Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kvaček píše:
@Vlkoška myslím, že nijak.. Prostě tu budou.. nevěřím, že by někdo přišle a řekl, ty domů, ty zůstaň, ty máš dítě, ty tu zůstaň, ty si mladý, ty jdi- bojovat? nevím..
proto nechápu tu naivitu.. kdyby se řeklo určitý počet a dál nic.. ale oni nechodí po 1O lidech oni chodí po tisícech…
Pokud nesplní výjezdní příkaz, pak nastupuje fyzická deportace. Nevím, jak to vypadá v praxi. Ale čemu by pomohlo stanovení určitého počtu? Myslíš, že když stát vyhlásí, že už tu má xy žadatelů o azyl a tím pádem stop stav, že uprchlíci ČR obejdou?
@kvaček píše:
Já se taky nestydím, spíš mi přidje naivní, když siněkdo myslí, že prostě můžeme pořád, pouštět a pouštět..Každá náruč má svoje stop, zkuste naplnit balonek vodou a nechte pustěnou vodu, někdy praskne..
Nějaci lidi tady přijdou, ale nemůžou přijnout půl státu
Jinak ale musím napsat, že teda nechápu ty komenty o chcípání atd. tomi přijde přes čárů, jak tu někdo psal nějaké, že lidi komentují, to jejich umírání.. ale prostě si myslím, pár a dost.. mylsím, že naše země neni až tak schopná se postarat sama o sebe natož o tisíce jinýchPříspěvek upraven 31.08.15 v 13:19
to ne, taky bych nepouštěla pořád. Ale nějakým bychom pomoct mohli. ale kde je ta správná hranice?
asi já to tu psala - pod fotkou utopených dětí bylo-dobře jim tak, zmr. dům. aspon je jich min
@blobfish píše:
Pokud nesplní výjezdní příkaz, pak nastupuje fyzická deportace. Nevím, jak to vypadá v praxi. Ale čemu by pomohlo stanovení určitého počtu? Myslíš, že když stát vyhlásí, že už tu má xy žadatelů o azyl a tím pádem stop stav, že uprchlíci ČR obejdou?
Tak ale Evropa má své limity. A pokud bude prekrocena unosna mez, už bude pozde. Proto by se měl stanovit určitý počet, kdy to bude pro Evropu zvládnutelné a víc prostě napouštět. Jaký má smysl pustit sem větší než únosné množství a odrovnat tím sami sebe tak, že už nebudeme schopni pomáhat nijak. Tím vlastně ohrožujeme i ty, co jsme přijali. Jaká je unosna mez nevím, to musí posoudit kompetentní osoby. Ale nelze přijímat donekonečna.
@Vlkoška píše:
Tak ale Evropa má své limity. A pokud bude prekrocena unosna mez, už bude pozde. Proto by se měl stanovit určitý počet, kdy to bude pro Evropu zvládnutelné a víc prostě napouštět. Jaký má smysl pustit sem větší než únosné množství a odrovnat tím sami sebe tak, že už nebudeme schopni pomáhat nijak. Tím vlastně ohrožujeme i ty, co jsme přijali. Jaká je unosna mez nevím, to musí posoudit kompetentní osoby. Ale nelze přijímat donekonečna.
No a jak to chceš realizovat? Obehnat celou Evropu zdí? ![]()
@blobfish píše:
No a jak to chceš realizovat? Obehnat celou Evropu zdí?
To nevím, třeba. Jak se jinde chrání hranice státu? Nebo všude to funguje jako v Evropě, že prijde kdo chce, a lidé jen pokrci rameny, že s tím stejně nic nejde dělat? Myslím, že ne. Co třeba Japonsko, jak to řeší? Austrálie, Amerika, Státy mimo EU. Všichni nějakým způsobem musí hlídat hranice svého území
.
@Vlkoška píše:
To nevím, třeba. Jak se jinde chrání hranice státu? Nebo všude to funguje jako v Evropě, že prijde kdo chce, a lidé jen pokrci rameny, že s tím stejně nic nejde dělat? Myslím, že ne. Co třeba Japonsko, jak to řeší? Austrálie, Amerika, Státy mimo EU. Všichni nějakým způsobem musí hlídat hranice svého území![]()
.
Tak zrovna USA mají na mexické hranici dost velký problém. Austrálie je specifická (a pro mnohé Evropany vzor) - lodě s imigranty nepouští do svých vod, případně je hned po příjezdu internují v uprchlických táborech a ty, kteří nedostanou azyl, vrací do zemí původu. Navíc mají přísnou imigrační politiku v tom, že ti, kteří se pokusí do Austrálie připlout ilegálně, dostanou azyl jen výjimečně, což uprchlíci dobře vědí. Do Evropy se dá dostat i po souši, což pozici Evropy ztěžuje. Ona ani sebelépe střežená hranice není neprostupná, koukni na Československo před rokem 89, hranici mezi východním a západním Berlínem. Ostnaté dráty, hraniční pásmo, zeď, střílení každého, kdo se o přechod hranice pokusil, a stejně se to celkem dost lidem povedlo. I přes severokorejskou hranici se občas někdo dostane ![]()
Neviem..Marine Le Pen sa vyjadrila jasne a strucne..vsetci prekrucuju a snazime sa vychadzat v ustrety na ukor nasich obcanov..Ako uz spominala..Francuzsko ma 6 milionov nezamestanych ludi..10 milionov zije na hranici chudoby..Nehovorim, ze nemame pomahat..ale najskor sa postarajme o svojich ludi az potom poskytnime humanitarnu pomoc inym statom..niekomu sa to moze stat sebecke az nehumanne ale je to tak..
Hlavne si neuvedomujeme to, ze maju odlisnu kulturu, nabozenstvo.. celkove ine zvyky..Su to ludia s jazykovou barierou co sa nikdy neprispobia.. Nebudu sa prisposobovat lebo to nevedia a pre nich sme ateisti vsetci do jedneho..Koran kaze vymlatit vsetkych bez viery..Za vieru sa povazuje IBA islam..pokial je niekto krestan - nema vieru..a toto tu chceme? NIE!!!
@blobfish Mě se nelíbí, že bych měla pokrcit ramena a děj se vůle boží. To pro mě neni řešení. Alespoň snaha musí být. A to především snaha řešit problémy tam, kde vznikají. Jak to bylo ta pohádka -zajicek měl domeček z kůry a liška z ledu. Chaloupka ji roztala, tak zajíčka z jeho domku vyhnala. A kohout si ho nenastěhoval k sobe domů, ale pomohl mu vyhnat lišku.
@Reaskiller píše:Hlavne si neuvedomujeme to, ze maju odlisnu kulturu, nabozenstvo.. celkove ine zvyky..Su to ludia s jazykovou barierou co sa nikdy neprispobia..Nebudu sa prisposobovat lebo to nevedia a pre nich sme ateisti vsetci do jedneho..Koran kaze vymlatit vsetkych bez viery..Za vieru sa povazuje IBA islam..pokial je niekto krestan - nema vieru..a toto tu chceme? NIE!!!
To je zase snůška. V Evropě je dost muslimů, kteří se přizpůsobili úplně normálně. Řeč se naučili, zákony zemí dodržují, pracují, platí daně a jsou užiteční. Takže to, co píšeš, je pěkný nesmysl. Jak by se ti líbilo, kdyby ses přestěhovala třeba do VB a byla tam pro ně póvl, který se nikdy nenaučí jazyk a nikdy se nepřizpůsobí, protože máš divokou východoevropskou mentalitu a Západ od malička nenávidíš, protože západní státy považuješ za zlé imperialisty všechny do jednoho?
A než budeš příště psát něco o vztahu islámu k jiným vyznáním, něco si o tom přečti, protože jsi napsala naprostou blbost a působí to docela směšně.
Nemluvě o tom, že spousta uprchlíků muslimové vůbec nejsou.
@Vlkoška píše:
@blobfish Mě se nelíbí, že bych měla pokrcit ramena a děj se vůle boží. To pro mě neni řešení. Alespoň snaha musí být. A to především snaha řešit problémy tam, kde vznikají. Jak to bylo ta pohádka -zajicek měl domeček z kůry a liška z ledu. Chaloupka ji roztala, tak zajíčka z jeho domku vyhnala. A kohout si ho nenastěhoval k sobe domů, ale pomohl mu vyhnat lišku.
Já to i celkem chápu, taky si myslím, že je potřeba hledat řešení. Tím je dle mě vhodné nastavení imigrační politiky, přísná pravidla pro získání azylu (ta u nás už celkem přísná jsou). Ono to v minulosti celkem fungovalo třeba u těch imigrantů z Balkánu nebo z Ruska a Ukrajiny. Jasně, někteří zůstávají v zemích EU nelegálně, ale dost se jich prostě vrátilo domů. Nicméně si myslím, že je tu dost prostoru pro soucit, protože spousta těch současných uprchlíků je v opravdu zoufalé situaci.
@sunshinegirl píše:
Ahoj holky,chci se podělit o svůj názor a možná rozproudit diskusi, pokud to tu některá děvčata bude zajímat. Teď čtu na Seznamu kolik už chytli dodávek, v níž byli do ČR převáženi nelegální imigranti. Fascinuje mne, jak je náš národ klidný. Sice se na různých fórech lidé ošívají, jak je to hrozné, ale nikdo nevyjde do ulic, nikdo nic prakticky neřeší, jen se kafrá na fórech a v hospodách. Jak to vnímáte vy? Máte děti, plánujete děti, přemýšlíte nad dopady pro náš stát, pro nás občany ČR, pro nás z „našeho kmene“? Nebojíte se budoucnosti? Nebojíte se toho, jak se budou mít naše děti? V jaké budou žít společnosti? Jaká jim hrozí rizika? Fascinuje mne, jak všichni spoléhají na státní složky, na vládu, která ať se to týká čehokoliv nikdy nebyla schopna naprosto nic vyřešit a spíš mi připadá, že náš stát snad ve všech ohledech potápí. Trošku si říkám, že stát se to o sto let dřív, tak vzniknou, teď mi odpusťte ač mladý ročník, tak mi naskakuje výraz „lidové milice“ a občané budou aktivní. Jsem opravdu překvapena tím, jak jsme neaktivní národ, jak jsme splachovací… Nejen v tomto ohledu imigrantů, ale i v mnoha jiných mi připadá uvažování národa takové, že „Však jsme si v 89tém zacinkali klíčema a vycinkali svobodu, tak dál už nemusíme být aktivní. Přece zase nepůjdeme do ulic.“ No jen si říkám, potěš koště, kam to s tou naší zemí až dojde.
ahoj. Upřímně mám-li říct svůj názor, tak toto co se děje je šílenost. Chápu, že jsou třeba rodiny, kterým v jejich domově jde o život a potřebují pomoc. Ale tím stylem dobře, můžeš žít v čr, ale požádej o povolení, najdi si bydlení a práci, příjmy naší kulturu a zvyky a chovej se podle našich pravidel a zákonů. Pokud ten člověk je ochoten žít tak jak žijeme my ostatní češi tak proč ne, proč by tu nemohl žít. Ale příjde mi dosti nefér, aby ti, kteří sem přitáhnou z druhého konce světa se tu roztahovali jako by jim to tu patřilo, čekali, že my se podřídíme jim. Jako co je spravedlivého na tom, že imigrant tu žije na úkor státu, tedy nás, kteří poctivě platíme daně, žijeme z ruky do huby, nikdo nám nic nedá a nepomůže, starý lidi, kteří celí život dřeli mají tak nízký důchod, že z něho nepokryjí pomalu ani léky a nájem a pak žužlají suché rohlíky. O takové lidi se má náš stát postarat. Na české nemocné děti se sbírají plastová víčka a cizincům pomáhá stát. Proč by tu měli studovat vysoké školy zadarmo když české holky musí mnohdy šlapat a prodávat se za peníze, aby na to školné měly? A aby se člověk bál vyjít do ulice, pustit dítě ven…to je přece šílený!!!
![]()
@mamca22 píše:
ahoj. Upřímně mám-li říct svůj názor, tak toto co se děje je šílenost. Chápu, že jsou třeba rodiny, kterým v jejich domově jde o život a potřebují pomoc. Ale tím stylem dobře, můžeš žít v čr, ale požádej o povolení, najdi si bydlení a práci, příjmy naší kulturu a zvyky a chovej se podle našich pravidel a zákonů. Pokud ten člověk je ochoten žít tak jak žijeme my ostatní češi tak proč ne, proč by tu nemohl žít.Ale příjde mi dosti nefér, aby ti, kteří sem přitáhnou z druhého konce světa se tu roztahovali jako by jim to tu patřilo, čekali, že my se podřídíme jim. Jako co je spravedlivého na tom, že imigrant tu žije na úkor státu, tedy nás, kteří poctivě platíme daně, žijeme z ruky do huby, nikdo nám nic nedá a nepomůže, starý lidi, kteří celí život dřeli mají tak nízký důchod, že z něho nepokryjí pomalu ani léky a nájem a pak žužlají suché rohlíky. O takové lidi se má náš stát postarat. Na české nemocné děti se sbírají plastová víčka a cizincům pomáhá stát. Proč by tu měli studovat vysoké školy zadarmo když české holky musí mnohdy šlapat a prodávat se za peníze, aby na to školné měly? A aby se člověk bál vyjít do ulice, pustit dítě ven…to je přece šílený!!!![]()
![]()
![]()
snůška keců
zajedno - náš stát se stará celekm dobře, kde jinde máš RD i do 4let dítěte? o nemocné děti je tu taky péče víc než dobrá…
s důcody souhlasím, ty jsou docela nízké. Ale léky nad určitou částku jim může pak proplatit pojištovna (ale teda nevím přesně pravidla, ale řešila jsem to s babi, té léky proplácí, protože bere hodně a drahé)
ale vždyt i čedské holky mají školné zadarmo - do 26ti let. to že šlapou je jejich volba, osobně jsem toho názoru, že prostě radši roztáhnou nohy než by makaly rukama
proč by ses měla bát pustit děti ven?
@mamca22 btw nechápu proč by měli přijímat naše zvyky a kulturu… Vietnamci také dodržují sovje zvyky, židé taky, muslimové zde taky… naše zákony a tresty za porušení - to je bez debat
Špatně jsem to napsala. ne příjmat, ale respektovat. není to tak dlouho co jsem četla, jak se někde rozkřikovali, že za několik let to tu bude patřit jim a z nás si udělají otroky. a upřímně, tam kde jsou teď uprchlické tábory, pustili byste tam svoje děti ven? já třeba ne. Ale tak každý má na to svůj názor. Tenhle je můj, nikomu ho nenutím. A ne všichni mají to školné zadarmo. Záleží sice co je to za školu, ale opravdu né všechny. Stát se možná v určitých věcech dobře stará, ale tak proč jsou ty sbírky víček na ty děti? Proč těm rodinám tedy nepomůže stát? Vidím to všude, naproti baráku mám školu, visí tam papír s prosbou o víčka na nemocného chlapečka, přihlásím se na fb a vidím jak rodiče prosí taktéž o víčka či jakoukoliv pomoc, protože mají nemocné dítě a nemají na léčbu. Ono je hezké pomáhat jiným, ale toto by taky neměli přehlížet. Toť můj názor ![]()
@mamca22 zrovna co se týče toho školného, tak jsi totálně vedle. V ČR je VŠ zdarma, pouze od 26 let se změní to, že už člověk nemá status studenta a tedy už za něj neplatí sociální a zdravotní stát. Školné se platí jen na soukromých VŠ a pak jsou tu ještě poplatky za další studium + za překročení standardní délky studia. Ale to už je každého volba.