Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šarlota4 mno jistě aneb národ, který nezná svou historii si ji prožije znovu…
@brumdinka píše:
Plus příspěvěk @Malaga /tj. like/
@Lenka76 mas naprostou pravdu.@Lenka76 píše:
No, me tak napadlo, ze misto toho, aby se ti posmivala a vytahovala, jak si „blba“.tak ti mohla spis vysvetlit, co se teda stalo v roce 1968,aby si to vedela…
@lucenka píše:
O době před 89 mluví stejně moje máma, babička a co si pamatuju tak i pradeda, který již byl pár let v důchodua stejné o tom mluví i synův pradeda, který již byk v te době také v důchodovém věku. Spíš to bude zájmech, inteligenci daných lidí než o věku mPříspěvek upraven 30.08.15 v 09:36
Tak pokud někdo končil SŠ či VŠ, tak měl jiné možnosti než někdo, kdo měl těsně před důchodem. Každému to ovlivnilo život rozdílným způsobem. A samozřejmě, že záleží na prostředí. JINAK to bude vnímat a popisovat okolí disidenta a jinak okolí funkcionáře…když jsem to psala, tak se mi spíš vybavilo to, jak si lidé v důchodovém věku stěžují, že mají platit u doktora apod…prostě ta stará paní vidí to, že vychovala 3 děti, chodila do zaměstnání, celý život v jedné fabrice.Pak přišla změna a ona je teď na tom tak, že sotva vyjde a ještě si má doplácet za léky…
A každý se svobodou naložit neumí, naopak si myslím, že nemalé části vyhovuje nesvoboda(nemusí dělat rozhodnutí, za která by museli nést zodpovědnost).
A nechapu, jak tohle souvisi s inteligenci. Je to o znalostech, nevedet to je ostuda, ale o inteligenci? Nazyvat nekoho blbcem a omezencem? No predvadite se tu pekne, damy, od nekterych bych to necekala. A ze se Psenice nema chlubit VS? Ja ji mam taky a neznam treba latinu. Potom by mi mel vystudovany lekar vpalit, at se vzdelanim nechlubim? Uvedomte si, ze jde o specializace a ne obecne vzdelani ![]()
Hloupost, povrchnost, nevzdělanost řady lidí se tu ukazuje v pravém světle. Docela dobrý materiál pro sociologa.
@Burj Chalifa píše:
Hloupost, povrchnost, nevzdělanost řady lidí se tu ukazuje v pravém světle. Docela dobrý materiál pro sociologa.
Ano, povrchní mi přijde hodnotit člověka pouze na základě toho, zda ví či neví, co se tu dělo v roce 1968.
@Malaga píše:
Tak pokud někdo končil SŠ či VŠ, tak měl jiné možnosti než někdo, kdo měl těsně před důchodem. Každému to ovlivnilo život rozdílným způsobem. A samozřejmě, že záleží na prostředí. JINAK to bude vnímat a popisovat okolí disidenta a jinak okolí funkcionáře…když jsem to psala, tak se mi spíš vybavilo to, jak si lidé v důchodovém věku stěžují, že mají platit u doktora apod…prostě ta stará paní vidí to, že vychovala 3 děti, chodila do zaměstnání, celý život v jedné fabrice.Pak přišla změna a ona je teď na tom tak, že sotva vyjde a ještě si má doplácet za léky…
A každý se svobodou naložit neumí, naopak si myslím, že nemalé části vyhovuje nesvoboda(nemusí dělat rozhodnutí, za která by museli nést zodpovědnost).
Lidi, které znám, tak nepatřili ani do okruhu disidentur ani funkcionářů a stejně naji stejný názor. Tu v důchodu su sice postezuji, kolik stojí léky (to dělám ale i já a lidi mladšího věku), ale nikdo by nechtěl zpět to, co tu bylo ![]()
@Malaga píše:
Ano, povrchní mi přijde hodnotit člověka pouze na základě toho, zda ví či neví, co se tu dělo v roce 1968.
Nema cenu se hadat
kdo nevi rozdil mezi znalostma a hlouposti, tak je pak tedy taky omezenec, no.
@Malaga píše:
Nicméně o něm vypovídá to, že o tom zakládá diskuzi.
@brumdinka píše:
Absolutní souhlas
.
@Malaga píše:
to je základní znalost. Rozhledy hodně lidí končí u té koprovky a knedlíků. Když jim to stačí…
@lucenka píše:
Lidi, které znám, tak nepatřili ani do okruhu disidentur ani funkcionářů a stejně naji stejný názor. Tu v důchodu su sice postezuji, kolik stojí léky (to dělám ale i já a lidi mladšího věku), ale nikdo by nechtěl zpět to, co tu bylo
No nevím, komunisté mají stále dost voličů, i když se jejich řady tenčí, takže se dá usoudit, že by to někteří brali zpět všema deseti…(taky tam může hrát roli, že před 25 lety byli na tom zdravotně lépe a a byli zdatnější…)
Zakl. se omlouvám za odběhnutí od tématu, M.
@Pomka píše:
A nechapu, jak tohle souvisi s inteligenci. Je to o znalostech, nevedet to je ostuda, ale o inteligenci? Nazyvat nekoho blbcem a omezencem? No predvadite se tu pekne, damy, od nekterych bych to necekala. A ze se Psenice nema chlubit VS? Ja ji mam taky a neznam treba latinu. Potom by mi mel vystudovany lekar vpalit, at se vzdelanim nechlubim? Uvedomte si, ze jde o specializace a ne obecne vzdelani
Tohle přece není o specializaci, nýbrž o všeobecném rozhledu.. jsou věci, které by měl vědět každý, bez ohledu na stupeň dosaženého vzdělání, bez ohledu na povolání. Neznáš latinu, ale asi víš, co znamená třeba „vivat“. Základní neznalost (jak jsem psala, nějakou má naprosto každý) sama o sobě o inteligenci nevypovídá, ale když ji někdo obhajuje s tím, že on se přece nemusí zajímat o všechno, že se bez té informace v pohodě obejde a že vlastně není vůbec důležitá - tak to už o jeho inteligenci něco říká.
Co je to vlastně základ znalostí? Až se jednou zeptáme za 20-30 let našich potomků, co se dělo v roce 2015 a celkově na dnešní ubohou politickou situaci, která se dotýká nás všech, copak asi naši potomci odpoví?