Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou jen dvě moznosti, jak tohle vše dopadne.
Buď my co na ne nadáváme a nechceme je, budeme překvapení nebo ti, kteří se jich zastávají a lituju je budou, hodně hodně zklamání.
@atominnka píše:
víš, co to byly křížové výpravy??? a víš, které náboženství je mělo na svědomí? víš co se dělo?
Tohle se nehodí do krámu, takže tohle nikdo nepřijme jako argument. Křesťani se mlátili v dobách minulých, to se nás netýká přece…
@zeppra píše:
Ta hlava ceskych muslimu je opravdu odstrasujici priklad. Ale podle neho nemuzeme prece soudit i ostatni muslimy.
Ekonomicky uprchliky ok, to chapu. sice s nimi taky soucitim ale je me jasny, ze nelze prijmout kazdyho a ze tedy uprchlici z balkanskych zemich by nemeli mit pravo na azyl.
Me jde halvne o ty lidi, kteri prchaji pred valkou. A fakt jsem tak zdesena, kdyz ctu, jak se spoustu lidi o nich vyjadruji a proste nejsou schopni se vcitit do jejich situace. Pro spoustu lidi je to jen verbez… uz to slovo nemuzu ani videt.
No to je, ale on je reprezentuje navenek, takže asi mluví když ne za všechny, tak za většinu z nich?
Jak říkám, pomoct ano, ale jen striktně těm kterým hrozí smrt, matkám s dětmi a pouze dle ekonomických možností daného státu. Takže především striktně selektovat, selektovat a zase selektovat komu azyl udělit.
V současné chvíli nejsou naše azylová pravidla nastavená špatně, bohužel vypadá, že hlavně díky Německu, které si to zavařilo svou vstřícnou proimigrační politikou to budem muset změnit a přijímat i ekonomické. A to jsem striktně a zásadně proti.
@Kelsey píše:
Jsou jen dvě moznosti, jak tohle vše dopadne.
Buď my co na ne nadáváme a nechceme je, budeme překvapení nebo ti, kteří se jich zastávají a lituju je budou, hodně hodně zklamání.
To je fakt, otázkou by bylo jak dlouho to dobré vydrželo
@sunshinegirl píše:
Ty školy mají naši občané „zdarma“, protože jim na ně vydělali jejich rodiče svou prací. Proč ji má někdo jiný dostat zadarmo?
Tyjo třeba proto, že je i v našem zájmu, abychom tu měli vzdělané lidi? A že vzdělání je jedním ze zásadních kroků k integraci? Když někdo dostane azyl, už tu zůstane tak jako tak, má zůstat na dávkách nebo se má radši zapojit do pracovního procesu? Radši budu chvíli vydělávat na vzdělání několik přistěhovalců, než abych celý svůj produktivní život vydělávala na jejich sociální dávky.
@atominnka píše:
Já viděla včera na FB fotky malých utopených dětí. A opod nima komentář od maminky dvou malých dětí - dobře ji tak zmr. dům, aspoň je jich míň![]()
![]()
![]()
![]()
Tohle si taky rikam. Jak nekdo takovy pak muze vychovat deti.
Ja to fakt nechapu, ze nekdo muze byt tak bezcitelny. Nebo jsem to ja, kdo je zase precitlively? ![]()
Je me z toho nekdy az smutno. Ja mam deti tri, s nejstarsi dcerkou se hodne o tom bavime, sama se zajima a souciti s nimi. A to je dite!
@onajeblond tak nemluv. Mám v muslimských zemích několik známých. Někteří jsou tam sami za sebe, za prací (ekonomičtí imigranti), někteří jsou tam s polovičko z čr, někdo si našel partnera tam - muslima. Kupodivu je nemlátí, nemučí a ani nepodřezává na potkání. A zdaleka se tam nechovají tak, jak ty píšeš. Ano, je to tam jiné, ale ne takové, jak nám tu strkají pod nos naše média
A to mám známé v Turecku, v Emirátech, v Sýrii… a to nemluvím o tom, že v našem městě je početná komunita muslimů -,mají tu kavárnu, pizzerii, občerstvení a jsou to srdeční a příjemní lidé (a ne, nežijí tu odjakživa, jen cca 5let, utekli sem před válkou)
@zeppra píše:
Ja to fakt nechapu, ze nekdo muze byt tak bezcitelny. Nebo jsem to ja, kdo je zase precitlively?
Je me z toho nekdy az smutno. Ja mam deti tri, s nejstarsi dcerkou se hodne o tom bavime, sama se zajima a souciti s nimi. A to je dite!
prosimtě, nejsi přecitlivělá, jsi normální. Já nejsem žádná sluníčková maminečka co žije na růžovém obláčku a sprosté slovo je pro ni hřích. Ale jsou věci co s člověkem prostě zamávají. Nemám ráda cikány, ale rozhodně jim nepřeju smrt, nebo bych je nehnala do plynové komory.
@zeppra píše:
Ja to fakt nechapu, ze nekdo muze byt tak bezcitelny. Nebo jsem to ja, kdo je zase precitlively?
Ted jsou to malý děti, ale vyroste z nich, to co z rodičů, až ti dcerku někdo znásilní nebo obřeže, pohmoždí nedej bože zabije, chtěla bych slyšet tvuj nazor
@Natálka26 píše:
Tohle se nehodí do krámu, takže tohle nikdo nepřijme jako argument. Křesťani se mlátili v dobách minulých, to se nás netýká přece…
já zapomněla… křesťani jsou a byli vlastně strašně mírumilovní a nikdy neublížili bližnímu svému
@onajeblond píše:
Ted jsou to malý děti, ale vyroste z nich, to co z rodičů, až ti dcerku někdo znásilní nebo obřeže, pohmoždí nedej bože zabije, chtěla bych slyšet tvuj nazor
prosím tě a proč by ji někdo měl podřezávat? ![]()
@zeppra píše:
Moje skoro 5ti letá slyšela zprávy a večer při pohádce se mě ptala proč ti lidé byli zavření, proč za co a co se s nimi stalo (nezná smrt). A jestli je taky zachránila Mařenka jako v pohádce o zatoulaných zvířátkách. Co na to říct?
@atominnka píše:
@onajeblond tak nemluv. Mám v muslimských zemích několik známých. Někteří jsou tam sami za sebe, za prací (ekonomičtí imigranti), někteří jsou tam s polovičko z čr, někdo si našel partnera tam - muslima. Kupodivu je nemlátí, nemučí a ani nepodřezává na potkání. A zdaleka se tam nechovají tak, jak ty píšeš. Ano, je to tam jiné, ale ne takové, jak nám tu strkají pod nos naše médiaA to mám známé v Turecku, v Emirátech, v Sýrii… a to nemluvím o tom, že v našem městě je početná komunita muslimů -,mají tu kavárnu, pizzerii, občerstvení a jsou to srdeční a příjemní lidé (a ne, nežijí tu odjakživa, jen cca 5let, utekli sem před válkou)
Tak, když jsou všichni tak mírumilovní, pracovití já nevím co, mproč se to tak píše? proč? toto je jen zlomek, ty co znáš ty jsou jen malími procentami, kdyby se tak chovala alespon většina neříkám všichni, tak není problém
@Natálka26 co? že jsou to fuj lidé a dobře jim tak
protože kdyby nebyli zavvření, tak ji dozajista znásilní a podřežou ![]()
@atominnka píše:
prosím tě a proč by ji někdo měl podřezávat?
protože se mu chce!