Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@onajeblond ona ale obřízka není založena na náboženství
když se tu s ní tak oháníš, měla bys znát fakta
@onajeblond píše:
aha a co to u křestana za význam? muslim to má pobožný, ale křestan, neublíží takle hnsuně dívce jen pro nějaký důvody, které ani nemusí být
zde byla na mysli asi mužská obřízka… a znám i obřezané katolíky… ![]()
Smrt nepřeju nikomu. Mrtvych, pokud to byli slusni lide jakehokoliv vyznani, je mi lito. Jsem pro pomoc potřebným křesťanům, ale islám tu nechci. Nikdy nemůžu souhlasit s náboženstvím, které bere ženu jako člověka druhé kategorie, které podněcuje k nenávisti vůči nemuslimum. Muslimu, kteří potřebují azyl, by se měly ujmout muslimské státy, bylo by to tak lepší pro nás i pro ne. A především by se měla vyřešit situace v Sýrii. A nelíbí se mi jedno, jaký je u nás psychicky tlak na lidi - kdo souhlasí s imigranty je vzdelany, informovany clovek - „ten správný“ a kdo nesouhlasí je hloupy, ovlivnitelný médii, xenofobní, nevzdělaný nelida.
@Natálka26 píše:
Samozřejmě! Procesy s čarodějnicema, Křížové výpravy, komploty s nacisty, desátky a v neposlední řadě velmi časté zneužívání malých chlapců…
Tak to je taky trochu na úrovni některých protimuslimských příspěvků tady, ne ![]()
@atominnka píše:
tak může, ale silně o tom pochybuju
no moje pochybnosti se zas tak neoddalují
@atominnka píše:
já si nemyslím, že příslušníci IS sem půjdou mezi imigranty
Tak je hezké, že ty si to nemyslíš, ale MI6 a tajné služby Francie jsou o tom 100% přesvědčeny, že mezi nimi jsou už infiltrováni bojovníci IS.
Navíc oni sami se tím netají a veřejně o tom mluví(myšleno IS), protože imigranti jsou jejich nejjednoduší způsob jak se do Evropy dostat. Ty teroristické útoky letos ve Francii byly řízené IS i přesto, že dotyční teroristé fungovali autonomně.
Takže otázka nezní jestli, ale kdy znovu udeří… ![]()
@atominnka píše:
samozřejmě, studovala jsem historii@onajeblond ještě k té obřízce - to ale není záležitost jen muslimů. dělají to i křesťani a židi.
Jsi-li studovaná, pak tvá první otázka byla zcela neobjektivní.
@Regina Hero píše:
zde byla na mysli asi mužská obřízka… a znám i obřezané katolíky…
kdepak,já tu mluvím o ženské obřízce
@atominnka píše:
@onajeblond ona ale obřízka není založena na náboženstvíkdyž se tu s ní tak oháníš, měla bys znát fakta
aha a na čem tedy? proč my tu, které tu píšeme nejsme obřezané?
Je mi z těch rádoby chytrých zde strašně zle, komu kdy zde z vás přítomných ublížil někdo z imigrantů?? Kde vůbec u nás kdokoliv z imigrantů někomu nějak ublížil?? Živíte je snad vy…nebo vaši rodiče, příbuzní, známí…Nezlobte se na mě, myslíte si že za 2 sv. války stály v přístavech USA kolony s transparenty! Běžte zpátky češi, ať si vás Hitler upálí sám"???
Víte co stálo na letištní hale v Montrealu za hlubokého totáče???
nápis v češtině… " Vítáme české uprchlíky"
a to myslím zcela vážně…víte kolik těch českých imigrantů za totáče odešlo opravdu jen kvůli komunistům??
Ano, chápu, že s těmi co utíkají před válkou jsou i ti co utíkají za lepším životem…ruku na srdce…kdo by toho nevyužil??? Kolik našich lidí žije v Anglii, v USA…kolik jich tam je ukrytých před válkou??? Také myslíte že jsou závislí na dávkách a ve světě jen vraždí a kradou??? Ano i to se stane, ale to je společnost, to se stane i tady, kruci..Dalgreen…co mu chybělo v USA??? Nebo taky někdo protestoval, že nechce uprchlíky z USA???
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to že u nás bude žít pár tisíc cizinců…NO A CO??? nebudou snad bydlet u vás…píšete tu nesmysly, 99% těch co tu jsou stejně jen prochází a stát ty co tu jsou z ekonomických důvodů zase rychle vystrnadí…
Příspěvek upraven 30.08.15 v 23:04
@Regina Hero píše:
ne, měla jsem na mysli, že i židi a křestani praktikují ženskou obřízku. ne tady, ale např v určitých částech afriky. tématem obřízky jsem se jeden čas hodně zabývala
@Regina Hero píše:
Tak to abychom si sem nepouštěli žádné Židy ani Severoameričany…
@Chytrak píše:
Tak je hezké, že ty si to nemyslíš, ale MI6 a tajné služby Francie jsou o tom 100% přesvědčeny, že mezi nimi jsou už infiltrováni bojovníci IS.
Navíc oni sami se tím netají a veřejně o tom mluví(myšleno IS), protože imigranti jsou jejich nejjednoduší způsob jak se do Evropy dostat. Ty teroristické útoky letos ve Francii byly řízené IS i přesto, že dotyční teroristé fungovali autonomně.
Takže otázka nezní jestli, ale kdy znovu udeří…
Vetsi riziko ale hrozi od tech, kteri uz v Evrope ziji a jsou zastanci IS.
I sami z IS vedi, jak riskantni cesta do Evropy je, takze se sem v tech nafukovacich lodich moc nehrnou.
@onajeblond prosím tě, najdi si něco o obřízce… mě fakt nebaví to tu vysvětlovat. ![]()
Zde něco z wikipedie
*Přestože je jím někdy zdůvodňována, ženská obřízka nijak nesouvisí s náboženstvím a je v určitých částech Afriky prováděna v muslimských, židovských i křesťanských[1][5] rodinách, aniž by měla oporu ve věrouce kteréhokoliv náboženství. Teologové všech tří význačných náboženství ji zakazují [6][7] (podle sunnitského islámu ženskou obřízku odsuzoval i sám Mohamed, jeho tradovaný výrok - „Neobřezávej krutě, tak je to lepší pro ženu a žádoucnější pro jejího manžela“ - může být ale vykládán buď jako úplný zákaz ženské obřízky, nebo jako příkaz, aby probíhala co nejmírnějším způsobem [8]). Vyplývá z místních tradic a má význam ženského iniciačního rituálu. V některých oblastech je nezbytnou podmínkou sňatku - neobřezaná žena je pokládána za nečistou a neprovdatelnou.[9][10] Nepokládá se za skutečnou ženu, je sociálně vyloučena.[11]
Tradice ženské obřízky je poprvé zmiňována řeckými historiky. Obřízku podle nich podstupovaly ve starověkém Egyptě podobně jako muži také ženy. Rovněž na staroegyptských mumiích byly nalezeny známky ženské obřízky. Má tedy podstatně delší historii než islám. Z egyptských zdrojů ale nejsou zachovány žádné bližší informace.[9]
S ženskou obřízkou je spjata celá řada tradic a pověr. Dle jednoho z tradičních zdůvodnění má amputace částí ženských genitálií zabránit masturbaci u žen a tak zajistit jejich duchovní čistotu (masturbace je zde podobně jako v mnoha jiných kulturách pokládána za zdroj duchovní nečistoty).[12] Podle afrických pověstí (např. v Mali) jsou novorozeňata částečně oboupohlavní a obřízkou je odstraněn prvek pohlaví druhého (u mužů je za ženský prvek pokládána předkožka, u žen klitoris), touto legendou se tedy zdůvodňuje obřízka u obou pohlaví.[13] Podle kurdské tradice znamená ženská obřízka očištění ženy (opět souvisí se sekrecí amputovaných částí, sekret z klitorisu je dle některých místních pověr nečistý a může partnera dokonce zabít [13]) a je jí rovněž přisuzována estetická funkce.[10]
Ženská obřízka ovšem není pouze africkou záležitostí. Amputace klitorisu byla často prováděna ve Spojených státech v 19. a na počátku 20. století. Příčinou byla lékařsky dlouho diskutovaná hypotéza, podle které způsobovalo u žen nadměrné nahromadění sekretu na klitorisu neurózy, epilepsii a další choroby. Od této „léčby“ se samozřejmě již upustilo (články o ní se přesto v lékařských časopisech objevovaly sporadicky ještě v šedesátých letech 20. století), postihla ale velké množství žen.[14]*
@atominnka píše:
ne, měla jsem na mysli, že i židi a křestani praktikují ženskou obřízku. ne tady, ale např v určitých částech afriky. tématem obřízky jsem se jeden čas hodně zabývala
o mužské vubec nemluvím, to vím že toto se dělá i normálně u nás ale tady jde spíž o to ženské?
@blobfish píše:
Tak to je taky trochu na úrovni některých protimuslimských příspěvků tady, ne
Neřekla bych, stejně jako všichni poukazují na zvěrstva islámu tak já jsem poukázala na zvěrstva křesťanů - nevím jak dlouho to je, ale víc než dva roky to nebude kdy se řešil další případ. Ale podstatný přece je, že ne každý křesťan tohle dělá a ne každý muslim je idiot, který přišel s cílem - ZABÍT-