Imigranti do ČR

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66799
1.9.15 21:08
@Michelangelo píše:
Jestli není chyba na tvém přijímači :kytka:

No není asvědčí o tom i příspěvky zde diskutujících. Prostě u muslimů u tebe platí kolektivní vina, u židů a jiných náboženství ne. To je prostě doložitelné tvými příspěvky. Pokud tomu tak není, ráda se poučím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
1.9.15 21:30
@matkabagristy píše:
No není asvědčí o tom i příspěvky zde diskutujících. Prostě u muslimů u tebe platí kolektivní vina, u židů a jiných náboženství ne. To je prostě doložitelné tvými příspěvky. Pokud tomu tak není, ráda se poučím

Předpokládám, že lidé nejsou tak hloupí, aby všechny házeli do jednoho pytle a když napíši, že v Bruselu je 40% muslimské populace, tak si průměrně inteligentní člověk uvědomí, že v tom počtu bude dost těch, kteří se pouze podvolili, aby vůbec přežili. Znáš mě už nějakou dobu a navíc jsem se ve vedlejší diskuzi celkem nedávno na téma takového zevšeobecňování vyjádřila dost jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
1.9.15 21:35
@Michelangelo píše:
Předpokládám, že lidé nejsou tak hloupí, aby všechny házeli do jednoho pytle a když napíši, že v Bruselu je 40% muslimské populace, tak si průměrně inteligentní člověk uvědomí, že v tom počtu bude dost těch, kteří se pouze podvolili, aby vůbec přežili. Znáš mě už nějakou dobu a navíc jsem se ve vedlejší diskuzi celkem nedávno na téma takového zevšeobecňování vyjádřila dost jasně.

No, to je kámen úrazu, nerozlišuješ muslimy. Kdyby tam bylo 40% židů, co přece prohlašují, že gojové jim budou sloužit, taky bys to tak hrotila? Jen připomenu, že před 2. světovou válkou byly židovské komunity v Evropě početné a pro některé představovaly skutečné nebezpečí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
1.9.15 21:38

@Michelangelo a čemu se ti bruselští muslimové podle tebe podvolili? Zijí v jedné z nejdemokratičtějších zemí na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.9.15 21:48
@matkabagristy píše:
@Michelangelo a čemu se ti bruselští muslimové podle tebe podvolili? Zijí v jedné z nejdemokratičtějších zemí na světě.

Ale tak tomu nemusí být na věky. S rostoucí muslimskou populací může přijít omezení svobod, ne hned, možná časem. Kdo má Reflex, tak hezky to vysvětlil politolog Petr Robejšek, souhlasím s ním.
Osobně nemám problém s pár uprchlíky, ale s Islámem, je nedemokratický, teokratický, je to politická ideologie, ne osobní víra, je tmářský a pravděpodobně nereformovatelný. Považuji ho do jisté míry za nebezpečný, i když jednotlivého, velmi umírněného a vzdělaného muslima ne. Masu polovzdělaných nebo silně věřících muslimů ze zemí jako Pakistán, Afghánistán atd už považuji za riziko.
Nedávno jsem četla, jak obrovské procento muslimů považuje smrt pro odpadlíky od Islámu za přijatelnou a to dokonce i v zemi jako je liberální Tunisko 8o Tam to sice nenízhruba 80 %, ale pořád dost lidí. To samé kolik z nich chce šariu, nebo kamenování, to je mentální středověk.
Nebudu se tvářit jako superhumanista, co hledá paralely s Hitlerem za každým rohem, ale můj názor je, že není dobré přijímat miliony lidí z naprosto jiného kulturního světa. Navíc Evropa nemůže spasit polovinu blízkého východu a Afriky, kde nějaká válka, diktátoři a náboženské rvačky budou znovu a znovu.

Příspěvek upraven 01.09.15 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
1.9.15 21:49
@matkabagristy píše:
@Chytrak sorry. Obvykle s tebou ráda diskutuji, ale tady reaguješ tak, že to nelze

Tak sorry, tady reaguji možná přehnaně, ale ty seš jedna z mála, která má racionální názory a Ty jsi asi jediná schopná reagovat normálně. Vím moc dobře, že to dramatizuji, ale sama píšeš vedle, že řešení neznáš…reaguji, tak jak píšu záměrně no.
Ano, jednoduché řešení neexistuje, jsem si toho moc dobře vědom, ale radší budu, když mi bude oponovat někdo normální, než poměnková :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
1.9.15 21:51

@Chytrak jj, taky se těším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
1.9.15 21:59
@matkabagristy píše:
No, to je kámen úrazu, nerozlišuješ muslimy. Kdyby tam bylo 40% židů, co přece prohlašují, že gojové jim budou sloužit, taky bys to tak hrotila? Jen připomenu, že před 2. světovou válkou byly židovské komunity v Evropě početné a pro některé představovaly skutečné nebezpečí

Si myslíš ty.

@matkabagristy píše:
@Michelangelo a čemu se ti bruselští muslimové podle tebe podvolili? Zijí v jedné z nejdemokratičtějších zemí na světě.

Nějak mi to nedávalo smysl :roll:… Belgie, oficiálně Belgické království, je federativní konstituční monarchie ležící v západní Evropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
1.9.15 22:05
@Michelangelo píše:
Nějak mi to nedávalo smysl :roll:… Belgie, oficiálně Belgické království, je federativní konstituční monarchie ležící v západní Evropě.

A to vylučuje s demokracií? No, nerada bych poučovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
1.9.15 22:07
@Jura007 píše:
@Chytrak No částečně máš pravdu, ale uprchlíci z těch válečných států nebo z té zapráskané „stalinské“ Eritreje nám pak radši dobrovolně skočí do drátů (i kdyby byly nabité elektřinou) než by riskovali návrat domů. Podle mě Evropa těžce zachrápala tam, kde konflikty vznikly. Řešení USA nefungují, tak holt musíme vyhrnout rukávy a v zájmu minimální kontaminace našich zemí bojovníky ISjít řešit problémy tam k nim. A proud běženců pak zeslábne sám.

Juro, ale my nejsme v rozporu. Samozřejmně, že politka US nefunguje a já nejsem její obhájce, což pokud čteš moje reakce, tak moc dobře víš. Samozřejmě, že příčiny se musí řešit v mistě vzniku, ale uznáš sám, že ten přístup - my budeme k vám hodní a dáme vám úplně vše a vy nás třeba nezabijete, nějak moc nefunguje. Sami Američani mají obrovský problém s ISIS, bojují s teroristickými útoky na vlastním území a IS jsou na seznamu teror organizací číslo JEDNA. Vím moc dobře, že díky jejich intervencím na Blízkém východě a severní Africe začalo spousta problémů. Já jsem pro pomoc těm, kteří prchají s děckama z území okupovaných IS, ale nesouhlasím, aby se z Česka stala kolonie IS a současným přístupem států na jihu Schengenu a Německa mám dojem, že jsme k tomu díky politice EU slušně nakročeni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
1.9.15 22:08
@matkabagristy píše:
A to vylučuje s demokracií? No, nerada bych poučovala :mrgreen:
:mrgreen:, mohla bys mi prosím definovat, co si představuješ pod pojmem demokracie? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
1.9.15 22:10
@Chytrak píše:
Tak sorry, tady reaguji možná přehnaně, ale ty seš jedna z mála, která má racionální názory a Ty jsi asi jediná schopná reagovat normálně. Vím moc dobře, že to dramatizuji, ale sama píšeš vedle, že řešení neznáš…reaguji, tak jak píšu záměrně no.
Ano, jednoduché řešení neexistuje, jsem si toho moc dobře vědom, ale radší budu, když mi bude oponovat někdo normální, než poměnková :mrgreen:

dekuji :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
1.9.15 22:13
@pomenkova píše:
dekuji :mrgreen: :mrgreen:

jj, je důležité, co si o tobě někdo myslí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
1.9.15 22:14

@Michelangelo jsi super a pises vzdy pravdu, beru tve nazory :palec: :palec: :palec:
Oni uz radi lidi na normalni a nenormalni co chces po takovych jedincich a to jsme se jeste ja blba jednoho z nich na diskuzi zastala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
1.9.15 22:15
@Michelangelo píše:
jj, je důležité, co si o tobě někdo myslí :mrgreen:

Jiste neznam ho, ale jiste ma ve vsem pravdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek