Imigranti do ČR

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
31.8.15 16:30
@mamca22 píše: Špatně jsem to napsala. ne příjmat, ale respektovat. není to tak dlouho co jsem četla, jak se někde rozkřikovali, že za několik let to tu bude patřit jim a z nás si udělají otroky. a upřímně, tam kde jsou teď uprchlické tábory, pustili byste tam svoje děti ven? já třeba ne. Ale tak každý má na to svůj názor. Tenhle je můj, nikomu ho nenutím. A ne všichni mají to školné zadarmo. Záleží sice co je to za školu, ale opravdu né všechny. Stát se možná v určitých věcech dobře stará, ale tak proč jsou ty sbírky víček na ty děti? Proč těm rodinám tedy nepomůže stát? Vidím to všude, naproti baráku mám školu, visí tam papír s prosbou o víčka na nemocného chlapečka, přihlásím se na fb a vidím jak rodiče prosí taktéž o víčka či jakoukoliv pomoc, protože mají nemocné dítě a nemají na léčbu. Ono je hezké pomáhat jiným, ale toto by taky neměli přehlížet. Toť můj názor ;)

respektovat určitě, to souhlasím. Já bych děti pustila - pořád je větši pravděpodobnost, že je smete na chodníku ožralý hovado. Je to asi blbé říkat, ale bohužel stát oprtavdu nemá na to pomáhat každé rodině s nemocným dítětem. Sice je to blbé a nelíbí se mi to, ale je to tak. Jinak teda víčka sbírám a i se snažím pomáhat finančně, až dokojím budu chodit darovat krev. Ale pomáhala bych takhle i imigrantům(/resp jejich nemocným dětem), prostě každému, kdo to potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
31.8.15 16:31

@mamca22 to s tím studiem jsem ti chtěla napsat, asle @barca77 to udělala za mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.8.15 16:52

Teď jsem si přečetla tento článek http://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/?…
Prosím, vysvětlete mi jednu věc - proč Maďarsko, resp. i ČR ty uprchlíky chytá a drží v táborech. Oni chtějí ve velké většině stejně do Německa, tak proč je prostě nenechají jít? :nevim: To by bába Merkelová teprv čuměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
31.8.15 17:02

@Gina108 no, protože se ČR řídí zákony. Si vygugluj zákon o azylu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
31.8.15 17:04

Uz se proberte a uvedomte si, ze jednou budou mit volebni pravo, ze maji vysokou porodnost a ze zrovna nyni zapadni evropske zeme resi problemy s potomky muslimu, kteri uz se narodili v techto zemich a presto utikaji bojovat za Isis. Proc? Diky nasi humanite a toleranci k Islamu, diky tomu, ze jsme tolerovali jejich mesity, skoly a oni tam zatim vymyvaji mladym lidem mozky.
Tenhle rozhovor doporucuji precist
 http://www.atllanka.net/index.php?…

• Citovat
  • Upravit
23847
31.8.15 17:08
@matkabagristy píše:
@Gina108 no, protože se ČR řídí zákony. Si vygugluj zákon o azylu

Já mluvím o cizincích, kteří jen projíždějí a nemají v úmyslu žádat o azyl v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
31.8.15 17:10

@Gina108 a já znovu opakuji, vygugluj si příslušný zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.8.15 17:12
@matkabagristy píše:
@Gina108 a já znovu opakuji, vygugluj si příslušný zákon

Který paragraf konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
31.8.15 17:15
@Gina108 píše:
Který paragraf konkrétně?
§ 2
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.8.15 17:19

S dovolením bych taky přidal názor.
Na současné imigrační krizi mně sice vadí, že se nikdo z politiků neptá občanů na nic, ale…
Jsou ještě i horší a hrozivější věci.
Například:

V muslimských zemích je běžné za náboženství schovávat uzurpátorské chování. V rodině, ve vesnici, ve státě… Tyhle uzurpátory tady nechci, no - oni se sem stejně nacpou.
Na mezinárodní úrovni nikdo nechce slyšet, že si uvolněním bariér v cestě uprchlickému proudu koleduje o zatažených epidemických nemocí (nejen tropických), na které naše zdravotnictví bude umět zareagovat jen ztěžka. Svého času chybělo sérum proti zmijímu uštknutí - a myslím dva lidi kvůli tomu i zemřeli. A co potom, až nám sem zatáhnou dýmějový mor nebo dyzentérii? (Ebolu schválně nezmiňuju, na tu je tu zatím zima…)
Naše evropská kultura (ať jsme z jakéhokoliv státu) má v sobě prvky tolerance. Ale mají je v sobě i nově příchozí? Stačí se podívat na Alžířany a Tunisany, co se usadili ve Franci nebo na Kurdy a Turka v Německu…
Nechci strašit, ale myslím se budeme muset v rámci rodin učit i to, co jsme doteď opomíjeli.
A tím nemyslím základy střelby. Tím myslím vciťování se do myšlení lidí z jiných kultur. Tím myslím řešení krizových situací na ulici jaksi ůza pochodu". Tím myslím potlačení určité části soucitu. Těžko můžu soucítit s patnáctičlennou rodinou, která se mě právě chystá připravit o živobytí a taky o moje úspory…
Opravdu nás v budoucnu čeká nečekané.
Ale nechci nad tím vzdychat, radši se začnu připravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.8.15 17:20
@matkabagristy píše: § píše: Více

No ale tam není odpověď na otázku, proč v ČR policajti vůbec zadržují cizince při tranzitu viz třeba tento článek http://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
31.8.15 17:50

Stejně jako většina lidí je tady nechci a je mi jedno, co si o mně nějaký sluníčkář myslí. Přijímala bych pouze ženy s dětmi, protože právě oni trpí nejvíc. Chlapi ať bojují za svoji zem a za svoji svobodu, proč utíkají a nebrání svoji vlast? Jaký pak budou mít vztah k naší zemi, když k vlastní evidentně žádný nemají? A navíc, nehodlám je živit z vlastních daní, stačí, že živím věčné povaleče a nemakačenka. Živobytí ať jim platí vláda a sluníčkáři ze svého, ne z peněz lidí, kteří narozdíl od nich opravdu pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
31.8.15 18:03

@Gina108 tak polopatě. Imigranti mají povinnost požádat o azyl v první bezpečné zemi, kkde se ocinou. Článek jsem nečetla, ale pokud to byl tranzit odněkud z nárazníkových států, budou tam vráceni. Pročti si ten azylový zákon celý a pochopíš, proč u nás žádají o azyl 2% imigrantů. Máme hodně přísný azylový zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
31.8.15 18:37

@Jura007
Napsal si to presne, pod tvuj prispek se klidne podepisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.8.15 19:24
Co se týče důvodů, proč uprchlíky náš stát drží a nepustí je dál…je to hlavně tím že u nás, stejně jako jinde v Evropě a i v Německu a Rakousku platí zákon, podle kterého imigrant kterému je na území daného státu zamítnuta žádost o azyl - je vrácen na území toho státu z kterého naposledy hranice překročil a ten stát pak se o toho daného imigranta musí postarat a dát mu povolení k pobytu, i když asi jen na nějakou přechodnou dobu, ale pro nás by to znamenalo stovky a tisíce imigrantů, které by nám vrátily danné státy a které pak už nemůžeme vrátit.
@Gina108 píše:
No ale tam není odpověď na otázku, proč v ČR policajti vůbec zadržují cizince při tranzitu viz třeba tento článek http://zpravy.aktualne.cz/…025900fea04/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová