Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@atominnka píše:
@kvaček moji známí na policii(plzeň, Praha) ale mluví jinak. V 90% zadrží právě rodiny s dětmi
Je to tak, a stačí se i podívat, jak o uprchlících informují třeba média v Německu. U nás je z velké části uměle vyvolaná hysterie a odklání se pozornost od mnohem větších problémů a zlodějin, co se tu dějí. Stačí se podívat, kdo naše média vlastní.
@kvaček píše:
@atominnka tak v otm případě je zajimavé, že když ukazují nějaké pochodující a nebo ukazky někde na dvoře ubytoven, autobusy, že tam docela sjou čistí- docela vhodně oblečení většinou samí muži.. Ne, že by myli něco míň, ale pak mě udiví, že se ještě rozčilují… že to či ono… Možná proto, lidi mají k nim takový postoj, že si neváží, že teda už tu jsou.. Já věřím, být to opačne, že by nás nepustili ani na pevnimu
Aby to nebylo jak Tomio, co přišel do mužského tábora a divil se, že jsou tam jenom muži ![]()
Tak rodiny s dětmi je něco jiného, ale stačí se fatk podívat kdo se tu dostane.. možnáb cyh ty ostatní vracela zpátky.. jak některý řekl, že che lepší život, druhý, že hemohl tam studovat.. atd..
Já se taky nestydím, spíš mi přidje naivní, když siněkdo myslí, že prostě můžeme pořád, pouštět a pouštět..Každá náruč má svoje stop, zkuste naplnit balonek vodou a nechte pustěnou vodu, někdy praskne..
Nějaci lidi tady přijdou, ale nemůžou přijnout půl státu ![]()
Jinak ale musím napsat, že teda nechápu ty komenty o chcípání atd. tomi přijde přes čárů, jak tu někdo psal nějaké, že lidi komentují, to jejich umírání.. ale prostě si myslím, pár a dost.. mylsím, že naše země neni až tak schopná se postarat sama o sebe natož o tisíce jiných
Příspěvek upraven 31.08.15 v 13:19
@Anonymní píše:
Teda je mi smutno z toho, kolik příspěvků je zde jednoznačně pro, to se žádná nebojí o budoucnost svých dětí? I když chápu to, myslí evropsky a civilizovaně a tudíž jim přijdou všechna zmiňovaná rizika naprosto nereálná. Ano oni jsou mírumilovní a budou do té doby než jich bude dostatečný počet. Už s mateřským mlékem sají nenávist k židům a křesťanům. Celý život jsou k tomu vedeni. Nemají svobodu, tudíž nikdy nepřemýšlí o tom, zda ta slova jsou nebo nejsou správná. A pokud jsou to zoufalí uprchlíci tak výrazem vděku za naši pohostinnost je ničení ubytoven a dělání potíží? No taky by mě uráželo, když bych prchala z rozstřílené země, kde nevím dne ani hodiny kdy mi přistane na hlavu bomba, že mi dají jen 3× denně jídlo - ještě si mohu vybrat jestli chci muslimské, vegetariánské či obyč, mám vlastní postel, pitnou vodu, teplo, oblečení a dokonce kapesný. Tyjo kdo by neprotetoval, takové nelidské chování!A k těm mobilům, naco bych s sebou brala mobil, když v rozstříleném státu asi těžko fungují sítě - takže se svými příbuznými se nemám šanci spojit, navíc při prchání si ho nabiju kde? Strčím nabíječku do kořenů stromu? A když už bych ho měla, tak někde hluboko v batohu naco ho mít v ruce…
@kvaček píše:
Já se taky nestydím, spíš mi přidje naivní, když siněkdo myslí, že prostě můžeme pořád, pouštět a pouštět..Každá náruč má svoje stop, zkuste naplnit balonek vodou a nechte pustěnou vodu, někdy praskne..
Nějaci lidi tady přijdou, ale nemůžou přijnout půl státu
Tak ona ta azylová politika u nás není tak benevolentní. EDIT: překlep
Příspěvek upraven 31.08.15 v 13:23
@blobfish politika možná ne, ale někteří lidi, kteří s nima soucítí si myslí, že ano. že každý kdo přijde, tu může být..
@kvaček píše:
@blobfish politika možná ne, ale někteří lidi, kteří s nima soucítí si myslí, že ano. že každý kdo přijde, tu může být..
To je ale úplně jedno, ne? Tito lidé o udělení azylu nerozhodují.
@kvaček píše:
Nějaci lidi tady přijdou, ale nemůžou přijnout půl státu
Přesně tak, přijde mi naivní představa, že teď Evropa přijme a přerozděli řekneme milion uprchlíků a ostatní už jezdit nebudou. Že si uvedomele řeknou, už jich tam mají dost, tak my už tam nepojedeme. To je blbost, dokud se budeme starat a přijímat, dotud budou jezdit. A prevadeci si budou mastit kapsu (a kdovi, kam ty penize za prevadecstvi proudi). Evropa má své limity a to je prostě fakt. Jsem pro pomoc, ale abychom mohli pomáhat, musime jako Evropa fungovat. A to pujde s nekonečnými přívaly uprchlíků těžko. Musí se vyřešit situace v jejich zemi. Na to by měla Evropa tlačit. A potom jim pomoct dat dohromady jejich zničenou zemí, aby mohli fungovat ve své domovině.
@blobfish no, ale o to nejde, pokud se jich tu navalí hromady, tak i bez azylu a stejně s nima musí něco.. udělat.. věřím, že ti všichni co tu nyní jsou, tak azyl určitě nemají..nebo ano?
Ano, to je otázka, co bude s lidmi, kterým nebude poskytnut azyl? Jak je bude stát vyhostovat? Posadí je na loď? Letadlo? A oni dobrovolně Evropu opustí? A to letadlo posleme do té válkou zmítané Sýrie? To přece nejde vyhostit někoho, do země, kde je válka ne? Nebo je pošlou do jiné země a ta je bez řeči převezme? Toto by mě zajímalo, jak to bude fungovat.
Každopádně takové nějaké co si kdo mylsí, asi význam nemá, zodpověstnost je na jiných, kolik a jaké tady pustí..
@Vlkoška myslím, že nijak.. Prostě tu budou.. nevěřím, že by někdo přišle a řekl, ty domů, ty zůstaň, ty máš dítě, ty tu zůstaň, ty si mladý, ty jdi- bojovat? nevím..
proto nechápu tu naivitu.. kdyby se řeklo určitý počet a dál nic.. ale oni nechodí po 1O lidech oni chodí po tisícech…