatí vůbec, jsou dokonce mnohem dražší.
Jinak mi přijde ten váš rozdíl 10tisíc celkem málo, manželovo kolegyně se dostala ze 150 na 40 tisíc a i jak tu Hanka psala, tak rozdíl byl cca 50 tisíc, i když to bylo v Rakousku. Jasně, že záleží na kurzu, to je jasný.
Právě toho doladění se trochu bojím, polsky neumíme ani slovo a nevím, jak dalece tamní prodavači umí anglicky nebo německy. ![]()
My jsme si kupovali kuchyň Faktum v Katovicích, mají to opravdu blbě značené, ale pak se to našlo. Udělali jsme to tak, že jsme jeli tady do Ikey, vybrali jsme si co chcem, opsali čísla a typy skříněk a bylo to. Ušetřili jsme asi 10-12tisíc a kuchyň máme opravdu velkou a kvalita je stejná jako tady u nás. Takže za mě … určitě koupit v PL ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat, neměli jsme tranzita, bohužel, ale jen malý přívěs za auto, takže jsme tam nemohli koupit úplně komplet kuchyň, měli jsme tam odtama skříňky, dvířka, troubu, myčku…čím víc se tam koupí, tím více se ušetří
Januliku, a jak je to asi dlouho? Já si to předběžně spočítala na ušetřených cca 3Otisíc na kuchyni, ložnici a PAX skříni, což už je dost. Spotřebiče tam ted teda vyjdou dráž a ty bych i kvůli záruce asi koupila spíš tady. Jen jsem na jejich stránkách nenašla vysněnou sérii HENSVIK do dětských pokojů, že by neměli v nabídce? Je to možný? ![]()
Jjeleno, je to mozny, ona kazda Ikea ma v nabidce neco jineho.
Ta kolegyne kdysi kupovala kuchyn Faktum skrinky, ty jsou stejne i tady, ale dvirka z cerneho lesku a ty tady zatim vubec nemeli a nemaji a uz to bude nejaka doba, tak 7 let - pred moji prvni materskou, protoze jsme v praci coby bezdetne nad ni slintali - ovsem ted s otisky malych rucicek bych ji nechtela ani za zlate prase… ![]()
Lesklou bych nechtěla ni zadarmo, přesně tak.
Je sranda, jak člověk změní priority
Jjelenko, my ji kupovali teď v lednu, měli jsme tam odtud i spotřebiče a v té době tam byly levnější. Je možné, že mají jinou nabídku než my tady, ale neřídila bych se zase až tak podle jejich webek, když jsme tam jeli, byla jsem smířená s tím že některé veči tam hold nemají a nakonec jsem byla překvapena, že je tam měli. A domluvit se tam s němá dá, hlavně když víš co chceš koupit, my jsme měli napsané čísla zboží, tam jsme přišli do oddělení a jen si to naťukali do pc, ukázali zboží jestli to je ono, vytiskli papír a bylo, samotný nákup nám trval ani ne hoďku
Jé, Janulliku, tak to je super, že to bylo ted nedávno. Určitě si den předem zjistíme kurz, to si mě potěšila. Jakou máte kuchyn, jeslti můžu být zvědavá? My bysme chtěli na 99% NEXUS černohnědou, ale právě jsem zjistila, že ty korpusy jsou bílý a vůbec si nemůžu uvědomit, jestli to mají tak i vystavený. Nevíš náhodou? To by se mi asi moc nelíbilo a musela bych hledat bílý dvířka ![]()
jee tak to nevím, máme Abstrakt horní skříňky vysoký šedý lesk a spodní máme bílou fólii, malá nám zatím neťapká tak na tom žádné otisky nemáme
otírám to jen vlhkou švédskou utěrkou a leskne se pořád
A platili jsme tam kartou, v bance nám řekla, že je pak výhodnější kurz takhle než tam jet už se změněnými zlotkami
tak to je taky fakt, že není ztráta na poplatku apod. Já si ted udělala 2 návrhy, černohnědou a bílou, obě doplněný o červený poličky, tak uvidíme. No v katalogu to vypadá, že ty korpusy mají stejnou barvu, tak nevím proč na netu jsou korpusy bílý.
Ta lesklá šedá se mi taky líbí
Ahoj, ráda bych se zeptala, jaký máte zkušenosti s nákupem v IKEA v Polsku. Budeme zařizovat celý barák a tak se každá ušetřená kačka hodí. Manželova kolegyně říkala, že kuchyn, co je u nás vyšla na 150tisíc, v PL stála něco málo přes 40tisíc.
Já si zkoušela zadat PAX skřín na míru a rozdíl vychází cca 7 tisíc, u ložnice je to celkem asi 5tisíc. Takže ve finále se benzín zaplatí mnohonásobně. Velkýho transita máme k dispozici.
Zajímalo by mě,jestli je možný se s personálem domluvit anglicky nebo německy a jaká je celková jejich ochota. Stalo se vám někdy, že by neměli zboží skladem?
Děkuju všem moc