Kamarádka a znalost historie

jujingova
30.8.15 08:19

kamarádka a znalost historie

Ahoj, Už jste se s takovou kamarádkou setkaly? Mám kamarádku známe se asi rok a půl. Včera jsem s ní měla konflikt, protože jsem se mě zeptala co bylo v roce 1968, že neznám důležitý data naší historie, že pokud mám sš vzdělání, tak bych to měla vědět, že to svědčí o mojí inteligenci a že to říkala svému přítelovi, že jsem blbka.

Začínám pochybovat, jestli to je doopravdy kamarádka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
30.8.15 08:21

No já mám teda chytré kamarádky a trošku opožděné a nevadí mi to, jen vím co s kterou probírat a co ne :D ale taky se teda upřímně zasměju když neví pro mě jasnou věc, takoví lidi jsou super pro pořady Nikdo není dokonalý atd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
30.8.15 08:24

Není to doopravdy kamarádka.

Co bylo v roce 1968 bys vědět měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
30.8.15 08:24

Kolik vam je? :mrgreen:
A nevedet, co se stalo v roce 1968 je opravdu sila, to se na me nezlob.
Ovsem pokud vase pratelstvi stoji na jinych vecech, tak neznalost historie je pouze detail.

• Citovat
  • Upravit
21625
30.8.15 08:26

No, zrovna neznalost takto zakladni veci by me taky velmi prekvapila. Na druhou stranu reakce kamaradky je velmi nevhodna a rikat nekomu do oci, ze je blby, svedci hlavne o nizke inteligenci recnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
30.8.15 08:27

A co se stalo? Já to taky nevim, a je mi to u zadnice. A to mám VŠ vzdělání. Historii / dějepis jsem nesnášela a pokud někdo hodnotí lidi podle tohoto, tak je fakt mimo :think: To asi moc dobrá kamarádka není!
PS. jsem prostě jen inteligentní v jiných směrech :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
30.8.15 08:30

@jujingova Její reakce mi přijde přehnaná, ale Tvoje neznalost tristní.

• Citovat
  • Upravit
Meha
30.8.15 08:32

@Pšenice Tak ještě se tím vytahuj :roll:.

Určité znalosti prostě patří k základnímu všeobecnému přehledu a je úplně jedno, že historii nesnášíš.

• Citovat
  • Upravit
jujingova
30.8.15 08:33

Je mi 27 let.Nebo se mě pořád ptá na nějaký data z historie asi aby mě ztrapnila, když ví, že na dějepis nejsem. vím třeba kdy byly světové války atd.,ale tohle jsem zrovna nevěděla, že bych se měla dívat na tv zprávy a místo kravin na internetu si číst encyklopedie, že by prý pochopila kdyby to nevěděl člověk s výučákem, ale já s maturitou bych to vědět měla, dále, že lidi s výučákem jsou blbci.

• Citovat
  • Upravit
1219
30.8.15 08:34
@Pšenice píše:
A co se stalo? Já to taky nevim, a je mi to u zadnice. A to mám VŠ vzdělání. Historii / dějepis jsem nesnášela a pokud někdo hodnotí lidi podle tohoto, tak je fakt mimo :think: To asi moc dobrá kamarádka není!
PS. jsem prostě jen inteligentní v jiných směrech :P

proboha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
30.8.15 08:35

@jujingova Pokud Ti to dělá schválně, tak to opravdu moc kamarádka není.
I když s ní v mnohém souhlasím 8).

• Citovat
  • Upravit
26574
30.8.15 08:35

Já myslím, že by to člověk měl vědět i bez SŠ vzdělání, jsou toho každý rok plné noviny, televize, internet a podobně.

https://cs.wikipedia.org/…skoslovenska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
30.8.15 08:37
@jujingova píše:
Je mi 27 let.Nebo se mě pořád ptá na nějaký data z historie asi aby mě ztrapnila, když ví, že na dějepis nejsem. vím třeba kdy byly světové války atd.,ale tohle jsem zrovna nevěděla, že bych se měla dívat na tv zprávy a místo kravin na internetu si číst encyklopedie, že by prý pochopila kdyby to nevěděl člověk s výučákem, ale já s maturitou bych to vědět měla, dále, že lidi s výučákem jsou blbci.

Každý se zajímá o něco jiného a je vzdělaný v něčem jiném. Na tvém místě bych jí to vrátila, dej jí otázky o něčem co víš zase ty. A pak jí řekni že je blbá, že by to přece měla vědět. Odpal útok a ztrapni ji taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
30.8.15 08:37

Hele, @jujingova jestli te kamoska zkousi, ac vi, ze historie neni tvoje silna stranka, tak si na tobe akorat honi ego a dokazuje si, jaka je hvezda. To neni kamaradka, ale egotasticky parazit.

Ja taky nezkousim svoje kamarady z biologie, ac si jsem jista, ze mnohe jejich (ne)znalosti by mi pripadaly propastne a tristni.

Ten sedesaty osmy si mozna pro klid duse docti, ale jinak bych „kamosku“ kopla do riti a smazala cislo. Tyhle lidi kolem sebe nikdo nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
30.8.15 08:39

Mě ba zajímalo, kolik z vás vysype z rukávu třeba fáze dělení buněk, nebo vzorec kys. sírový.. taky učivo zš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová