Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Meha a to víš jak?? ty asi vidíš osttaním do hlavy, že… @merde a musíš znát historická data, abys nebla omezená? taky asi ne…
@Pšenice píše:
@lucenka S námi zase na Zš moc dějepis nehrotili, spíš jsme hráli hry…ALe chemikářka, ta byla přísná
Tím chci říct, že každý je prostě na něco jiného a historie není smrtelně důležitá a za tím si stojím, úplně mě vytáčí Vaše reakce na zakladatelku, jak by to prostě měla znát!
Na generaci dětí, narozených kolem 1990 to asi zas takový vliv nemělo- prostě jsme to nezažily jako Vy, narozené v 60.letech…
Z roku před 89 si prakticky nic nepamatuju (kromě bot na prvomájovém průvodu ze kterých mě bolely nohy). A stejně to považuju za dulezitou věc naší historie, kterou by měl znát každý.
@julingova mám pocit, že ta tvoje kamarádka je tady, a má asi 5nicků, nickem MEHA počínaje…
![]()
@lucenka tak ještě třeba ty fáze dělení buněk napříkad, to je taky velice významný děj v těle, taky se to probírá na zš…
třeba můj všagr, má všechny možné tituly, pracuje ve fyzikýálním ústavu, má zš, gympl, mat-fyz.. ale když jsme se tuhle bavili o dětech a řeš došla na ovulaci, vůbec nevěděl, která bije…přitom si to odseděl na zš i sš.. je díky tomu blbec? v dalším rozhovoru se zase ukázalo, že nevím, kdo je to jáhen, bylo mi trapně, ale prostě jsem to nikdy neslyšela.. všichni ostatní zjevně ano… jsme kvůli tomu blbka?
Už to nebudu řešit. Každopádně radši budu sama bez kamarádky než aby mě někdo pořád ponižoval a poučoval.
@Krrysa píše:
@Meha a to víš jak?? ty asi vidíš osttaním do hlavy, že… @merde a musíš znát historická data, abys nebla omezená? taky asi ne…
Hele, tohle je asi zbytečné. Většina těchto věcí se učila na základce, kterou kupříkladu já vystudovala za komunistického režimu (takže výklad úplně jiný), na střední už jsme dějepis tohoto typu vůbec neměli a na vysoké už tuplem ne. V obojím se dělaly oborové věci. Takže z mého pohledu, pokud se člověk o historii fakt nezajímá (jakože vůbec), tak snadno pak neví takovéhle „základy“. Dnešní mládeži se hrne do hlavy zas něco jiného, než nám. Já osobně jsem historií tak znechucená, že se ji vyhýbám. Momentálně je pro mě důležitější přítomnost a budoucnost. O lidích, kteří bazírují na maličkostech, si myslím své. Jo, taky si sem tam přečtu nějaký ten článek, takže mám jakýsi takýsi povrchní pohled, co kdy bylo. Pamatuju si i nějaký data, ale že by mi na tom záleželo až tak, že bych z toho musela zkoušet kamarády? No to by mi přišlo hodně ponižující ![]()
Ano, znalost roku 1968 patří k všeobecnému přehledu a z mého pohledu je fakt ostuda, nevědět o co šlo. Ovšem kamarádka je blbka a kopla bych ji někam, ale to bys snad pochopila i bez této diskuze, ne?
@Krrysa píše:
@lucenka tak ještě třeba ty fáze dělení buněk napříkad, to je taky velice významný děj v těle, taky se to probírá na zš…
třeba můj všagr, má všechny možné tituly, pracuje ve fyzikýálním ústavu, má zš, gympl, mat-fyz.. ale když jsme se tuhle bavili o dětech a řeš došla na ovulaci, vůbec nevěděl, která bije…přitom si to odseděl na zš i sš.. je díky tomu blbec? v dalším rozhovoru se zase ukázalo, že nevím, kdo je to jáhen, bylo mi trapně, ale prostě jsem to nikdy neslyšela.. všichni ostatní zjevně ano… jsme kvůli tomu blbka?
Mahi tebou zmíněné věci vliv na ekonomiku, chování českého národa? Asi ne že. Zatímco rady od toho se odvíjí hodně věcí, které nás stále hodně ovlivňují, které se všude neustále zmiňují.
@jujingova Kašli na to, ať si melou svoje, prostě jsme dobré v něčem jiném a jsme vlastizrádci
Ale je nám fajn. ![]()
A s kamarádkou bych se nebavila.
Mám kamarádky inteligentní i s učňákem a rozhodně je podle toho nerozděluju.
@Pšenice píše:
A co se stalo? Já to taky nevim, a je mi to u zadnice. A to mám VŠ vzdělání. Historii / dějepis jsem nesnášela a pokud někdo hodnotí lidi podle tohoto, tak je fakt mimoTo asi moc dobrá kamarádka není!
PS. jsem prostě jen inteligentní v jiných směrech
tak tohle bys určitě vědět měla a nikde se nechlub s tím, že máš VŠ.
Já nehodnotím přátelé podle toho jaké mají znalosti a vzdělání, ale podle toho jak se chovají, když mám problém jestli mi pomůžou atd. a ne, že by se měli přátelé a lidé hodnotit podle vzdělání a znalostí.