Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@merde píše:
Uz se proberte a uvedomte si, ze jednou budou mit volebni pravo, ze maji vysokou porodnost a ze zrovna nyni zapadni evropske zeme resi problemy s potomky muslimu, kteri uz se narodili v techto zemich a presto utikaji bojovat za Isis. Proc? Diky nasi humanite a toleranci k Islamu, diky tomu, ze jsme tolerovali jejich mesity, skoly a oni tam zatim vymyvaji mladym lidem mozky.
Tenhle rozhovor doporucuji precist
http://www.atllanka.net/index.php?…
Volební právo budou mít v momentě, kdy získají české občanství. Pro to je potřeba splnit spoustu podmínek, ti uprchlíci, jak si je tu někteří představují („nikdy se nenaučí jazyk, nepřijmou českou kulturu, budou páchat násilnou trestnou činnost atp.“) by ho nikdy neměli šanci získat.
Islám není IS.
@blobfish tohle nemyslis vazne, ze ne? Proc by nemeli sanci? Samozrejme, ze budou mit sanci, stejnou jako mnoho dalsich, kteri uz ho v Evrope ziskali. A jak se prijima ceska kultura?? To je nejaka zkouska nutna k obcanstvi?? To me docela zajima
@Froseth píše:
Stejně jako většina lidí je tady nechci a je mi jedno, co si o mně nějaký sluníčkář myslí. Přijímala bych pouze ženy s dětmi, protože právě oni trpí nejvíc. Chlapi ať bojují za svoji zem a za svoji svobodu, proč utíkají a nebrání svoji vlast? Jaký pak budou mít vztah k naší zemi, když k vlastní evidentně žádný nemají? A navíc, nehodlám je živit z vlastních daní, stačí, že živím věčné povaleče a nemakačenka. Živobytí ať jim platí vláda a sluníčkáři ze svého, ne z peněz lidí, kteří narozdíl od nich opravdu pracují.
Taky jsem nad tím uvažoval… začnem zase cvičit syrské vojáky jak před třiceti lety? Tím by si aspoň u mě naše politická reprezentace získal plusové body…
(Edit: na kraji Přerova byl, pár set metrů od nejmenovaného sídliště, donedávna mělký kráter v místě, kde to kdysi jeden syrský pilot zapíchl s československým MiGem-21 do země…)
@blobfish píše:
Volební právo budou mít v momentě, kdy získají české občanství. Pro to je potřeba splnit spoustu podmínek, ti uprchlíci, jak si je tu někteří představují („nikdy se nenaučí jazyk, nepřijmou českou kulturu, budou páchat násilnou trestnou činnost atp.“) by ho nikdy neměli šanci získat.
Islám není IS.
Takový nevýznamný zákon nestojí za povšimnutí, řekl si někdo, kdo si přeje, aby jsme spali dál. Co toto znamená, ti snad otevře oči.
Česká republika ratifikovala Úmluvu o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni. Oznámila to v pátek 17. července 2015 Rada Evropy.
Právo všech cizinců z kteréhokoli světadílu budovat v České republice svá místní sdružení pro obhajobu svých zájmů a projevů své kulturní svébytnosti, právo cizinců zakládat vlastní odbory, právo cizinců volit v místních volbách nebo povinnost České republiky seznámit cizince s jejich právy se stane od 1. listopadu 2015 realitou.
@Michelangelo když nezískají občanství a volební právo imigranti teď, tak ho bude mít příští generace…nemyslím si, že by si lámali hlavu s antikoncepcí…
@merde píše:
@blobfish tohle nemyslis vazne, ze ne? Proc by nemeli sanci? Samozrejme, ze budou mit sanci, stejnou jako mnoho dalsich, kteri uz ho v Evrope ziskali. A jak se prijima ceska kultura?? To je nejaka zkouska nutna k obcanstvi?? To me docela zajima
Naprosto vážně, znám totiž zákon o státním občanství ČR.
Například zde:
Zákon o státním občanství výslovně stanoví, že na udělení státního občanství České republiky není právní nárok.
Dále pak definuje podmínky pro udělení státního občanství České republiky. Vedle taxativně stanovených podmínek pro udělování státního občanství výslovně stanoví, že státní občanství České republiky lze udělit, pokud je žadatel integrován do společnosti v České republice, zejména pokud jde o integraci z hlediska rodinného, pracovního nebo sociálního.
Výslovně je stanoveno, že státní občanství České republiky nelze udělit žadateli, který ohrožuje bezpečnost státu, jeho svrchovanost a územní celistvost, demokratické základy, životy, zdraví nebo majetkové hodnoty. Za tímto účelem budou k žádosti o udělení státního občanství České republiky, kterou podal žadatel starší 15 let, vyžadována stanoviska Policie České republiky a zpravodajských služeb České republiky; tato stanoviska se nestávají součástí spisu, pokud obsahují utajované informace. V případě, že některá z uvedených služeb konstatuje, že žadatel ohrožuje bezpečnost státu, jeho svrchovanost a územní celistvost, demokratické základy, životy, zdraví, nebo majetkové hodnoty, bude žádost o udělení státního občanství České republiky zamítnuta a v odůvodnění rozhodnutí se pouze uvede, že k zamítnutí žádosti došlo z důvodu ohrožení bezpečnosti státu. Bude-li žádost zamítnuta z tohoto důvodu, je takové rozhodnutí vyloučeno z možnosti přezkoumání soudem.
A dále:
Jsou tam nějaké výjimky (třeba že dotyčný nemusí splňovat jednu z podmínek - třeba lidé pod 18 let nemusejí dokládat příjmy - ale to ho neosvobozuje od splnění odstatních podmínek), ale obecně jsou ty podmínky docela přísné, nemyslíš?
Mimochodem, můj spolužák z VŠ je z východní Evropy, v ČR žije od dětství a české občanství slavně získal těsně před promocí. Opravdu to není tak jednoduché.
@blobfish Jak se dá prokázat, jestli je žadatel integrován do české společnosti? Na to mně žádná definice nesedí… ![]()
(Ten dotaz nemyslím jako rýpání. Zajímá mě to. Pokud kdokoliv zná odpověď, tak prosím, aby mně odpověděl…)
@Michelangelo píše:
Takový nevýznamný zákon nestojí za povšimnutí, řekl si někdo, kdo si přeje, aby jsme spali dál. Co toto znamená, ti snad otevře oči.Česká republika ratifikovala Úmluvu o účasti cizinců na veřejném životě na místní úrovni. Oznámila to v pátek 17. července 2015 Rada Evropy.
Právo všech cizinců z kteréhokoli světadílu budovat v České republice svá místní sdružení pro obhajobu svých zájmů a projevů své kulturní svébytnosti, právo cizinců zakládat vlastní odbory, právo cizinců volit v místních volbách nebo povinnost České republiky seznámit cizince s jejich právy se stane od 1. listopadu 2015 realitou.
http://czechfreepress.cz/…-odbory.html
Jo, právo volit v místních volbách (do zastupitelstev obcí) mají už dost dlouho všichni příslušníci EU, pokud v daném volebním obvodu (obci) žijí. To je fakt strašný, že když někde delší dobu žiješ, platíš daně, které jdou do rozpočtu obce, tak máš právo spolurozhodovat o tom, co se na tom místě bude dít. Jako třeba zvolit si zastupitele, který bude v zastupitelstvu prosazovat, aby se nesměla v neděli dopoledne sekat tráva, nebo aby byl v obci zakázán podomní prodej. Povinná obřízka, povinnost žen zahalovat se a právo muže kamenovat cizoložnice se předpisy obce fakt zavést nemůže.
@Jura007 píše:
@blobfish Jak se dá prokázat, jestli je žadatel integrován do české společnosti? Na to mně žádná definice nesedí…
(Ten dotaz nemyslím jako rýpání. Zajímá mě to. Pokud kdokoliv zná odpověď, tak prosím, aby mně odpověděl…)
To dle mého zpřesňují ty konkrétní požadavky (žadatel tu dlouho nepřetržitě žije, umí česky, zná českou historii, zeměpis, kulturu, není kriminálník, není závislý na dávkách, pracuje a platí daně..) Přijde ti to málo? ![]()
@blobfish píše:
Jo, právo volit v místních volbách (do zastupitelstev obcí) mají už dost dlouho všichni příslušníci EU, pokud v daném volebním obvodu (obci) žijí. To je fakt strašný, že když někde delší dobu žiješ, platíš daně, které jdou do rozpočtu obce, tak máš právo spolurozhodovat o tom, co se na tom místě bude dít. Jako třeba zvolit si zastupitele, který bude v zastupitelstvu prosazovat, aby se nesměla v neděli dopoledne sekat tráva, nebo aby byl v obci zakázán podomní prodej. Povinná obřízka, povinnost žen zahalovat se a právo muže kamenovat cizoložnice se předpisy obce fakt zavést nemůže.
Všimla sis, kolik politiků startuje na obecní úrovni?
@Michelangelo píše:
Všimla sis, kolik politiků startuje na obecní úrovni?
Tak tuhle myšlenku rozviň, prosím.
@blobfish píše:
Tak tuhle myšlenku rozviň, prosím.
Budou na obecní úrovni a za ten čas dojde k dalším úpravám a změnám v jejich prospěch. Dnes jsem četla toto na netu:…požadavek ředitele Muslimské unie v ČR Muhamada Abbase, vyjádřený v Hyde Parku České televize 15. 1. letošního roku? Požadoval zde přitom věc v právním státě naprosto nemyslitelnou – připustit (jako výjimku pouze pro muslimy) v ČR existenci paralelního právního řádu, založeného na právu šaríja…Pro mě jako občana ČR zcela nepochopitelně tento výrok nevyvolal okamžitou ostrou reakci ministerstev spravedlnosti a vnitra, ani jednoznačné odsouzení ze strany premiéra. Politická reprezentace tím dala bez ohledu na zájmy většinové společnosti jasně najevo, že je ochotná ustupovat požadavkům nepřizpůsobivé a netolerantní části české muslimské populace…"
@blobfish, pusť si prosím toto video a poslechni si, co sami zcela vážně říkají:
https://www.youtube.com/watch?…
@Michelangelo píše:
Budou na obecní úrovni a za ten čas dojde k dalším úpravám a změnám v jejich prospěch. Dnes jsem četla toto na netu:…požadavek ředitele Muslimské unie v ČR Muhamada Abbase, vyjádřený v Hyde Parku České televize 15. 1. letošního roku? Požadoval zde přitom věc v právním státě naprosto nemyslitelnou – připustit (jako výjimku pouze pro muslimy) v ČR existenci paralelního právního řádu, založeného na právu šaríja…Pro mě jako občana ČR zcela nepochopitelně tento výrok nevyvolal okamžitou ostrou reakci ministerstev spravedlnosti a vnitra, ani jednoznačné odsouzení ze strany premiéra. Politická reprezentace tím dala bez ohledu na zájmy většinové společnosti jasně najevo, že je ochotná ustupovat požadavkům nepřizpůsobivé a netolerantní části české muslimské populace…"
No, zatím nedošlo k dalším úpravám ani ve prospěch občanů EU (ani k tomu není důvod), takže nevím, kde to bereš.
Ani nevím, proč by ministerstvo spravedlnosti a vnitra mělo reagovat na každý výrok? Navíc šéfa organizace, která má, pokud mám věřit tomuhle, jen 15 členů? http://echo24.cz/…jen-15-clenu
Slýchávám mnohem kontroverznější výroky, které projdou bez povšimnutí.