Imigranti do ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
30.8.15 23:06
@Blackova.K píše:
protože se mu chce!

a tak… tak to já asi púůjdu někoho nakopat do pdele, taky se mi totiž chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
30.8.15 23:07
@atominnka píše:
@onajeblond prosím tě, najdi si něco o obřízce… mě fakt nebaví to tu vysvětlovat. :zed:

Zde něco z wikipedie
*Přestože je jím někdy zdůvodňována, ženská obřízka nijak nesouvisí s náboženstvím a je v určitých částech Afriky prováděna v muslimských, židovských i křesťanských[1][5] rodinách, aniž by měla oporu ve věrouce kteréhokoliv náboženství. Teologové všech tří význačných náboženství ji zakazují [6][7] (podle sunnitského islámu ženskou obřízku odsuzoval i sám Mohamed, jeho tradovaný výrok - „Neobřezávej krutě, tak je to lepší pro ženu a žádoucnější pro jejího manžela“ - může být ale vykládán buď jako úplný zákaz ženské obřízky, nebo jako příkaz, aby probíhala co nejmírnějším způsobem [8]). Vyplývá z místních tradic a má význam ženského iniciačního rituálu. V některých oblastech je nezbytnou podmínkou sňatku - neobřezaná žena je pokládána za nečistou a neprovdatelnou.[9][10] Nepokládá se za skutečnou ženu, je sociálně vyloučena.[11]

Tradice ženské obřízky je poprvé zmiňována řeckými historiky. Obřízku podle nich podstupovaly ve starověkém Egyptě podobně jako muži také ženy. Rovněž na staroegyptských mumiích byly nalezeny známky ženské obřízky. Má tedy podstatně delší historii než islám. Z egyptských zdrojů ale nejsou zachovány žádné bližší informace.[9]

S ženskou obřízkou je spjata celá řada tradic a pověr. Dle jednoho z tradičních zdůvodnění má amputace částí ženských genitálií zabránit masturbaci u žen a tak zajistit jejich duchovní čistotu (masturbace je zde podobně jako v mnoha jiných kulturách pokládána za zdroj duchovní nečistoty).[12] Podle afrických pověstí (např. v Mali) jsou novorozeňata částečně oboupohlavní a obřízkou je odstraněn prvek pohlaví druhého (u mužů je za ženský prvek pokládána předkožka, u žen klitoris), touto legendou se tedy zdůvodňuje obřízka u obou pohlaví.[13] Podle kurdské tradice znamená ženská obřízka očištění ženy (opět souvisí se sekrecí amputovaných částí, sekret z klitorisu je dle některých místních pověr nečistý a může partnera dokonce zabít [13]) a je jí rovněž přisuzována estetická funkce.[10]

Ženská obřízka ovšem není pouze africkou záležitostí. Amputace klitorisu byla často prováděna ve Spojených státech v 19. a na počátku 20. století. Příčinou byla lékařsky dlouho diskutovaná hypotéza, podle které způsobovalo u žen nadměrné nahromadění sekretu na klitorisu neurózy, epilepsii a další choroby. Od této „léčby“ se samozřejmě již upustilo (články o ní se přesto v lékařských časopisech objevovaly sporadicky ještě v šedesátých letech 20. století), postihla ale velké množství žen.[14]*

Jistě ale rpčo je tak omezují? proč nemužou masturbovat, vždyt to je pžirozené, víse jak je to pro tu ženu kruté a bolestivé? normální člověk by to jen proto, že by byla nečistá neudělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.8.15 23:07
@atominnka píše:
já si nemyslím, že příslušníci IS sem půjdou mezi imigranty :think:

Sem ne, ale do Německa, Anglie a Francie půjdou, chvilku bude klid a pak začnou útoky, tak aby vyprovokovali.
Neboj se, že ta plevel mezi uprchliky už nemá nasazené svoje lidi.
Jako za tohle vše můžeme poděkovat USA oni IS vychovali, dali jim zbraně.
Celé si myslím, že je to jen domluvený politický tah, cíl je zničit Evropu. Proto i USA v podstate drží hubu a nijak aktivne se nevyjadruji.
Když už to musí být všechny uprchlíky bych nasmerovala směr USA ať se starají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
30.8.15 23:08
@atominnka píše:
a tak… tak to já asi púůjdu někoho nakopat do pdele, taky se mi totiž chce :mrgreen:

já jdu koukat na Velkolepý století, ať vím do čeho jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.8.15 23:09
@onajeblond píše:
Jistě ale rpčo je tak omezují? proč nemužou masturbovat, vždyt to je pžirozené, víse jak je to pro tu ženu kruté a bolestivé? normální člověk by to jen proto, že by byla nečistá neudělal

Protože pro ně to prostě není přirozené a mají takové tradice? normální člověk to neudělá, to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
@Klementyna píše:
Já žila dlouho mezi muslimy, mešitu jsme měli za barákem. Několik let zpátky pouštěli v televizi skryté nahrávky z mešity v Londýně - tolik nenávisti vůči nemuslimům, kázání, že je potřeba nás pozabíjet všechny, že Evropa musí být muslimská, že to je jejich jediná cesta a cíl, za to musí celý život bojovat. A mnoho a mnoho dalších podobných prohášení. A to nebylo od ISIS, to bylo od běžných muslimů žijících v Londýně.Opravdu se nám nevyplatí, malovat si je tak na růžovo :think:

Tak o tom je asi zbytečné mluvit s lidma, kteří vidí drtivou většinu muslimů jako hodné, slušné a respektující občany. Tohle si myslela asi i většina lidí i ve Francii do letošního ledna. Bohužel vystřílená redakce a židovský obchod plus další teroristické útoky některým otevřely oči. Jj, muslimové jsou jako vlci v rouše beránčím. Bohužel ve Francii, kde žije kolem 5 milionů muslimů už je problém neřešitelný.
A proto taky nesouhlasím s invazí převážně ekonomických migrantů z islámských zemí do ČR. Nechi ať to tu za pár let vypadá jako v UK nebo Francii a teroristické útoky jsou tu skoro na denním pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
@Natálka26 píše:
Neřekla bych, stejně jako všichni poukazují na zvěrstva islámu tak já jsem poukázala na zvěrstva křesťanů - nevím jak dlouho to je, ale víc než dva roky to nebude kdy se řešil další případ. Ale podstatný přece je, že ne každý křesťan tohle dělá a ne každý muslim je idiot, který přišel s cílem - ZABÍT-

No právě, to si taky myslím. Pozastavila jsem se nad tím „velmi časté zneuživání“, protože mi to přijde podobné jako „velmi časté podřezávání krků“. Prostě jo, děje se to, ale není to znak daného náboženství a podle blbečků, kteří tohle dělají, nebudu soudit celou skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.8.15 23:10
@Blackova.K píše:
já jdu koukat na Velkolepý století, ať vím do čeho jdu.
to už jsi měla ale mít dávno nakoukaný, teď už je pozdě, už jsou tady! 8o
@Kelsey píše:
Sem ne, ale do Německa, Anglie a Francie půjdou, chvilku bude klid a pak začnou útoky, tak aby vyprovokovali.
Neboj se, že ta plevel mezi uprchliky už nemá nasazené svoje lidi.
Jako za tohle vše můžeme poděkovat USA oni IS vychovali, dali jim zbraně.
Celé si myslím, že je to jen domluvený politický tah, cíl je zničit Evropu. Proto i USA v podstate drží hubu a nijak aktivne se nevyjadruji.
Když už to musí být všechny uprchlíky bych nasmerovala směr USA ať se starají.

USA se nevyjadřuje? prosím? vždyt tam mají armádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
30.8.15 23:11
@atominnka píše:
Protože pro ně to prostě není přirozené a mají takové tradice? normální člověk to neudělá, to souhlasím.

Jsem ráda že si rozumíme aspon v tomhle

@Chytrak píše:
Tak o tom je asi zbytečné mluvit s lidma, kteří vidí drtivou většinu muslimů jako hodné, slušné a respektující občany. Tohle si myslela asi i většina lidí i ve Francii do letošního ledna. Bohužel vystřílená redakce a židovský obchod plus další teroristické útoky některým otevřely oči. Jj, muslimové jsou jako vlci v rouše beránčím. Bohužel ve Francii, kde žije kolem 5 milionů muslimů už je problém neřešitelný.
A proto taky nesouhlasím s invazí převážně ekonomických migrantů z islámských zemí do ČR. Nechi ať to tu za pár let vypadá jako v UK nebo Francii a teroristické útoky jsou tu skoro na denním pořádku.

plně souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.8.15 23:12

@Chytrak neobhajuji muslimy, kteří toto udělali - ale neudělali to bezdůvodně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
30.8.15 23:12

@onajeblond aspoň něco, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.8.15 23:16
@onajeblond píše:

Normální člověk by nešel s davem??? Ne?, A kde?? Kolik „normálních“ nešlo s davem za 2.sv války…kolik normálních jich nešlo s komunisty..kolik normálních…
Vlastně co je definice normálnosti?? Kultura je společnost a divili by jste se co se někde dá ještě zažít…
Odsuzuji ženskou obřízku - protože mi to přijde nepřirozené, stejně jako odsuzuji tetování - kdyby ten nahoře chtěl abychom se rodili s obrázkama tak by nám je dal do vínku, stejně jako zmrzačené pohlavní ústrojí…stejně jako odsuzuji zbytečné kosmetická operace…ale to je zase jen vliv společnosti..kdyby češi odjakživa měli v kultuře tancovat o půlnoci nazí na náměstí…tak by bylo už staletí veselo a sousedním státům bychom byli za exoty…co my odsuzujeme je jinde projev jejich kultury, tak jim ji neberme. U nás jde o trestný čin a jako takový bych jej trestala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.8.15 23:18
@atominnka píše:
ne, měla jsem na mysli, že i židi a křestani praktikují ženskou obřízku. ne tady, ale např v určitých částech afriky. tématem obřízky jsem se jeden čas hodně zabývala

Zidé nepraktikují ženskou obřízku vůbec a u muslimů je to různé. Například Turci patří do školy hanafi, takže ji nepraktikují, zato ji praktikují Kurdové. Praktikuje ji saláfická škola islámu, takže IS, je též praktikována muslimy v Malajsii a Indonézii.

I když je mužská obřízka v rozporu s křesťanstvím, tak ji přesto praktikuje syrskojakobitská církev, koptická, eritrejská a etiopská církev. Křesťané v Severní Africe praktikují i ženskou obřízku, jde však o předkřesťanský zvyk, který se tamním církvím nepodařilo vykořenit. Prostě s migranty se šíří mrzačení pohlavních orgánů do Evropy, především v Anglii teď mají s ženskou obřízkou velké starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
30.8.15 23:22
@atominnka píše:
@Chytrak neobhajuji muslimy, kteří toto udělali - ale neudělali to bezdůvodně :nevim:

Cože? 8o Co neudělali bezdůvodně, myslíš tu vystřílenou redakci anebo ten kosher obchod? Pokud je pro tebe nějaká blbá srandovní malůvka důvod k zabíjení lidí, tak sorry, ale myslím, že tady se pak už spolu nemáme o čem bavit… :nevim:
Přesně tímto začíná postupný konec svobody slova a bát se si udělat z čehokoli srandu, abych se náhodou nedotkl někoho zakomplexovaného…jj, politická korektnost a multikulturalismus = cesta do pekla. Ne, fakt díky. :nevim:
Nic končím s diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
30.8.15 23:23
@atominnka píše:
@onajeblond aspoň něco, co? :mrgreen:

no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit